Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munkanélküliek! Mivel megy el...

Munkanélküliek! Mivel megy el a napotok? Mit csináltok egész nap?

Figyelt kérdés
Kezdem magam nagyon rosszul érezni amiért nincs munkám. Persze folyamatosan keresek. Sokszor értelmetlenül telnek a napjaim, főleg mostanában. Ti hogy viselitek ezt az egészet?
2011. márc. 10. 10:22
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
88%

11:33 :D

Hát azt jól teszed hogy így fogod fel. Nekem sem jobb a helyzetem, 2004-ig vállalkozó voltam, így most nem jár semmi, a szakmámban csak vállalkozóként tudok elhelyezkedni, van egy lassan négyéves kislányom, és jön a második gyerkőc. Őket a nyelvtanulás felé szeretném elvinni, hogy felnőve le tudjanak innen koccolni. Máshol lesz esélyük, mert gyanítom, hogy mire az én gyerekeim felnőnek, a helyzet akkor is ugyanolyan lesz itt mint amilyen most.

A pályakezdőket azért nem foglalkoztatják, mert nincs gyakorlatuk, akinek van gyakorlata azt meg azért nem, mert már öregnek számít, a házasokat azért nem, mert lehet hogy majd lesz gyerek, ha már van gyerek, akkor azért nem, mert majd biztos beteg lesz, és a szülő megy vele táppénzre, ahol meg már nagy a gyerek, ott meg szintén a szülő már öregnek számít. Akinek se kutyája se macskája, abba is belekötnek valamiért. Szép lehetsz, okos nem. Az itteni munkáltatóknak az ideális munkaerő, a huszonéves kapásból húsz éves gyermekeket szülő, és húsz év szakmai gyakorlattal rendelkező személy lenne :D

Amúgy meg azon röhögök, hogy itt mindenkit át akarnak képezni...nem volna egyszerűbb, ha a szakmájában helyezkedne el mindenki?

2011. márc. 10. 13:51
 22/37 anonim ***** válasza:

Több, mint másfél éve vagyok munka nélkül. Eleinte nem is bántam nagyon, mert már elég fáradt voltam a hosszú évekig tartó ingázás és a nem kicsit sz@r munkahelyi légkör miatt. Jól éreztem magam itthon, megcsináltam sok mindent a ház körül, amire addig nem jutott elég időm. Akkor még a munkahely keresésen sem görcsöltem nagyon, a férjem keresete fedezi a megélhetést, bár egyre nehezebb beosztani. Jó fél év után, mikor viszont már jobban rástartoltam az álláskeresésre, rá kellett jönnöm, hogy ez korántsem lesz egyszerű dolog. Mostanra végkép tudatosult bennem, hogy középkorú nőként, lakóhelyileg is hátrányos helyzetben lévén, ismeretség, protekció hiányában képtelen leszek ebben az országban munkát találni. Közel az ötvenhez az idő múlásával erre mindig kisebb esélyt látok. A munkaügyi központok által támogatott tanfolyamok elvégzése sem garantálna megoldást, de a megyénkben például még ebben az évben egyet sem indítottak.

Míg a férjemnek van állása, még megvagyunk valahogy, de hogy nekem hogy lesz így a nyugdíjam - ha ugyan megérem -, az már kérdéses.

2011. márc. 10. 13:53
 23/37 anonim ***** válasza:
85%

13:53

A bátyám ötven éves, egy éve nem talál munkát, még mosogatni sem vették fel...gépész egyébként, és keni vágja a szakmáját. Most átképzik villanyszerelőnek...

Hetente több helyre adta be a jelentkezését, mindenhol a kora volt a baj.

Az unokahúgom 28 éves friss házas. Őt azért utasították vissza, mert friss házas, és majd egyszer gyereket fog szülni. Summa Cum laude végzett, és pultosként dolgozott, majd mikor férjhezment kirúgták.

