Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tanácsokat, gyorsan! Könyörgök...

Tanácsokat, gyorsan! Könyörgök! Mit tegyünk most? Vége mindennek?

Figyelt kérdés

Augusztusban fel kellett vennünk egy 300ezer forintos kölcsönt, hogy segíthessünk megszervezni a bátyám esküvőjét. Körülbelül 7 éven át fogjuk fizetni a részleteit, és emiatt most eléggé rossz anyagi helyzetben vagyunk..Anyám 78ezer forintot keres havonta, abból a bank levon kb. 40et, és most voltak itt a szerelők, hogy leszereljék a telefonállomásunkat a villanypóznáról..(még nem szerelték le, hálistennek, ezért van még internet) Mit csináljunk? Honnan szerezzünk pénzt, hogy kifizethessük a telefon, a villany, és a gázszámlát? Kajánk van szerencsére, mert a nagyanyám vásárolja az élelmiszereket. Segítsetek, kérlek! Én magántanuló vagyok, az internet segítségével szoktam bizonyos tantárgyakból plusz információt szerezni, ami jól jön vizsgákon. Plusz ha nem lesz telefonunk, akkor mi lesz velünk?! Ha baj van, hogy szólunk azoknak, akik segíthetnek?! Anyagi támogatásra nem számíthatunk, de én ma írok egy levelet a Németországban élő keresztapámnak, hátha tud segíteni pár ezer forinttal. Tanácsokat! Kérlek!

17/L

2011. márc. 1. 12:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
71%
Most rázzátok a szakadt rongyot! Hitelből esküvő? Na még ilyet! És van pofád ezek után más emberektől kunyerálni!
2011. márc. 1. 12:49
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Valami nem stimmel:azt írod a bank levon 40 ezer ft-ot,7 éven keresztül.Gondolom nem "csak"a 300 ezer ft-os tartozásotok van,mert kizárt-még,ha személyi kölcsönről is van szó-hogy 3360000(vagyis hárommillió-háromszázhatvanezer)ft-ot kell vissza fizetnetek a 300 ezer ft-ra!
2011. márc. 1. 12:50
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi a fenének vettetek fel kölcsönt esküvőre??? 7 év alatt mire visszafizetitek simán el is válhatnak.

Meg 300ezres kölcsönt felvenni? Akinek még ennyi félretett pénze sincs, de baromságokra költ, az meg is érdemli. Remélem jól teleettétek magatokat az esküvőn.

2011. márc. 1. 12:51
 14/27 anonim ***** válasza:
80%
nálunk is ez volt, a bátyámnak mi is ennyit vettünk fel a lagzijára aztán meg mi szívtunk anyával évekig nem a bátyám, az biztos én nem fogok soha anyámmal hgitelt felvetettni a lagzi miatt és másért sem, akkor inkább nem lesz lagzi
2011. márc. 1. 12:52
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Esküvőre hitelt felvenni a legnagyobb marhaság. Minek kell ilyen hülyeséget csinálni? Dínom-dánom nélkül is lehet összeházasodni, nem azon van a hangsúly. Én megértem, hogy szép esküvőt akartak, de szép tud lenni, ha egy sima vasárnapi ebéd stílusban megünneplitek. Mi legalábbis így csináljuk. Biztos vagyok benne, hogy így is szép és emlékezetes lesz, biztosan nem adósítanám el évekre magamat egyetlen nap miatt.
2011. márc. 1. 12:54
 16/27 A kérdező kommentje:
A helyi Takarékszövetkezetnél vettünk fel kölcsönt, azért, mert anyám egy felelőtlen h.lye, és rettegett, hogyha nem fizetjük ki az esküvőt, akkor a testvérem meggyűlöl minket..Az a szemétláda havi ~0,5 milliót keres, de ha kérek tőle ezer forintot, már húzza a száját..Az egyik válaszolónak üzenném, aki azt írta, hogy "és van pofád mástól kérni..?" igen, van pofám, mivel ÉN EGY TIZENHÉT ÉVES KIS SENKI VAGYOK, AKINEK AZ A DOLGA, HOGY TANULJON! Egy hónapja keresek munkát, eddig semmi eredmény..Kezdek beleőrülni. És megkérném a primitív, unintelligens kötözködni vágyókat, hogy menjenek fel a chat.hu Zárt osztály nevű szobájába, és ott éljék ki magukat. Köszönöm.
2011. márc. 1. 13:01
 17/27 A kérdező kommentje:
Én is könyörögtem anyunak, hogy ne vegyük fel a kölcsönt, mert hatalmas érvágás, de nem hallgatott rám..Most meg a testvérem több tízezres márkás cuccokban jár, nekünk meg nincs kajánk..:') Sőt, anyu nem akarja elmondani neki, hogy milyen bajban vagyunk, nehogy 'megharagudjon' a kicsi fia..
2011. márc. 1. 13:03
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor legyen már annyi eszed hogy megkeresed a bátyád és elmondod te neki... hátha szorult belé egy kis kedvesség, lelkiismeretesség és segít nektek.
2011. márc. 1. 13:09
 19/27 anonim ***** válasza:
79%
Kerdesedben azt irtad, hogy van mit ennetek, csak a szamlakra nincs. A kolcson kolcson hatan el fog vagni nagyon titeket. Sajnos anyukadnak kellett hogy a Janos meg a varos elott villogjon, most meg nem tudja visszafizetni. Ha Te egy "17 eves senki vagy", akkor ez nem a Te dolgod, hanem a felnotteke, anyade es a testverede. Megkerdezojeleznem, ha igy alltok, hogy a Te munkad csak a tanulas e, vagy hozza kellene jarulnod e a csalad fenntartasahoz.
2011. márc. 1. 13:11
 20/27 anonim ***** válasza:
88%

Ne haragudj, de ezt én sem értem. Ha augusztusban vettétek fel, akkor mondjuk elkezdtétek törleszteni szeptemberben.

Az már 6 hónap. Ha 40.000 Ft-ot fizettek rá, akkor már 240.000 Ft-ot vissza kellett volna fizetni. Vagy nem? Ha 7 évre vette fel, akkor meg nem ennyi a törlesztő...

Egyébként meg a bátyád egy jó nagy szemét, ha hagyta, hogy jó fizu mellett az anyja vegyen fel hitelt a lagzijára. Szép, mondhatom...

Megoldások lehetnek:

- önkormányzattól segítséget kértek, esetleg segélyszervezetekhez fordulhattok, talán kaptok tartós élelmiszert, ruhát...

- a közüzemi számlákkal nem a könnyeket kell felitatni, hanem bemenni a szolgáltatóhoz és részletfizetést kérni. Minél tovább húzzátok, annál rosszabb lesz...

- bemenni a takarékszövetkezethez és ha lehet, akkor valamit csinálni a hitellel, hogy ne legyen ekkora a havi részlet.

- körülnézni otthon, mi az, ami pénzzé tehető gyorsan. Ékszerek, műszaki cikkek, ruhák, és irány a zaci.

A bátyádat meg leköpném. Nem lenne pofám a tükörbe nézni az ő helyében. Nyomorog az anyja és a húga, és még csak segíteni sem akar... Elvinném hozzá a csekkeket, hogy akkor most itt az esküvőd ára...

2011. márc. 1. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!