Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van ez? Semmi önbizalmam...

Miért van ez? Semmi önbizalmam, mindig a múlton rágódok, sokat sírok.

Figyelt kérdés
Most jelenleg 14/L éves vagyok.. Annyi mindenen mentem keresztül hogy a korosztályomnál jóval idősebb a felfogásom.. Én nem azon vagyok kiakadva hogy a "Zolika nem mosolygot rám , meg a Ferike szakított a Lucával.. " stbb.. Vannak dolgok az életemben amin etszerűen nem tudok túllépni.. és ez visszahúz.. = ( Pl: Anyának be kellett adnia egy gyermekotthonba mert nem volt pénze és nekem jót akart.. majd 2 hónap után elhozott onnan.. ( 9 évesen ez nagyon ..megmaradt bennem meg sokat sírtam.. ) Nevelő apukám (akit apukámként szerettem ) Meghalt.Otthon szívinkfartusba.. amikor 10 éves voltam.. :"( A Mamám majdnem meghalt.. egy nagy autóbalesetben 11 éves voltam.. A hugom aki attól a nev.apumtól volt aki meghallt.. ő folyton beteg volt.. korházba rohangáltunk mentővel.. Kiderült hogy anyukámnak méhnyakrákja van.. :( 13 évesen megtudtam hogy akit addig az igazi apámnak hittem valójában nem ő az hanem .. más.. akit felkerestem.. de hallani se akart rólam.. anyának még anno azt mondta hogy vetessen el.. Sokat költöztünk.. Volt hogy nem volt ételre pénzünk.. Sokszor voltam korházba.. Annyira szeretnék normális 14 éves felfogással élni.. és önfeledten nevetni.. és nem a múlton rágódni.. de nem megy !! Van egy álmom , hogy egészségügyben dolgozhassak , és segíthesek másokon.. De egy csomoszor azt gondolom hogy nekem ugyse sikerülne.. stb.. 5x váltottam iskolát.. most jelenleg egy nagyon nehéz emeltszintűbe járok.. 2-3-4 jegyeim vannak.. és félek a jövőtől.. Nincs önbizalmam !! De viszont van egy nagyon jó barátnőm.. sokszor fordult már meg a fejembe hogy minek élek.. ?! Jobb lenne ha nem élnék.. sTb.. Most jelenleg egy kiegyensúlyozott.. családban élek.. anya megházasodott.. lett egy öcsém is .. 3 an vagyunk testvérek.. sokat segítek itthon.. De sokszor érzem azt h nem szeretnek.. Anyával sokat veszekszek.. Én úgy gondolom hogy a múlt miatt van az hogy még mindig szomorú vagyok.. érzékeny.. de megedződtem.. Hogyan tudnám letenni ezt a súlyt.. ? :( Hivő vagyok.. Istentől próbáltam erőt meriteni.. egy ideig sikerült majd belefáradtam mindenbee.. :(
2011. nov. 6. 16:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

1, túl sok rossz ért, amit meg kéne tanulnod feldolgozni. Nem egyszerű, aláírom, de kénytelen vagy, nem lehet a múlton rágódni állandóan.

2, dúlnak a hormonok, tini vagy, természetes és ez is sok hangulat ingadozással jár, ez a kettő dolog együtt kellemetlen, de tehetsz ellene.

Soha nem add fel, mert ha elindulsz a lejtőn lefele, akkor aztán igazán rossz életed lesz!

Tudom, sablon duma, de rengeteg igazság van benne! Fel a fejjel leányzó!

2011. nov. 6. 16:44
 2/13 anonim ***** válasza:
51%

Legyen kitartasod, te most amùgyis abban a korban vagy, hogy minden érzékenyen hat rad.

Valóban sok mindent atéltél ebben a korban, de az elmùlt, valtoztatni nem lehet rajta. Koncentraljal a holnapra, hogy az sikerülni fog neked. Ne hagyd, hogy az érzelmek uralkodjanak el rajtad.

A masik pedig végre egy stabil csaladban vagy és ennek örûlni kell.Biztosan szeretnek csak te most érzékeny vagy és több szeretetet és odafigyelést igényelsz. Hidd el vannak rosszabb helyzetben is ilyen korù lanyok,mint te.

2011. nov. 6. 16:45
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat !! Nem gondoltam hogy van aki elolvassa ezt a regényt : )

És szerintetek hogy tegyem túl rajta magam ? Az egy dolog hogy figyelek a holnapra.. de annyira nehéz.. mindennap itt ugrálnak a fejembe ezek a dolgok..

