Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » SOS! Nagyon problémás, "kisebb...

SOS! Nagyon problémás, "kisebbség" a szomszédban, másik oldalt én a babámmal?

Figyelt kérdés

Egy pest megyei városban élek kertvárosi részen. Férjemmel 3 éve vagyunk házasok, 1 éves lesz a fiúnk májusban. Azt hittük, álmaink házára találtunk, mikor sikerült megvenni! Úgy 4 éve élünk itt, azóta csinosítgatjuk, rendezgetjük, de betelt a pohár. Januárban megvették a szomszéd házat, és egészen pár héttel ezelőttig színét se láttuk az új lakóknak.. De sajnos felbukkantak. Ez alatt a 3 hét alatt csak gond volt velük. Mint írtam, kertvárosi rész, rendezett környék, nincs gond vele, de őket valamiért beette ide a fene, nem tudom szebben fogalmazni. Én GYESen vagyok itthon, férjem napi 12 órát dolgozik (általában nem, de "szezon" van), így ő nyár elejéig keveset van nagyon itthon.

A probléma a következő.. Egy 8 tagú család költözött be, a szülők a 6 neveletlen gyerekükkel. Még hagyján, hogy egész nap szól a mulatós techno, vagy mi.. De veszélyes anyagokat égetnek (műanyagot, minden szir-szart), a kertjüket (ahova átlátok minden akadály nélkül, sima drótkerítés) pár nap alatt leamortizálták, kint van egy kanapé, fémhulladék, a régi málnabokroknak nyoma sincs a sok szeméttől. Ennek a látvány része borzasztó, hisz nem azért dolgoztunk a férjemmel, hogy egy szemétdomb nőjön mellettünk. A 6 gyerek közül 3 (legalább) a nap 24 órájában üvölt és óbégat a kertben, nem lehet tőlük napközben megmaradni a házban! Volt arra is példa, hogy egy őskövület rádióval (!!) dobták meg az autóm. Rájukbizonyítani persze nem lehetett. Beszéltem már ügyvéd ismerőssel, ő nem tudott hasznosat tanácsolni, igaz, nem ez a szakterülete.. Feljelentést a 3 hét alatt kétszer tettem, egyszer az éjjeli mulatozás miatt, másodszor a veszélyes hulladék égetése miatt.. Mit lehetne velük tenni?? A gyerekemnek sem jó, hogy nem mehet ki a kertbe játszani a szép időben, mert kint megy az óbégatás és minden tiszta mocsok.. Néha a mi kertünkbe is "átjut" valahogy néhány chipses zacskó, flakon stb. Felörlődöm ebben a helyzetben, és a házasságom is rámehet, mert egész nap egy idegroncs vagyok miattuk. Férjem mondta, hogy átmegy megbeszélni.. de nem szeretném, sok jó nem sülne ki belőle, barátaink sem ajánlották neki.. MIT CSINÁLJAK?? Hitel még van a házon 6 évig.. Nem lehet csak úgy elröppenni innen.. Meg fogok őrülni!

2011. márc. 12. 18:22
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
na nem mentetek még át?
2011. márc. 15. 15:18
 32/37 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha az átmenést választjátok, első egy két alkalommal ne is kisérletezzetek megkérni őket, hogy halkuljanak. Nagyon átlátszó lenne. Dicsérd a gyerekeit, milyen belevalóak, hogy bírják ennyi gyerekkel stb.

Aztán szépen lassan megjegyezhetitek ahogy elkezd a jószomszédi kapcsolat kialakulni, hogy figyusz 9 után gondolod letudnátok halkulni ?

Tudom könnyű ezt mondani, de muszály lesz valamit csináltok, és békésen kellene elkezdeni. Hátha hatással lenne rájuk.

Fenébe milyen szar szituációk vannak, nagyon sajnálom !

No mit beszéltetek a férjeddel mit léptek?

2011. márc. 15. 18:03
 33/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Holnap megyünk át, ma elkaptam az anyukát, mikor hozták ki a kukákat, direkt akkor mentem én is. Azt beszéltem vele, hogy "csak" egy kis bemutatkozás. Pálinkát visz a férjem, én csinálok aprósüteményt.
2011. márc. 16. 17:34
 34/37 anonim ***** válasza:
Szurkolunk! Majd írj, mi volt, jó?
2011. márc. 16. 19:04
 35/37 anonim ***** válasza:
Mi újság? Sikerült lépnetek ebben az ügyben?
2011. máj. 6. 18:02
 36/37 anonim ***** válasza:
Mi ujsag az ugyben ?nalam hasonlo most ahelyzet.
2019. jún. 20. 00:39
 37/37 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelne h mi lett ezzel az üggyel de úgy látom h ennyi év után már nem fogjuk megtudni..

(Én nem vagyok ilyen helyzetben, de körbe akarom járni a témát h mit lehet tenni vagy mit nem egy efféle tragédia esetén.)

2019. nov. 3. 19:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!