Nőnapi köszöntés? Hogy is van ez?
Tavaly a 10 éves sógornőm kikérte, hogy Nőnapon köszöntsék a család többi nőtagjával együtt( a nők csokit, apró ajándékot kapnak), és apja neki is vett csokit, ő pedig örült, egész nap azzal heccelődött, hogy ő már nő.
Gyereknapon így a család már nem adott neki semmit, akkor pedig taknya-nyála folyt, úgy sírt, hogy ő is gyerek, ő is akar ajándékot, mint a 2 és 5 éves unokatesó(itt is csokiról volt szó). Akkor az anyja elmondta, hogy aki már Nőnek mondja magát, annak nincs gyereknap.
Idén újra eljátszotta a Nő vagyok-jelenetet, nem tudom, mire számítsunk gyereknapkor...
Ti hogy vagytok ezzel?
Látok olyat, hogy alig pár éves gyerekeket is köszöntenek Nő-napon, akkor most hogy is van ez?
Én ahogy kaptam Nő-napra valamit(14 éves koromban először), onnantól gyereknapra semmit, és nem is kértem.
Nálatok hogy oszlik el ez az ünnep, mennyi idős kortól van Nő-nap, és elhagyjátok onnantól a gyerek-napot?
Mint már említettem, nem abban a családban nőttem fel, a férjem későn született húgáról van szó,igaz, ami igaz, a mi családunkban is az a szokás, hogy a kisebb lányokat nem köszöntik Nő-napon.
Férjem szülei sem fukarságból tették, amit tettek, a lányuk eléggé akaratos, lehet, csak éreztetni akarták, nem kaphat meg mindent, ezt már nem tudom.
A kérdésem arról szólt, kinél hogy zajlik ez, aki erre válaszol(t), azt köszönöm, és annak megy a zöld kezecske.
Csupán más családok szokásaira vagyok kíváncsi, akinek veszekedni van kedve, az menjen a tükör elé, mást nem tudok mondani.
Miért kell irigynek lenni azzal a szegény gyerekkel?
29 éves vagyok, de még mindig kapok csokit anyukámtól gyereknapra, mert a GYEREKE vagyok. Nőnapra meg, ha épp van kitől, szintén kapok valamit, mert NŐ is vagyok.
A 10 éves kislány, az gyerek és egyben NŐnemű is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!