SOS! Nagyon problémás, "kisebbség" a szomszédban, másik oldalt én a babámmal?
Egy pest megyei városban élek kertvárosi részen. Férjemmel 3 éve vagyunk házasok, 1 éves lesz a fiúnk májusban. Azt hittük, álmaink házára találtunk, mikor sikerült megvenni! Úgy 4 éve élünk itt, azóta csinosítgatjuk, rendezgetjük, de betelt a pohár. Januárban megvették a szomszéd házat, és egészen pár héttel ezelőttig színét se láttuk az új lakóknak.. De sajnos felbukkantak. Ez alatt a 3 hét alatt csak gond volt velük. Mint írtam, kertvárosi rész, rendezett környék, nincs gond vele, de őket valamiért beette ide a fene, nem tudom szebben fogalmazni. Én GYESen vagyok itthon, férjem napi 12 órát dolgozik (általában nem, de "szezon" van), így ő nyár elejéig keveset van nagyon itthon.
A probléma a következő.. Egy 8 tagú család költözött be, a szülők a 6 neveletlen gyerekükkel. Még hagyján, hogy egész nap szól a mulatós techno, vagy mi.. De veszélyes anyagokat égetnek (műanyagot, minden szir-szart), a kertjüket (ahova átlátok minden akadály nélkül, sima drótkerítés) pár nap alatt leamortizálták, kint van egy kanapé, fémhulladék, a régi málnabokroknak nyoma sincs a sok szeméttől. Ennek a látvány része borzasztó, hisz nem azért dolgoztunk a férjemmel, hogy egy szemétdomb nőjön mellettünk. A 6 gyerek közül 3 (legalább) a nap 24 órájában üvölt és óbégat a kertben, nem lehet tőlük napközben megmaradni a házban! Volt arra is példa, hogy egy őskövület rádióval (!!) dobták meg az autóm. Rájukbizonyítani persze nem lehetett. Beszéltem már ügyvéd ismerőssel, ő nem tudott hasznosat tanácsolni, igaz, nem ez a szakterülete.. Feljelentést a 3 hét alatt kétszer tettem, egyszer az éjjeli mulatozás miatt, másodszor a veszélyes hulladék égetése miatt.. Mit lehetne velük tenni?? A gyerekemnek sem jó, hogy nem mehet ki a kertbe játszani a szép időben, mert kint megy az óbégatás és minden tiszta mocsok.. Néha a mi kertünkbe is "átjut" valahogy néhány chipses zacskó, flakon stb. Felörlődöm ebben a helyzetben, és a házasságom is rámehet, mert egész nap egy idegroncs vagyok miattuk. Férjem mondta, hogy átmegy megbeszélni.. de nem szeretném, sok jó nem sülne ki belőle, barátaink sem ajánlották neki.. MIT CSINÁLJAK?? Hitel még van a házon 6 évig.. Nem lehet csak úgy elröppenni innen.. Meg fogok őrülni!
Te jó ég! Mik vannak? Nekem is "kisebbség" szomszédaim vannak(bár én kimondom,hogy cigányok a szomszédaim) de ők olyan úri cigányok.Nincs velük semmi baj.Az idős házaspár elég nyugodtak,és szerintem a nagypapa az Úr a háznál mert a gyerekek,unokák is tök normálisak..Nekem csak annyi gondom volt velük régebben,hogy mindig a bejárati ajtóm elé parkoltak kocsival,és alig tudtam ki-be menni..Amikor átmentünk szólni,hogy nem jó helyen parkolnak,bocsánatot kértek,és azóta nem állnak ott..Ha néha nagy vendégség jön,akkor átjönnek,és megkérdezik,hogy parkolhatnak -e ott pár óráig..
NAgyon sajnállak kedves kérdező,mert biztos nem lehet kellemes így az élet.Elég szomorú,hogy vannak egyes emberek akik nem képesek toleránsak lenni másokkal,és úgy tesznek mintha övéké lenne a világ..
Én nem tudom,hogy a szomszédjaid milyen alakok,de ha egy beszélgetés érne valamit,akkor átmennék,és dumálnék velük,hogy észhez térjenek..HA felesleges a duma,vagy ebből nagy vita lenne akkor "felbérelnék" pár legénykét akik elmagyaráznák nekik a normális élet velejáróit..Vagy ahogy tanácsolták a Magyar Gárda is segíthet..(bár lehet,hogy ők sem tehetnek semmit,csak gondoljunk arra a családra,akik végül a saját otthonukból elmenekültek a Gárda segítségével..)
