Nőnapi köszöntés? Hogy is van ez?
Tavaly a 10 éves sógornőm kikérte, hogy Nőnapon köszöntsék a család többi nőtagjával együtt( a nők csokit, apró ajándékot kapnak), és apja neki is vett csokit, ő pedig örült, egész nap azzal heccelődött, hogy ő már nő.
Gyereknapon így a család már nem adott neki semmit, akkor pedig taknya-nyála folyt, úgy sírt, hogy ő is gyerek, ő is akar ajándékot, mint a 2 és 5 éves unokatesó(itt is csokiról volt szó). Akkor az anyja elmondta, hogy aki már Nőnek mondja magát, annak nincs gyereknap.
Idén újra eljátszotta a Nő vagyok-jelenetet, nem tudom, mire számítsunk gyereknapkor...
Ti hogy vagytok ezzel?
Látok olyat, hogy alig pár éves gyerekeket is köszöntenek Nő-napon, akkor most hogy is van ez?
Én ahogy kaptam Nő-napra valamit(14 éves koromban először), onnantól gyereknapra semmit, és nem is kértem.
Nálatok hogy oszlik el ez az ünnep, mennyi idős kortól van Nő-nap, és elhagyjátok onnantól a gyerek-napot?
Engem is mindig köszöntöttek, már általánosból is emlékszem. Apa is, meg akkor volt is már egy kisfiú, aki hozott nekem virágot, mert tetszettem neki.
De nálunk is úgy van, hogy nem kortól számít a nő, hanem a nőneműeknek jár ez. Meg a 45éves anyámat a mai napig köszönti nagyanyám gyereknapon, mert neki mindig a gyereke lesz...
én 15 éves vagyok, én nőnapra is és gyereknapra is szoktam kapni egy-egy tábla csokit..én nem kértem egyiket sem, kaptam egy kis gesztusból :)
gyereknapra már kiskorom óta kaptam volt, hogy nem csokit hanem pl. játékot de sohasem valami drágát hanem olcsóbbat
nőnapra pedig olyan8 éves korom óta kapok csokit az apukámtól, más családtagtól egy szóbeli köszöntést
15/L
Remélem, a provokátor nem rám célzott, de ha mégis, elmondanám, nem az én gyerekem...
Nekem fiam van, őt logikusan csak gyereknapon köszöntjük.
Köszönöm, aki a kérdésre válaszolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!