Egy szobás saját lakásba vagy inkább 2 szobás albérletbe szülnéd meg első gyermekedet?
Inkább egy szobás sajátba mintsem mert komfortosabb-tágasabb egy vadidegennek fizessek.Tudom nagyon is jól,hogy hitelt felvenni öngyilkosság.De ha belegondolsz akkor fizeted akár nyugdíjig a sajátot vagy másét?
Inkább öngyilkosság de akkor akár ha 40 évig is de sajáto fizetem!
20/N
1 szobás saját
kb 3-4 éves koráig ugyse vágyik a gyerek saját szobára,addig pedig összegyűjtenék egy nagyobbra pénzt
Saját...nem értem ezt a mai divatot, hogy a gyereket külön kell tenni...
Nekünk több szobás saját van, oda szültem. A kicsi velünk van. A szobája eleinte "lomtár" volt...sőt jó sokáig. Aztán kialakítottuk neki, átpakoltuk őkegyelmét, hogy "megfeleljünk a társadalmi normáknak" ahogy a védőnő fogalmazta.
A kicsi azóta is szépen fogja magát és átjön hozzánk aludni. Nappal meg egyértelműen körülöttem van, nem a szobájában gubbaszt. 2 éves
Megjegyzem mi a tesómmal 7 éves korunkig a szüleinkkel egy szobában éltünk, és baromira kötődünk hozzájuk. Nem lett semmi bajunk sőt!
2 szobás albérletbe.
A kezdetektől külön szobában fog aludni a babánk, szeretném, hogy ezt szokja meg.
És mivel esélyünk sincs saját lakásra az elkövetkezendő 10-20 évben, nem fogok lemondani az anyaságról.
Egyszobás hobbiházba házasodtunk(saját tulajdon). Jött az első gyerek, volt 9 hónapunk, hogy kibővítsük. Beépítettük a teraszt, ebből lett a másik "szoba", kb. 6 nm, de a kiságy befért. :-)
Azután új telek, a hobbiházat eladtuk (ez volt az önerő), felvettük a szocpolt, mindenféle támogatást, kamatmentes önkormányzati hitelt, és még az előzetes kalkuláció szerint szükséges pénzt banki hitel formában 10! évre. Amíg a ház épült, addig a szüleimnél laktunk 1 szobában 3-an a kicsivel. Csak fél évig tartott, de vége lett, és megérte.
Nemrég járt le a 10 év, és a ház csak a miénk, tehermentes, és van 4 félszoba, egy nagy nappali + konyha-étkező, ahol együtt vagyunk. A második már ide született, bár még nem volt mindenhol kifestve, nem volt parketta és a vizes helyiségekben csak a csupasz betonpadló. Mire jött a harmadik, meglett a járólap, parketta, festés is. Azután konyhapult, nappali szekrénysor, tv csere, stb.
Mindezt azért írtam le, hogy jól látszódjon, fokozatosan, minél kevesebb külső segítséggel és nagyon sok munkával, okosan, de _fokozatosan_ érdemes fejleszteni. Nem albérlet, inkább saját lakás és már közben gondolkodni a továbblépés/bővítés lehetőségéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!