Miért nem jó az anyámnak semmi?
Semmi nem jó neki.Én itthon vagyok a lányommal (6 hós) és anya szinte minden nap itt van.Ezzel nem is lenne gond,ha segítene,de semmit nem csinál,csak tévézik,játszik a babával.Amikor itt van mindig mondja,hogy én egész nap otthon vagyok,minek jár a takarítónő.Baja van azzal is,hogy én milyen ruhákat adok a babámra,hogy miket adok neki enni,milyen játékokat kap.Amikor a párom megvette nekem az új kocsimat,akkor nekem volt bűntudatom,mert mindig hallgathattam,hogy én milyen drága autót kapok,Ő meg a számlákat alig bírja fizetni egyedül (apukámmal elváltak),de nem értem,hogy miért nem tudja fizetni a számlákat,mert nem keres keveset és még tőlem is minden héten kér 10000-et.Most pedig azt találta ki,hogy Ő is jön velünk Spanyolországba nyáron és majd Ő vigyáz a picire a hotelban,de mi fizessük ki neki a hotelt,a repjegyet,mindent!Nem éppen olcsó útra megyünk,és a babára egyébként sem kéne vigyázni,mert a szállodában lesz játszóház,és egyébként is velünk lenne a legtöbbet.
Nem értem,hogy miért akar mindenbe beleszólni...és soha,semmi nem elég jó neki.
Mit akarod hogy segitsen. Van takaritonod, jol alltok, allitolag. Orulj, hogy babazik, ez is nagy segitseg. Nem inkabb az anyadra hagynad a 6 honapos lanyoat kulfoldon, mint egy jatszohazra, idegenekkel?
Azt hiszem egy kicsit tul fenn hordod az orrod, ez a bajod. Anyad maganyos lehet, az hogy "nem jo neki semmi" az egy mod neki a beszelgetesre.
Jaj,csak nehogy én is ilyen anya legyek.Anyukád irányít,terelget,szabályoz.Nincs is ezzel semmi gond,csak meg kellet volna már neki is tanulnia,hogy felnőttél,önálló vagy,ráadásul már anya.Nem tiszteli még benned a felnőttet aki más véleményen lehet mint ő.
Másrészről,meg lehúz benneteket anyagilag.Mivel elváltak,gondolom egyedül nevelt,meg is érdemli,hogy néha anyagilag segítsd.Viszont határokat azért szabni kell,és szerintem a spanyolországi nyaralás,már túl megy a "segítsük édesanyánkat" kategórián.
A kocsi árának felemlegetésével,meg bűntudatot akar benned ébreszteni,hátha több jut neki.
Tanács:-ne járjon hozzátok minden nap.
-kérd ki,hogy felnőtt vagy
-ennyit tudsz segíteni,nincs több
-Anyu,kettesben szeretnénk a férjemmel elmenni nyaralni...
csak határozottam lépj fel,mint egy egyenrangú felnőtt!!
szerintem mond meg neki őszintén hogy nem tetszik neked ez az anyáskodás.a baba a tiéd,ne dumáljon bele az életedbe,a nevelésbe csak ha a tanácsát kéred,ja és nem kell egész nap nálad teppednie,nyugodtan menjen haza,intézze a dolgait.köszönjük de meg tudjuk oldani a problémáinkat.nekem bevált anyósnál mikor közöltem vele hogy nem tartunk rá igényt.
am meg ha tényleg ilyen 'szipirtyó' a drága mama(már bocs) akkor annak előbb-utóbb a kapcsolatod issza meg a levét,komolyan mondom.csodálom hogy a párod tolerálja egyátalán.
szóval az én véleményem az hogy az egyenes út a legcélravezetőbb.mond meg neki hogy mi bánt,nem is kell igazán udvariaskodni.duzzog majd 2-3 hetet aztán megnyugszik.
Nem hordom fenn az orrom,de a takarítónő kell,mert nagy a házunk,a kicsi mellett meg semmihez nem tudok hozzá fogni.
Anyára meg nem fogom otthagyni egy idegen országban,mert a baba max. egy órát bír ki vele,utána meg nyöszörög.
Valószínűleg nem így képzelte életét, férj nélkül, lányával egy helyen, és ez most kijön rajta.
Egyébként egyet jó ha tudsz. Az, hogy a gyerekkel játszik szuper dolog. Nekünk sose senki egy percig sem, néha emiatt elég gázul is vagyunk. Ne értékeld le amit természetesnek veszel. Nagyon is ad ő nektek.
A többi, pedig ahogy írtam csalódott az életben szerintem, és így jön le. De nem tudom hogy mondja a dolgait, mert láttam én már fiatal anyukát kiakadni semmiségért az anyukájára. Engedd el a füled mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!