Mennyi az ideális zsebpénz és hány éves kortól érdemes adni?
Mi soha nem kaptunk zsebpénzt. Ha valamire kellett akkor kértem, de nálunk ez a zsebpénz nem volt "divat".
21/L
09:48!
Akkor ezek szerint valamilyen feltételhez kellene kötni. Házimunka, tanulás? Melyik milyen "bérezéssel" futna?
az előttem szólóvalnem értek egyet.
egyrész meg kell tanulni a gyereknek a pénzt kezelni, takarékoskodni, gyűjteni valamire,meggondolni,hogy mire adja ki, másrész miért nem keresne?
Szerintem minden gyerek "keres" is pénzt a zsebpénz mellé, nagyszülőknek segítséggel, jó bizonyítvánnyal, később nyárimunkával.....minden gyerek kap egy kis "extrát" ami ki lett tűzve célnak és ő elérte.
Sok olyan embert láttam,akik amikor elkezdtek keresni, több év volt mire megtanultak a pénzzelbánni,beosztani. Mert nem tanulták meg gyerekkorukban.
Én általános iskolában 500 forintot kaptam hetente, plusz ha jó jegyet kaptam akkor azért is kaptam (pl 5ösért 500-at) Középiskolában meg hetente 2000 forintot, de nem is kellett több, mert kaját vittem itthonról, bérletem volt buszra, ha valamit akartam venni, akkor gyűjtöttem.
21F
szerintem egy 5-10 éves gyereknek nem is kell tudni annyira, hogy mi az a pénz. EZt úgy értem, hogy nyugodtan lehet neki zsebpénzt adni, nem kell "megdolgozni érte". A nyári munka viszont hasznos lenne.
A tanulást semmiképp nem kötném pénzhez, mert ne azért tanuljon a gyerek, mert pénzt kap érte.
De ha megcsinál olyanokat is, ami nem a dolga, az szerintem nem olyan rossz. (Pl.: fűnyírás, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!