Ha nem jön szívből a bocsánatkérés, akkor is mondanom kell?
de ha már elveszi a pénzem akkor miért nem rendes kajét főzött? a kenyér meg a parizer 500Ft sem volt! ez csak kifogás volt h tudjon mire hivatkozni h meglopott. Mert h ő kaját vett. Még én is megvettem volna ha látom h nincs itthon kaja
van munkahelye,de még nincs fizetés :S
"2000 forint miatt hogy vághatsz ilyesmit a fejéhez"
Szép kis nevelés a verés meg a sunyi lopás, hogy nem is szól a gyereknek. És a cigaretta nem volt jogos, és az került többe, nem a kenyér + a felvágott (pár száz ft)
Ha valóban úgy történt, ahogy le van írva, akkor a gyereknek igaza van.
Hát az olvasottak után elég durva sztori.
Menj oda hozzá, hogy meg szeretnéd beszélni a tegnap estét. Nem jó haragban lenni, az sehová nem vezet.
Kezdjétek úgy, hogy mind a ketten elmondjátok a másiknak a meglátásotokat, sérelmeteket stb. De úgy, hogy amíg az egyik beszél a másik nem vághat közbe, nem szólhat bele. Szép nyugodtan meghallgatva egymást. Ki miért tette amit tett, ill. miért mondta. Aztán a mondandód végén (te kezd) mond meg neki, hogy: "Bocsánat, hogy csúnyán beszéltem, de még most is úgy érzem jogos volt a felháborodásom. Mivel nem szóltál, hogy odaadjam a pénzt, csak elvetted a hátam mögött."
Remélem sikerül kibékülnötök. Minden esetre te megtetted a lépést a béke felé, megpróbáltad és még bocsánatot is kértél.
Csak az a baj ezzel a "szépen üljünk le és beszéjük meg" dologgal,hogy ha az anya nem képes igazat adni a gyerekének,vagy nehezére esik kimondani,hogy bocsánat,akkor a gyerek nem tehet semmit. Ez sajnos tapasztalat.
Régebben én is kaptam a nagymamámtól postán ilyen 5-6 ezer ft-okat nagyobb ünnepekkor,és mindíg lenyúlták a szüleim,de általában elkérték. Ennek ellenére történt olyan is ,hogy telefonon beszéltem a nagymamámmal és kérdezte hogy mit vettem a pénzből amit küldött,így derült ki,hogy 10 ezer forintot küldött,de szüleim vették át a postán és "véletlenül"elfelejtettek nekem szólni róla...
Azóta ha pénzt kapok,akár tudnak ról,akár nem,elteszem jó helyre és csak akkor adom oda nekik,ha értelmes dolgokra költik (az én anyám is több doboz cigit vesz 1 napra)és tudom,hogy szükségük van rá.
Csak azt tudom tanácsolni,hogy vagy tedd a pénzed olyan helyre ahol nem találja meg anyud,vagy tartsd mindíg magadnál. És persze ne tudjon róla senki rajtad és a dédiden kívül,hogy kaptál pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!