Hmm. Nem irigyellek :(
Olvasgattam a hozzászólásokat és az jutott eszembe, hogy mi lenne ha bemennél az önkormányzathoz és utánakérdeznél, hogyan, milyen módon lehet magasabb kerítést csináltatni, olyat, amin nem látnak át. Bár lehet hogy butaság, de más nem jut eszembe. A bűz még marad, beszélni ilyenekkel nem lehet, max. a szemetet nem tudják átdobálni. Javaslom riasztó beszerelését, véreb tartását, amit éjszakára elengedsz, és nem utolsó sorban gázpisztoly beszerzését (na jó, nem éppen gázpisztolyra gondoltam, de ha lebuksz, még téged büntetnek meg érte) A férjedet pedig át ne engedd, ha még egyben akarod látni!!! Ha semmi sem segít, akkor én is a Gárdát javaslom.
Szomorú dolog, de a költözésen kívül semmit nem tudnátok tenni, ezek nem azok a fajták, akikkel emberi módon lehetne kommunikálni. :(
Bármit tennétek, ti húznátok a rövidebbet...
Sajnállak de tényleg:( Mem lehet egyszerű:( De valami megoldást mindenképpen keresni kell, mert ez így nem mehet, így nem lehet élni. Én sem ismerem őket, nem tudom milyen emberek, de páran írták előttem,hogy vigyen át a férjed egy üveg bort. Valahogy csak lehet velük beszélni, mert így tönkre mentek teljesen...
Majd írd meg, hogy mi történt.
Tudom nehéz, de kitartás!!!
Valamiért a dühtől ez a megoldás eszembe sem jutott, hogy átmenni és kedvesen indítani. Nem tudom még, hogy sor kerül e rá, de az ötlet nem rossz. Csak nehéz lesz nyugodtnak maradni így, hogy 3 hete miattuk örlöm magam, miattuk sírok és miattuk vagyok egy kész idegroncs.
Elsőre amúgy a szülők szimpatikusak voltak, szóval nem az a negatív sztereotípia, lehet, hogy ők is amolyan "úri cigányok", ahogy előttem írta az egyik kedves válaszoló. A legnagyobb baj a gyerekeikkel van! 20 évesnél egyik sem idősebb, és a kisebbek 3-5 körül lehetnek. A kamaszlány ül a "DJ pultban", neki mindig lehet hallani a hangját.. Szóval ha még át is megyek, nem tudom, lesz e eredménye, mivel a fő baj a neveletlen gyerekeikkel van. A béke érdekében talán hatnának rájuk? Én annyira kétlem:(
Ez a boros látogatás jó ötletnek tűnik, csak nehogy visszaadják a látogatást. Óvatosan velük! A kerítéshez ajánlom, ültessetek egy csomó mogyoróbokrot, az nagyon magasra és sűrűre nő, meglehetősen jól elzár.
Sajnállak benneteket, rossz szomszédság török átok,- ahogy a régi öregek mondanák.
Majd írd meg, sikerült-e valamit tennetek.
Szerintem a romák között is van normális és normálatlan. A normálist úgy értem, hogy az életstílusuk hasonló a nem romákhoz..
A faluban, ahol élek, szintén van néhány roma család, kötöttük van rosszféle, hangoskodó, dorbézoló típus is, és ha a szomszédaid ilyenek, hiába beszélgettek el kedélyesen, nem fognak teljesen életmódot váltani (szerintem) a kedvetekért. Azért költöztek oda, hogy a gyerekeik a kertben legyenek, és biztos nem fogják beragasztani a szájukat.. Persze az éjszakai mulatozást talán vissza tudnátok fogni, a hulladékégetést is elköltöztethetnék a kert végébe, vagy akármi. Szerintem ha átmentek hozzájuk, akkor a lényeg, hogy egyenlő félként beszéljetek velük. Elég büszke és öntörvényű nép az övék.. Ha úgy érzik, lenézitek őket, akkor még jobban el is mérgesedhet a viszony. Ne úgy közeledjetek feléjük, hogy amit csinálnak, az nem normális, mert számukra igenis az, az ő szemükben biztos a ti dolgaitok között is van visszatetsző.
Ha el akarjátok adni a házat, akkor szerintem kizárólag romáknál járnátok sikerrel. Ők talán még örülnek is a hasonszőrű társaságnak.. Bár ha a szomszédaitok is így döntenek, lassan a faluban, ahol éltek, cigány negyed alakul..
Sok sikert a dologhoz, remélem tisztázzátok a problémát, és ne hagyd, hogy rámenjen az idegrendszered!
Az erőszakos fellépést azért nem javaslom, mert az ugyanilyen választ szül, és nem az erősnek fognak nekimenni, olyan ellenfelet választanak, akit legyűrhetnek, kikészíthetnek: Téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!