Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nőnapi köszöntés? Hogy is van ez?

Nőnapi köszöntés? Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Tavaly a 10 éves sógornőm kikérte, hogy Nőnapon köszöntsék a család többi nőtagjával együtt( a nők csokit, apró ajándékot kapnak), és apja neki is vett csokit, ő pedig örült, egész nap azzal heccelődött, hogy ő már nő.

Gyereknapon így a család már nem adott neki semmit, akkor pedig taknya-nyála folyt, úgy sírt, hogy ő is gyerek, ő is akar ajándékot, mint a 2 és 5 éves unokatesó(itt is csokiról volt szó). Akkor az anyja elmondta, hogy aki már Nőnek mondja magát, annak nincs gyereknap.

Idén újra eljátszotta a Nő vagyok-jelenetet, nem tudom, mire számítsunk gyereknapkor...

Ti hogy vagytok ezzel?

Látok olyat, hogy alig pár éves gyerekeket is köszöntenek Nő-napon, akkor most hogy is van ez?

Én ahogy kaptam Nő-napra valamit(14 éves koromban először), onnantól gyereknapra semmit, és nem is kértem.

Nálatok hogy oszlik el ez az ünnep, mennyi idős kortól van Nő-nap, és elhagyjátok onnantól a gyerek-napot?

2011. márc. 8. 20:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
78%

Én gyereknapra soha nem kaptam semmit. Nálunk ez egyszerűen nem volt szokás. Nőnapra apától mindig kaptam én is csokit, nem csak anya és a nagymamám. Arra nem emlékszem hány éves koromtól, de szerintem már gyerekként is.

Kérdésedre visszatérve, ne legyetek smucigok, kapjon mindkétszer ajándékot és legyen boldog vele. Belerokkantok egy doboz bonbonba évente 2X???

2011. márc. 8. 20:47
 22/29 A kérdező kommentje:
Nem én köszöntöm, anyósomék mindenkinek megmondták, hogy gyereknapkor nincs ajándék neki(és eléggé haragos természetű), nem rajtam múlik az ajándékozás.
2011. márc. 8. 20:49
 23/29 anonim ***** válasza:
50 éves vagyok, de amennyire vissza tudok emlékezni mindig kaptam az apukámtól nőnapra csokit, később virágot. Az én lányaim is kaptak kiskorukban nőnapra csokit, akárcsak a 4 éves kislány unokám.
2011. márc. 8. 20:52
 24/29 anonim ***** válasza:

23 éves vagyok

picilány koromtól kapok nőnapra virágot,gyereknapra pedig csokit

mai napig,gyereknapra is,nagyiméktól és anyáéktól is...nekik mindig gyerek leszek

nőnapra pedig minden NŐnemű kap...a 2 hónapos picilány is nőnemű,és a 90éves dédimama is...nézd meg az anyakönyvi kivonatod...

ekkora cirkuszt egy tábla csoki miatt

sajnálom szegény kislányt

2011. márc. 8. 20:56
 25/29 anonim ***** válasza:

Nálunk is még a frissen született, alig 1 hónapos unokahúgom is kapott anno a sógoromtól egy szál virágot nőnapkor, gyereknapkor is kapott valami játékot, vagy édességet. Az egész családunkban szokás egyébként legalább 1 éves kortól a lányokat köszönteni nőnapkor, emlékszem amikor 12 éves voltam, és minden férfi családtagtól kaptam valamit, nagyon jólesett, kicsit egyenrangúbbnak éreztem magam :) Gyereknapra is mindig kaptam kb 15 éves koromig testvérimtől és szüleimtől (testvéreimmel elég nagy a korkülönbség, 18-17-12 év van köztem és 3 testvérem között).

Nekem nincs még gyerekem, de én életem végéig köszönteni fogom gyereknapkor valami kis jlképs dologgal, elvégre még ha már 50 éves lesz, akkor is a gyerekem.

2011. márc. 8. 20:59
 26/29 anonim ***** válasza:
Nálunk kortól függetlenül kap ajándékot a lánygyerek nőnapon. És ne nevessetek, de a 41 éves férjem kap gyereknapra az anyósomtól meglepit, csakúgy mint én, (a szüleim már meghaltak) és az unokák is természetesen. Nálunk nincs korhoz kötve, hogy eddig gyereknap, innen nőnap. Valószínű én is azon anyukák táborához fogok majd tartozni, akik a 20 éves gyerekeiknek is vesznek gyereknapra valamit.
2011. márc. 8. 23:00
 27/29 anonim ***** válasza:

szegény gyerek alatt azt értettem, amit leírtam. sajnáltam a gyereket! én is vennék neki mindkét alkalomra!

Ennyire rossz itt a közösség, hogy egy sajnálkozást irónikusnak és provokációnak vesznek? :O

nem kell minden mondat mögé háttér értelmet keresni!

jesszus!

2011. márc. 9. 07:57
 28/29 anonim ***** válasza:
Húsvétkor meglocsolják a kiscsajt? Merthogy akkor is lány nem?
2011. márc. 10. 01:11
 29/29 A kérdező kommentje:
Nem tartanak Húsvétot :(
2011. márc. 10. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!