Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nőnapi köszöntés? Hogy is van ez?

Nőnapi köszöntés? Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Tavaly a 10 éves sógornőm kikérte, hogy Nőnapon köszöntsék a család többi nőtagjával együtt( a nők csokit, apró ajándékot kapnak), és apja neki is vett csokit, ő pedig örült, egész nap azzal heccelődött, hogy ő már nő.

Gyereknapon így a család már nem adott neki semmit, akkor pedig taknya-nyála folyt, úgy sírt, hogy ő is gyerek, ő is akar ajándékot, mint a 2 és 5 éves unokatesó(itt is csokiról volt szó). Akkor az anyja elmondta, hogy aki már Nőnek mondja magát, annak nincs gyereknap.

Idén újra eljátszotta a Nő vagyok-jelenetet, nem tudom, mire számítsunk gyereknapkor...

Ti hogy vagytok ezzel?

Látok olyat, hogy alig pár éves gyerekeket is köszöntenek Nő-napon, akkor most hogy is van ez?

Én ahogy kaptam Nő-napra valamit(14 éves koromban először), onnantól gyereknapra semmit, és nem is kértem.

Nálatok hogy oszlik el ez az ünnep, mennyi idős kortól van Nő-nap, és elhagyjátok onnantól a gyerek-napot?

2011. márc. 8. 20:09
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Várom a további értelmes emberektől való válaszokat, gyerekszobám volt, köszönöm kérdését annak, akinek úgy látszik, ez kimaradt az életéből.
2011. márc. 8. 20:28
 12/29 anonim ***** válasza:
87%
Gyerek még, a csokira hajt. :) Ennyi az egész. :)
2011. márc. 8. 20:30
 13/29 anonim ***** válasza:
81%
Ezt most nem mondod komolyan! Ilyen piti dolgon képesek vagytok problémázni? Már értem mitől van, hogy a fiúk egy kávét sem akarnak kifizetni a lányoknak. Az a gyerek ha lány, akkor nő is. Nem csak a családban, de az ismeretségi körömben sincs olyan kislány, aki ne kapna az apukájától, a fiútestvérétől és a nagypapájától virágot vagy csokit nőnapra.
2011. márc. 8. 20:30
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Folyt: és természetesen gyereknapra is. Egy kislány születésétől nő, és legalább nagykorúságáig gyerek.
2011. márc. 8. 20:32
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és az lemaradt, hogy teljesen értem a kérdező és családja álláspontját is, logikus is, náluk ez a szokás, és nem baj. Én azért adnék csak, mert miért ne érezhetné magát nőnek egy 10 éves kislány? Szeret játszani a gondolattal, hogy ő már egy nagykislány, szeretne "nőnek tűnni", akkor miért ne lehetne a kedvében járni, látható, milyen boldog tőle.
2011. márc. 8. 20:34
 16/29 A kérdező kommentje:

Mint már említettem, nem abban a családban nőttem fel, a férjem későn született húgáról van szó,igaz, ami igaz, a mi családunkban is az a szokás, hogy a kisebb lányokat nem köszöntik Nő-napon.

Férjem szülei sem fukarságból tették, amit tettek, a lányuk eléggé akaratos, lehet, csak éreztetni akarták, nem kaphat meg mindent, ezt már nem tudom.

A kérdésem arról szólt, kinél hogy zajlik ez, aki erre válaszol(t), azt köszönöm, és annak megy a zöld kezecske.

Csupán más családok szokásaira vagyok kíváncsi, akinek veszekedni van kedve, az menjen a tükör elé, mást nem tudok mondani.

2011. márc. 8. 20:35
 17/29 anonim ***** válasza:
83%
Ennél már csak az lenne szebb, ha az első menstruációhoz lenne kötve, elvileg onnantól nő. Röhej.
2011. márc. 8. 20:36
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjátok már szegény gyereket. :) Most évente két tábla csokiba beleszakad a család? :) Nem lehetne mind a kettőt megünnepelni?
2011. márc. 8. 20:36
 19/29 A kérdező kommentje:
Sógornőmet csak példának írtam. Az anyja azt mondta, komolyan gondolja az egyszeri ünneplést, és gyereknapkor együtt lesz a család, (a fiam 3 éves, vele megyünk), és félek, hogy megint baj lesz, mint tavaly, sajnos a csokis ügy után elment a hangulat, én pedig nem akarok beleszólni anyósom nevelési dolgaiba.
2011. márc. 8. 20:40
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell irigynek lenni azzal a szegény gyerekkel?

29 éves vagyok, de még mindig kapok csokit anyukámtól gyereknapra, mert a GYEREKE vagyok. Nőnapra meg, ha épp van kitől, szintén kapok valamit, mert NŐ is vagyok.

A 10 éves kislány, az gyerek és egyben NŐnemű is.

2011. márc. 8. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!