Ha 2. gyermekedet várod igaz hogy csak egy gyest kapsz? Ha
még az első csak 2éves. Most hallottam de ezt nem tudom
elhinni.
Figyelt kérdés
2011. jan. 23. 13:10
1/9 anonim válasza:
Két gyerek után nem vehetsz igénybe két ellátást, mert egy jogviszony alapján csak egy ellátás jár.
Ha a nagyobbik után gyest kapsz, akkor a kicsi után csak családi pótlékot, vagy fordítva.
2011. jan. 23. 13:13
2/9 anonim válasza:
persze, nem jár 2 gyes csak ikrek esetén. De magzatra amúgy se jár semmi csak a családi adókedvezmény.
2011. jan. 23. 13:13
3/9 anonim válasza:
Igaz. Egyszerre csak egy ellátás jár, akkor is ha két olyan korú gyereked van akikre külön-külön jogosult lennél ellátásra.
2011. jan. 23. 13:14
4/9 anonim válasza:
Persze!
Én pl. GYED-en voltam eddig, most született a kicsi és a 1.5 évesem GYED-ét le kellett mondanom és a kicsi után TGYÁST igényelni mert kettő együtt nem jár.
A barátnőm anno még tudatlan volt és elfelejtette a GYES-t lemondani a nagy után mikor jött a kicsi és pár hónapig kapta mindkettőt. Kiderült persze és egy összegben az egészet visszafizettették vele............
2011. jan. 23. 13:22
5/9 A kérdező kommentje:
ne hülyéskedjetek már ez nagyon gáz! 51ezer ft két gyerekre!Normálisak ezek????????????????????kiis készültem teljesen
2011. jan. 23. 15:23
6/9 anonim válasza:
Szia!Nálunk a nagyobbik kislány betöltötte a 2. évet megigényeltem a gyest rá 3 hétre kiderült hogy babát várok így Apa ment gyesre(de ez most jan.1-töl megszűnt)Én pedig táppénzre mentem.Május 3-ra vagyunk kiírva úgyhogy addig táppénzen leszek és így nem 25 ezer gyest kapok hanem 75 ezer táppénzt.
Te nem mehetsz táppénzre?
2011. jan. 23. 16:37
7/9 A kérdező kommentje:
Hát szomorú a helyzet mert sajna nincs ledolgozott napom,epilepszia miatt aztán mikor már ugymond tünetmentes lettem meghalt anyukám minden rám szakadt utána meg jött a kisfiam aki egy kis csoda mert minden doki azt mondta nem eshetek teherbe!22hónapos és 4hónapos terhes vagyok!Apuka mikor kiderült a baba elvesztette a munkáját és azóta semmi persze nem volt bejelentve:(
2011. jan. 23. 16:51
8/9 anonim válasza:
Ez így nagyon rossz. Sajnálom, önkormányzathoz menjetek be. Kaphattok rendkívüli támogatást, gyerekvédelmi támogatást, lakásfenntartási, fűtéstámogatás stb.
2011. jan. 23. 16:54
9/9 anonim válasza:
Hát így tényleg nagyon tré helyzetben vagytok:S Igényelj meg mindent amit csak lehet az önkormányzatnál! De sajnos egyszerre csak 1 gyerek után jár ellátás,ezt én se tartom igazságosnak:S de ez van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!