Házasság teljesen kezdőként működhet?
Testvéremék nyáron házasodnak össze, utána tudnak csak összeköltözni anyagi okok miatt.
Ő még sosem lakott együtt férfival, a vőlegénye pedig még mai napig otthon lakik a szüleivel, szintén nem volt még komolyabb kapcsolata (28 éves).
Én féltem, nehogy válás legyen a vége, hisz tapasztalatlanok ilyen téren és a szexuális életükben már most gondok vannak.
Van akinek hasonló kezdettel működőképes maradt a házassága?
Borzasztó nehéz lesz nekik. Annyira múlik rajtuk, hogy nagyfokú bölcsesség, szeretet, kitartás, türelem, kompromisszum kell hozzá. Az együttéléshez nem elég "csak" szeretni a másikat. A testvéred férjének a szüleitől való elszakadás biztosan problémát fog okozni, ha más nem, az anyja. Az elején tisztázzanak házvezetési, anyagi szabályokat, hogy mit várnak el a másiktól, ki kezeli a pénzt, vásárlás, takarítás, a főzés kérdése is (mit, mikor, milyet). Sok-sok súrlódás teszi a párokat erőssé. Talán szerencsésebb utóbb és nem előbb házasodni, mégis túlélhetik. A lényeg, egyelőre gyereket semmiképp nem vállaljanak. Próbálj beszélgetni a testvéreddel erről, ő pedig hátha beszélget majd a párjával.
Biztosan vannak pozitív példák, de szerintem nagyon okosnak kell lenniük.
Aki azt írná, hogy persze, anno így éltek nagyanyáink: igen. És ott a pont, hogy "anno". Ez már egy más világ.
Sok szerencsét és kitartást nekik! :))
Igen, ők is ezt mondják, hogy nem akarják feleslegesen albérletbe ölni a pénzt, inkább vesznek lakást, igaz így némi hitelt kell felvenniük.
Amúgy szeretik egymást, de ha pont a szex nem működik, akkor én nem tudom elképzelni, hogy évekig tarthat ezért féltem.
Ja és babát már azonnal szeretnének a házasság után.
Sajnos tesóm eléggé domináns, de a leendő sógorom olyan típus, hogy nem bánja, ha irányítva van, csak nehogy később kibukjon belőle az elnyomás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!