És itt vagyok én, az óvodás korú gyerekkel...két szakmával, és tervezek mégegy szakmát a már meglévők mellé, de akkor sem lesz több esélyem a semminél, mert a város ahol élek folyamatosan fejlődik, csak éppen visszafelé. :D A munkahelyek száma nemhogy nem nő, de évről évre csökken. Gondolkozunk a kivándorláson, de két kicsi gyerekkel nem olyan könnyen ugrálunk.

Ha a helyzet rövid időn belűl nem rendeződik, minket itt többet nem látnak, mert nem vagyok hajlandó egy életet végignyomorogni csak azért, mert ide születtem.

2011. márc. 10. 14:08
 24/37 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én se dolgozok,ahogy a párom se(jó,maszekol,de hivatalos normális melója nincs,a maszek se állandó,max havi2x2 nap)

Van szakmám,érettségim,nyelvvizsgám,hivatásos jogsim több kategóriára.De nő vagyok,voltam és leszek is.Ez volt a baj eddig mindenhol.

Írtam én már hasonló kérdésre,ha esetleg ismerős vagyok :-)

Nekem volt munkám 13,5 éves korom óta,be voltam jelentve 16 évesen már.De most,alig 21 évesen nincs,mert felmondtam az előző helyen.Utcát söpörtem 2 évig és elegem lett,illetve az ígéretek ellenére mégsem vettek át sofőrnek(eladtam a házamat,hogy legyen annyi készpénzem,hogy levizsgázzak,akkor még szentül ígérték,aztán bocsi,mégse...)

Na,mindegy,tovább akkor se maradtam volna.Most buszsofőrnek fogok tanulni áprilistól.Azt is szerettem volna csinálni mindig,de ott ugye 21 év az alsó korhatár és azt júliusban érem el.

Egyébként eddig mindig az volt a baj,hogy nő vagyok,fiatal vagyok,nincs gyerekem=lehet(akkor az baj)

Egyedül most nem kérdezték meg,hogy akarok-e gyereket és mikor :-) eddig 17 helyről utasítottak el,mint hivatásos sofőrt,ebben a legnagyobb bukta a volt munkahelyem volt.

Eddig annyiban volt "jobb" a helyzetem,hogy munka mellett kerestem másik munkát.De most inkább vagyok álláskereső,mint olyan szemét cégnél dolgozni,hogy csak ígérni tudnak.

A napjaim így telnek: mivel elköltöztem,van mit csinosítani az új házon.Kerítést festek(60 méter utcafront) meszelem majd kívül a házat,garázst kezdem majd alapozni,ha nem lesznek fagyok ilyenek.Meg persze netezek.Szóval ki használom áprilisig az időt(bár néha unatkozni is szoktam)

21/L

2011. márc. 14. 09:04
 25/37 klaudia.94 válasza:
Én szarok minden napra
2011. márc. 14. 10:41
 26/37 anonim ***** válasza:
.
2011. márc. 14. 12:25
 27/37 anonim ***** válasza:
Klaudia, neked van igazad!
2011. márc. 14. 12:41
 28/37 anonim ***** válasza:
Alszok, pihenek, csinálom a házimunkát, sütök-főzök, ritkán TV-t nézek vagy DVD-t... olvasok, netezek, virágokat ültetek-gondozok, kerti munkát végzek, fát vágok-cipelek, kiscsirkéket etetek, labdázok a kutyával, játszok a macskákkal,szalonnát sütünk...stb... és főleg a párommal vagyok, ha lehet; itthoni fő munkám pedig az okkultizmus (jóslás, mágia, boszorkányság)....és még így is kevés minderre a nap 24 órája...
2011. márc. 14. 12:59
 29/37 anonim ***** válasza:
12:59-es vagyok 27/N
2011. márc. 14. 13:00
 30/37 anonim ***** válasza:
Alszok, eszek, gépezek, bulizok, immáron két éve.
2011. márc. 14. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!