Tanácsokat, gyorsan! Könyörgök! Mit tegyünk most? Vége mindennek?
Augusztusban fel kellett vennünk egy 300ezer forintos kölcsönt, hogy segíthessünk megszervezni a bátyám esküvőjét. Körülbelül 7 éven át fogjuk fizetni a részleteit, és emiatt most eléggé rossz anyagi helyzetben vagyunk..Anyám 78ezer forintot keres havonta, abból a bank levon kb. 40et, és most voltak itt a szerelők, hogy leszereljék a telefonállomásunkat a villanypóznáról..(még nem szerelték le, hálistennek, ezért van még internet) Mit csináljunk? Honnan szerezzünk pénzt, hogy kifizethessük a telefon, a villany, és a gázszámlát? Kajánk van szerencsére, mert a nagyanyám vásárolja az élelmiszereket. Segítsetek, kérlek! Én magántanuló vagyok, az internet segítségével szoktam bizonyos tantárgyakból plusz információt szerezni, ami jól jön vizsgákon. Plusz ha nem lesz telefonunk, akkor mi lesz velünk?! Ha baj van, hogy szólunk azoknak, akik segíthetnek?! Anyagi támogatásra nem számíthatunk, de én ma írok egy levelet a Németországban élő keresztapámnak, hátha tud segíteni pár ezer forinttal. Tanácsokat! Kérlek!
17/L
Anyukád kicsit "zümi" ne haragudj, bocsánat hogy ezt írom. Hitelt hitelre...mikor sorba mondják, hogy jópárezren vannak, akik nem tudnak kijönni a hitelekből. Ráadásul esküvőre...mikor a bátyuska ilyen jól keres.....
Kérdező, ha találsz munkát, simán kezdj el spórolni MAGADRA, mert más nem fog gondoskodni rólad ilyen háttérrel. Amit meg jelennek lehet tenni, ami van és nem a mindennapi élethez szükséges eladni, pénzé tenni.
diákmelóra bárkit felvesznek, bár nem tudom hol laksz.
Az én anyám is ilyen,annó rengeteg hitelt felvett a nővésem esküvőjére,mert gyereket várt és gyorsan kellett az esküvő,de ez is ilyen hülye szokás, a sógorom nagyon katolikus, anyám meg gondolom inkább nem karta h. összebeszéljenek a háta mögött.Hát én tuti nem fogok házasodni ha nincs rá pénzem,de gyerekem meg lesz.A tesód jól kihasznált titeket.Tényleg részletfizetést kérnék, anyudnak meg megmondanám, h. gondolhatna te jövődre is ha már az elkényeztetett bátyád így elbánt veletek és jó lenne ha felnőttként viselkedne.
Emberek, ne a szegény kérdezőt cseszegessétek már, gondolom, 17 évesen (vagy lehet, fiatalabban) rohadt sok belesólása volt abba, hogy mire vesznek fel hitelt...
Amiket én tanácsolok:
-keresztapud megkeresése jó ötlet
-nézz körbe, hátha igényelhetsz vmi ösztöndíjat
-ha van nélkülözhető, nem létfontosságú dolgotok (akár ruha, háztartási eszköz stb.), eladhatjátok-még akkor is, ha apró dolgok, sok kicsi sokra megy, azzal lehet vmit kezdeni
-nézz körbe, hogy tudsz-e a közelben munkát vállalni ennyi idősen, plusz nyáron vállalj nyári melót, ha tudsz
-próbáljatok minél jobban takarékoskodni mindenen (villany, víz stb.)
-üvegvisszaváltás (jó, persze, kevés pénz jön vissza belőle, de ha van, és erre nem gondoltatok, azért ez is vmi)
-bátyád is besegíthetne, ha már miatta nyögitek a terheket... sőt, kutya kötelessége lenne legalább egy részét a fizujának/ösztöndíjának visszafizetni nektek
(mivel nem tudom, anyud mit dolgozik, milyen munkaidőben, ezért most abba nem mennék bele, hogy vállalhatna másodállást, mert lehet, hogy nem lenne rá ideje)
Húzz el minél hamarabb otthonról! Rondán hangzik, de anyukád felelőtlensége a te egész jövődet is veszélyezteti. Beszélj a bátyáddal! Vágd a képébe, hogy segítsen nektek, mert ő is hibás, hogy olyan helyzetben vagytok, amilyenben. Mit gondolt, honnan volt anyukádnak az a pénz? Megértelek, te nem tehetsz róla, nem is téged hibáztatnak itt és nem bántani akarnak téged, csak ez a nagyfokú felelőtlenség mindenkit felháborít és túl hevesen reagálunk. Hitelt csakis akkor szabad felvenni, ha feltétlenül szükséges. Egy esküvő nem ebben a kategóriában van.
Nekem a faterom akar most hitelt felvenni, hogy a születendő babánknak tudjon adni egy nagyobb összeget. Mondtam neki, hogy eszébe ne jusson miattunk hitelt felvenni és ilyen terhet róni a nyakába. Azt mondta, hogy ne szóljak bele, semmi közöm hozzá, hogy ő hogyan akarja megoldani ezt, ő mindenféleképpen adni akar az unokának. Tudod mit mondtam? Hogy akkor azt csinál, amit akar. Én mosom kezeimet. Figyelmeztettem. Nem kértem én tőle egy vasat sem. Mi tesszük le azt a kis pénzt a babának apránként, lesz annyi, hogy bevásároljunk neki, nem kérünk ilyen áldozatot. Ez az emberi butaság. Ezért tartanak ott, ahol. Ha vesz a babának egy rugdalózót, mi már annak is örülünk és hálásak vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!