Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van ez? Semmi önbizalmam...

Miért van ez? Semmi önbizalmam, mindig a múlton rágódok, sokat sírok.

Figyelt kérdés
Most jelenleg 14/L éves vagyok.. Annyi mindenen mentem keresztül hogy a korosztályomnál jóval idősebb a felfogásom.. Én nem azon vagyok kiakadva hogy a "Zolika nem mosolygot rám , meg a Ferike szakított a Lucával.. " stbb.. Vannak dolgok az életemben amin etszerűen nem tudok túllépni.. és ez visszahúz.. = ( Pl: Anyának be kellett adnia egy gyermekotthonba mert nem volt pénze és nekem jót akart.. majd 2 hónap után elhozott onnan.. ( 9 évesen ez nagyon ..megmaradt bennem meg sokat sírtam.. ) Nevelő apukám (akit apukámként szerettem ) Meghalt.Otthon szívinkfartusba.. amikor 10 éves voltam.. :"( A Mamám majdnem meghalt.. egy nagy autóbalesetben 11 éves voltam.. A hugom aki attól a nev.apumtól volt aki meghallt.. ő folyton beteg volt.. korházba rohangáltunk mentővel.. Kiderült hogy anyukámnak méhnyakrákja van.. :( 13 évesen megtudtam hogy akit addig az igazi apámnak hittem valójában nem ő az hanem .. más.. akit felkerestem.. de hallani se akart rólam.. anyának még anno azt mondta hogy vetessen el.. Sokat költöztünk.. Volt hogy nem volt ételre pénzünk.. Sokszor voltam korházba.. Annyira szeretnék normális 14 éves felfogással élni.. és önfeledten nevetni.. és nem a múlton rágódni.. de nem megy !! Van egy álmom , hogy egészségügyben dolgozhassak , és segíthesek másokon.. De egy csomoszor azt gondolom hogy nekem ugyse sikerülne.. stb.. 5x váltottam iskolát.. most jelenleg egy nagyon nehéz emeltszintűbe járok.. 2-3-4 jegyeim vannak.. és félek a jövőtől.. Nincs önbizalmam !! De viszont van egy nagyon jó barátnőm.. sokszor fordult már meg a fejembe hogy minek élek.. ?! Jobb lenne ha nem élnék.. sTb.. Most jelenleg egy kiegyensúlyozott.. családban élek.. anya megházasodott.. lett egy öcsém is .. 3 an vagyunk testvérek.. sokat segítek itthon.. De sokszor érzem azt h nem szeretnek.. Anyával sokat veszekszek.. Én úgy gondolom hogy a múlt miatt van az hogy még mindig szomorú vagyok.. érzékeny.. de megedződtem.. Hogyan tudnám letenni ezt a súlyt.. ? :( Hivő vagyok.. Istentől próbáltam erőt meriteni.. egy ideig sikerült majd belefáradtam mindenbee.. :(
2011. nov. 6. 16:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha hívő vagy, az jó. Ha tényleg hiszel benne, hogy van Isten, aki törődik velünk, akkor nem lehet, hogy nincs önbizalmad. Hiszen Te magad az isteni Lélek része vagy. Ilyeneken godnolkozz, és olvass ilyen könyveket. Én most szereztem meg Balogh Béla "a tudatalatti 10parancsolata", vagy nagyon jó Anthonio de Mello: A szeretet útja. Ha úgy érzed, nem szeretnek, akkor próbáld te magad a szeretet fényét bevinni a családba. Beszélj velük szeretettel. Anyukáddal is. Ne a sérelmeidet dédelgesd, hanem mindnekihez legyél jóindulattal akkor is, ha ő nem érdemli. Ne érdem kérdése legyen, hanem adjad bőkezűen, mint ahogy Jézus tanítja. Szelídséggel válaszolj akkor is, ha haragosak. Egyszercsak majd elkezdenek utánozni. Nekem nagyon bejött ez. Itt is "hideg pokol" volt, az én környezetemben. Egyszer festettem egy képet egy téli tájról. De ahol a napnak kellett volna lenni az égen, oda egy sugárzó szivet festettem, és körülötte a havat "lemostam" a faágakról. Azt a címet adtam: "A fagy felenged". Kiakasztottam a falra.. Senki nem mondta, hogy tetszik, de mégis szelidebbre fordult a hangulat. A fagy felengedett. El kell hozni valakinek a békességet. Legyél te az, aki elhozza. Legalábbis ott, a te környezetedben.
2011. nov. 6. 21:13
 12/13 A kérdező kommentje:
Hmm.. Ez érdekes válasz volt !! De nagyon jó. Köszönöm neked.
2011. nov. 6. 21:16
 13/13 anonim válasza:
A
2012. márc. 12. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!