SOS! Nagyon problémás, "kisebbség" a szomszédban, másik oldalt én a babámmal?
Egy pest megyei városban élek kertvárosi részen. Férjemmel 3 éve vagyunk házasok, 1 éves lesz a fiúnk májusban. Azt hittük, álmaink házára találtunk, mikor sikerült megvenni! Úgy 4 éve élünk itt, azóta csinosítgatjuk, rendezgetjük, de betelt a pohár. Januárban megvették a szomszéd házat, és egészen pár héttel ezelőttig színét se láttuk az új lakóknak.. De sajnos felbukkantak. Ez alatt a 3 hét alatt csak gond volt velük. Mint írtam, kertvárosi rész, rendezett környék, nincs gond vele, de őket valamiért beette ide a fene, nem tudom szebben fogalmazni. Én GYESen vagyok itthon, férjem napi 12 órát dolgozik (általában nem, de "szezon" van), így ő nyár elejéig keveset van nagyon itthon.
A probléma a következő.. Egy 8 tagú család költözött be, a szülők a 6 neveletlen gyerekükkel. Még hagyján, hogy egész nap szól a mulatós techno, vagy mi.. De veszélyes anyagokat égetnek (műanyagot, minden szir-szart), a kertjüket (ahova átlátok minden akadály nélkül, sima drótkerítés) pár nap alatt leamortizálták, kint van egy kanapé, fémhulladék, a régi málnabokroknak nyoma sincs a sok szeméttől. Ennek a látvány része borzasztó, hisz nem azért dolgoztunk a férjemmel, hogy egy szemétdomb nőjön mellettünk. A 6 gyerek közül 3 (legalább) a nap 24 órájában üvölt és óbégat a kertben, nem lehet tőlük napközben megmaradni a házban! Volt arra is példa, hogy egy őskövület rádióval (!!) dobták meg az autóm. Rájukbizonyítani persze nem lehetett. Beszéltem már ügyvéd ismerőssel, ő nem tudott hasznosat tanácsolni, igaz, nem ez a szakterülete.. Feljelentést a 3 hét alatt kétszer tettem, egyszer az éjjeli mulatozás miatt, másodszor a veszélyes hulladék égetése miatt.. Mit lehetne velük tenni?? A gyerekemnek sem jó, hogy nem mehet ki a kertbe játszani a szép időben, mert kint megy az óbégatás és minden tiszta mocsok.. Néha a mi kertünkbe is "átjut" valahogy néhány chipses zacskó, flakon stb. Felörlődöm ebben a helyzetben, és a házasságom is rámehet, mert egész nap egy idegroncs vagyok miattuk. Férjem mondta, hogy átmegy megbeszélni.. de nem szeretném, sok jó nem sülne ki belőle, barátaink sem ajánlották neki.. MIT CSINÁLJAK?? Hitel még van a házon 6 évig.. Nem lehet csak úgy elröppenni innen.. Meg fogok őrülni!
Ne haragudj, de a feljelentés nagyon rossz ötlet volt.
Ha három hete megy a dolog, miért nem mentél még át normálisan megbeszélni velük a dolgot? Ezért mérgesednek el a szomszédi viszonyok, mert mindenki minden kis probléma miatt rohan feljelentgetni :(
Minél előbb menj át és beszélj velük, hogy ezeket a dolgokat lehetőleg csinálják másképp. Nyilván nem 100%, hogy sikerül, de akkor is legalább megpróbáltad.
Egyébként sem árt jóban lenni az ilyen szomszédokkal, így pl. megelőzöd, hogy az autód dobálják :)
"kisebbek 3-5 körül lehetnek"
Az ekkora gyerekek hangosak a tied se lesz halkabb.
Uhh ez nem semmi. Nálunk is az utcában eladó volt egy ház, és mikor kiderült hogy elkelt, a szomszédok megrohamozták a régi tulajt, hogy "ugye nem cigányok?". Szerencsére nem.
Szerintem szép szóval kellene. Próbáld kifigyelni, hogy melyik a "legnormálisabb" (ehhh hát igen...nehéz lesz) de szépen kérd meg hogy vegyenek vissza magukból. Sajnos még sokáig egymás mellett fogtok élni, nem árt ha jó a viszonyotok velük. Bár én is rühellem őket, de a nagynéném rendszeresen "bratyizik" velük, mert jobb a békesség. Jobb ha "haverként" tekintenek rád, mint ellenségként. Mióta kedves velük, messziről köszönnek neki, nem mernek a családba belekötni, sőt az unokáját még meg is védték...Vegyétek fel a pléh arcot, és beszéljetek velük. Szépen, higgadtan, nem ellenségesen. Jobban jártok...
Bocsánat, ha "hü1yeséget" fogok írni, de:
Azt írtad, hogy ez az egyetlen ilyen család a környéken. Akkor meg miért nem lehet összefogni a többi lakóval, oszt elzavarni őket a jó qrva anyjukba? Én ezzel próbálkoznék, főleg, ha fiatalabbak, középkorúak laknak ott.
Sok sikert!
Persze és az csak úgy megy, hogy összefog mondjuk 15 ember a 8 tagú család + rokonság ellen, és elzavarják őket a saját házukból...
Még örülhetnek ha nem verik őket agyon, nem rabolják ki őket, nem tesznek kárt bennük...Erőszakkal nem érdemes ellenük fellépni, mert úgyis ők vannak többen + ők nem riadnak vissza semmitől.
Szép szóval kellene először.
Ha a szomszéd eladja a házát mindenkinek szerintem az első gondolata hogy: Csak nehogy cigányok vegyék meg a házat, sajnálom ti így jártatok és főleg a rosszabb fajtából valók költöztek oda.
Nem nagyon lehet velük mit csinálni ilyen az életstílusuk, még ha normálisan meghallgatnak akkor se fognak megváltozni, nyáron a kiskölkök ott fognak futkározni az utcában egy szál bugyiban és feldúrják a kukákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!