Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyámnak semmi sem jó, mit...

Anyámnak semmi sem jó, mit kezdjek vele? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 Éves srác vagyok, szerencsére hamar kinőttem már a lázadó korszakomból, elég komolynak, és felelősségteljesnek érzem magam. Az egész úgy kezdődött, hogy apukám meghalt, amikor még 2,5 éves voltam, anyám apukám halála után 3 év mulva összeszedett magának egy pasit, és azóta vele van, én meg a keresztszüleimhez kerültem, de anyámmal 2 hetente találkozok.... Kezdem már megunni, hogy sehol sincs igazi család, anyám mindenkivel összeveszett, miután apukám meghalt, az örökségen hadakoztak, a többi tesómmal egyáltalán nem tartja a kapcsolatot. A keresztanyámék már 60 évesek, kicsit az utóbbi 1 évben megkattantak, a házasságuk nagyon megromlott, eladósodtak, és sorolhatnám... Miután, a családomat egyáltalán nem szeretem, sőt mitöbb, utálom őket, mert, az összetartás mint fogalom a szótárukból teljesen hiányzik, arra jutottam, hogy külön költöznék. Megemlitettem anyámnak, és azt találta ki, hogy költözzek oda hozzá, 10 év keserűség, és nulla gyermekkor után, és úgy költözzek oda, hogy a pasija lakásába... Nahát, NEM! gyűlölöm azt az alakot, legszívesebben megverném, én azt érzem, hogy Ő tehet a családunk széthullásáról. Egyszerűen nem tudok vele közös nevezőre jutni, de így csak az életemet teszik tönkre, mert egyáltalán nem vagyok boldog. Ez az első főproblémám. A másik ami anyámat zavarja, hogy napi rendszerességgel sportolok. Ezalatt azt értem, hogy lejárok minden nap a konditerembe "gyúrni" , futok, hétvégenként teniszezek barátnőmmel, illetve, squash-ozok. Anyám szerint, én a világ sznobja vagyok emiatt. Az is zavarja, hogy szoláriumba járok (ezt azért teszem, mert ha nem megyek, pattanásos lesz a hátam, és az arcbőröm, a tápkiegtől amit az edzés miatt szedek, és a szoli tökéletes megoldást nyújtott erre).. Anyám b×z×snak tartja azt, hogy szőrtelenítem a hónaljam, és a lábaimat évente egyszer nyáron, mert rettentően szőrös lenne a lábam :) Ezt mindenkinek elhíreszteli, hogy én egy sz×r vagyok, mert szőrtelenítem magam... A másik amivel mindig megbánt, a barátnőmmel. Nem szereti a barátnőmet, mert zsidó származású, de a vallásukat nem gyakorolják, és látszik rajta, hogy zsidó lány (a vonásain), és anyámnak van egy olyan szemlélete, hogy a zsidókkal, a cigányokkal, és a szinesbőrüekkel nem áll szóba. Mindig, amikor pl. csörög a telefonom, akkor kiírja a barátnőm nevét, és ha éppen anyámmal vagyok, akkor megszólal "hív a kampós orrú zsidó"... Szóval, mindig csak megbánt, és elvárja!! hogy kéthetente menjek hozzá, egy 300 km-re lévő városba. Meguntam már teljesen, és úgy érzem, hogy, ha még ezt csinálom, én is be fogok kattanni. Egyszer már volt ilyen, akkor 3 hétig a barátnőméknél laktam.. Mit tehetek, hogy külön tudjak költözni? Mit javasolnátok?
2009. júl. 8. 22:56
 1/9 anonim ***** válasza:

hát, nem irigyellek! :(

de így, végigolvasva a sztorit, szerintem maradj a keresztszüleidnél. ott még mindig jobb sorod lenne, úgy érzem, mint anyukádéknál. neki mondhatod azt is, ha nem szeretnéd ilyen sűrűn látogatni, hogy most nehéz anyagi helyzetben vagytok, és emiatt nem tudsz mindig menni. és ez még nem is lenne hazugság.

de akár azt is megmondhatod nekik, hogy nincs is kedved menni hozzájuk, amiért kritizálnak téged meg a barátnődet is. hátha változtatnak.

nem tudom, tartod-e a testvéreiddel (féltestvéreiddel?) a kapcsolatot, de érdemes felvenni velük, ha nem, mert elképzelhető, hogy ők is tudnának segíteni, vagy azok, akik őket nevelik, ha mindenképp el szeretnél költözni a keresztszüleidtől.

2009. júl. 8. 23:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak a keresztszüleim vannak rossz anyagi helyzetben, anyámnak kifejezetten jól megy, mert havi 700ezres fizetése van, mondjuk ebből elküld nekem havonta 100ezer forintot, ebből utazom, ebből veszem a kondibérletet, a táplálékkiegészítőket /ami havi 45ezer/ , a ruháimat, ebből fizetem az osztálypénzt, és még beadok keresztanyáméknak havi 25 ezret. Így épp hogy kijövök, tehát nem tudom azt kamuzni, hogy nem tudok utazni, mert akkor anyám egyből küldene pénzt a kártyámra, hogy tessék, itt a vonatjegyre.. Tesóim, külföldön (USA) élnek, így nem tudnak segíteni, amúgy, tartom velük a kapcsolatot, Ők nem is járnak gyakorlatilag haza. Tehát ez kilőve :(
2009. júl. 8. 23:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem az anyukádat. :(

A keresztszüleid ha nehéz helyzetük ellenére felneveltek téged, akkor tiszteletet érdemelnek részedről. Őket kellene, hogy bántsa amit írsz, a szolárium, a kondibérlet, miközben ők úsznak az adósságban.