Ti hisztek abban hogy akár Isten valamilyen módon nekem azt "üzente.. " hogy másokon kell segítenem.. ? vagy valamilyen módon ehez ragaszkodok?

hogy Eü-ben dolgozhaassakk.. (annak ellenére hogy szar itt M.o.-on az Eü.

( Amugy más Nemzetközi ElsősegélyNyújtó lettem.. elvégeztem egy vizsgát :D )

2011. nov. 6. 16:55
 4/13 anonim ***** válasza:
Használj pozitív stresszoldó technikákat.
2011. nov. 6. 16:57
 5/13 anonim ***** válasza:

Csak akkor fogod tudni teljesen feldolgozni a múltat, és a veled történteket, ha lesz egy stabil érzelmi alapod, stabil családi háttered, és te is biztonságan érzed magad testileg-lelkileg-érzelmileg, ez évekbe is telhet. Ezt nem tudod siettetni, mert mihelyst valami megint felbolygatja az életed mindig az adott helyzet megszokásával vagy elfoglalva, keresve a stabilitást.

Az írásodból az is kiderül, hogy bármilyen jó ér esetleg, mostanra már beléd ivódott a gondolat, hogy 'de vajon meddig tart ez?'. Maradj is addig begubózva, amíg úgy érzed, és vívd meg a csatáidat, mert ez is a felgyülemlett feszültség egyfajta kieresztése, levezetése amire szükséged van. Nem kell semmit siettetni, ez sajnos ilyen dolog.

2011. nov. 6. 17:12
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem jár el sportolni az önbizalmat ad és barátokat. Majd nem sokára jön a szerelem és az meggyógyítja a szíved.
2011. nov. 6. 17:39
 7/13 anonim válasza:
Hasonló lelkületű lány lehetsz mint én, én is sok minden szarságon keresztül mentem, bár annyi mindenen nem mint Te, de ha csak mérsékelten is, áttudom érezni a gondjaidat. Sajnos szerintem nincs túl sok igazság a mai világban, a jó embereket igencsak megedzi a sors, de a Te lelked csak nemesebb lesz ezektől a dolgoktól, és nézd csak le nyugodtan azokat a kortársaidat akiknek a legnagyobb problémájuk Ferike meg a műkörmük... Szomorú mikor az ember ilyen fiatalon megtapasztalja hogy az élet elég szélsőséges, de biztosan tanulsz belőle, és sokkal reálisabb értékrended van már most mint a legtöbb tizen- (sőt huszon)évesnek. Én is az egészségügyben szeretnék dolgozni, valóban egyre kilátástalanabb a helyzet a bejutásra és valami munkahely találására, de az álmokat sosem szabad feladni, és ez tényleg igaz amit mondok,HOGY AMIRE SOKAT GONDOLSZ, AZT FOGOD BEVONZANI! Tehát ha kicsi reményt is látsz, remélj, és mindig csak remélj, képzeld el hogy sikerülni fog, boldog leszel, és soha ne gondolj arra hogy nincs miért élned, és ha részeredményekre is, de valami pozitívra számíthatsz! :) Minden örömöt értékelj! Annak hogy Te ideteremtettél valami oka van, én nem hiszek a véletlenekben. Örülök hogy van egy barátnőd akire számíthatsz, ápold vele a kapcsolatot, az hogy anyukáddal most sokat veszekedtek... a korral jár :) Azt javaslom keress valami elfoglaltságot amiben örömödet leled, és kibontakozhatsz, pl: fess, vagy fotózz, táncolj,írj és próbáld felfedezni az élet apró örömeit :) Én minden rossz ellenére azt gondolom, hogyha szeretet adsz a környezetednek, nagyjából ugyanazt vissza is kapod, előbb-utóbb :) És ha igazán éretten tudsz már gondolkozni, akkor tudod hogy kitartónak kell lenned! :) 17/L
2011. nov. 6. 17:42
 8/13 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom, menj el a háziorvoshoz, és kérdezd meg, tudna-e ajánlani pszichológust. Annyi problémád jött össze, hogy szinte lehetetlen ezzel egyedül megbirkózni.
2011. nov. 6. 18:07
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem akarok bogyókat szedni !! És agyturkászhoz se menni,.. :D
2011. nov. 6. 18:10
 10/13 anonim ***** válasza:
23%
Akkor szenvedj. :(
2011. nov. 6. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!