Nagyon nagy velük most a gond?

2009. júl. 11. 09:48
 4/9 anonim ***** válasza:

A baj ott van, hogy még elég fiatal vagy ahhoz, hogy dolgozni kezdj és teljesen önálló életet élj. Én türelemre intenélek, bár azok alapján, amit leírtál nem lesz könnyű dolgod.

a barátnőddel kapcsolatban csak annyit, hogy simán megmondhatnád anyukádnak, hogy annak idején, mikor Ő választott Neked sem volt beleszólásod( pedig ugye nem kevés kárt okozott a feérfi az életedben), így szeretnéd Őt megkérni Rá, hogy ha el nem is fogadja, legalább előtted se sértegesse azt a szegény lányt.

Ha tényleg komoly köztetek a dolog, akkor nem lenne arra lehetőség, hogy oda költözz a barátnődékhez? Azt a pénzt, amit most hazaadsz, azt odaadhatod Nekik is.

2009. júl. 11. 11:22
 5/9 anonim ***** válasza:
borzalmas anyukád van. Ne törődj vele, hogy mit mond. Legyél büszke magadra, hogy ilyen igényes vagy. Ne foglalkozz azzal mit mond a barátnődre.. mond el anyukádnak, ha valami nem szép rajta... gyerekes dolog de helyre tenné.. ha ő is úgy viselkedik, mint egy gyerek... tedd meg... egy nőt megsérteni... huhúúú utána nem fog mondani a barátnődre semmit. Szerintem maradj még kereszszülednél és próbálj nekik ott segíteni ahol tudsz... nem az a megoldás ha otthagyod őket a kakiban!!! :/
2009. júl. 11. 11:28
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Ismeros helyzet. Nalam kb ugyanez volt, tavaly (akkor voltam 17eves) Volt egy baratom,aki cigany szarmazasu volt, na persze mar,hogy apam egybol levonta a kovetkezteteseket,hogy ez nem hozzam valo,esatobbi. En akkor meg mondtam nekik,hogy nekem sokat jelent eza fiu,ha eluldozik, abba en belehalok. (Igaz,azota mar szakitottunk) En is elszerettem volna otthonrol koltozni,bar.. Nalunk egest jo anyagi korulmenyek voltak,ahoz kepest,hogy odadobtak havi 50ezret, ruhara,berletekre,stb.. Alap hogy tesomnak tobb jart,na de ez nem ide tartozik. Aztan megbeszeltem anyammal,mikor mar jobb lett koztunk a kapcsolat,hogy had menjek alberletbe,legalabb probaljam ki. Oke,feljottunk ketten Pestre,szerzett is nekem mindjart hazat, 150ezere(Ok fizettek) 2honapig kulon laktam. Ide jartam suliba Pestre, aztan rajottem,hogy ennek tovabba semmi ertelme,es jelentosege nem lesz. Hiaba teszi(k) tonkre az eleted,akkor is o(k) a szuleid. Ha anyukadeknak az anyagiak engedik,fizessenek neked alberletet.
2009. júl. 11. 11:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nagyon tehetsz mást, mint hogy vársz. Az a baj, hogy igényeid is vannak és elvárásaid is, de cserébe nem nagyon szeretnél semmit. Én személy szerint a keresztszüleimet támogatnám, nem pedig a táplálékkiegészítőkre költeném a pénzt, de ez a te döntésed. De amennyiben pénzt akarsz látni anyukádtól, akkor meglátogatod továbbra is rendszeresen. És mivel tudod jól, hogy nincs más választásod, mert a pénze nélkül nem tudsz megélni, így továbbra is meg fogod tenni. Abban nem értek egyet az anyukáddal, hogy a származása miatt bántja a barátnődet, de más egyéb dolgokban igaza van. Ha semmiképpen nem akarsz anyukáddal találkozni, akkor ne fogadd el tőle a pénzt és nem menj többet. Ilyen egyszerű. Jelenleg fizet és joga van a láthatáshoz. És ne felejtsd el, ha annyira felnőttnek tartod magad, hogy neked is vannak kötelezettségeid, nem csak jogaid és elvárásaid.
2009. júl. 11. 13:04
 8/9 anonim válasza:

Hát szerintem próbálj beszélni vele és mennyetek vele el valahova amit ő is te is szerettek.

Ha nem mennyetek el pszihológushoz

2009. júl. 11. 17:20
 9/9 anonim válasza:
Mutasd be anyukádnak a kis csajt!Hátha megkedveli, am mi anyukád foglalkozása?
2010. júl. 22. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!