Tanácsokat, gyorsan! Könyörgök! Mit tegyünk most? Vége mindennek?
Augusztusban fel kellett vennünk egy 300ezer forintos kölcsönt, hogy segíthessünk megszervezni a bátyám esküvőjét. Körülbelül 7 éven át fogjuk fizetni a részleteit, és emiatt most eléggé rossz anyagi helyzetben vagyunk..Anyám 78ezer forintot keres havonta, abból a bank levon kb. 40et, és most voltak itt a szerelők, hogy leszereljék a telefonállomásunkat a villanypóznáról..(még nem szerelték le, hálistennek, ezért van még internet) Mit csináljunk? Honnan szerezzünk pénzt, hogy kifizethessük a telefon, a villany, és a gázszámlát? Kajánk van szerencsére, mert a nagyanyám vásárolja az élelmiszereket. Segítsetek, kérlek! Én magántanuló vagyok, az internet segítségével szoktam bizonyos tantárgyakból plusz információt szerezni, ami jól jön vizsgákon. Plusz ha nem lesz telefonunk, akkor mi lesz velünk?! Ha baj van, hogy szólunk azoknak, akik segíthetnek?! Anyagi támogatásra nem számíthatunk, de én ma írok egy levelet a Németországban élő keresztapámnak, hátha tud segíteni pár ezer forinttal. Tanácsokat! Kérlek!
17/L
Mi a fenének vettetek fel kölcsönt esküvőre??? 7 év alatt mire visszafizetitek simán el is válhatnak.
Meg 300ezres kölcsönt felvenni? Akinek még ennyi félretett pénze sincs, de baromságokra költ, az meg is érdemli. Remélem jól teleettétek magatokat az esküvőn.
Ne haragudj, de ezt én sem értem. Ha augusztusban vettétek fel, akkor mondjuk elkezdtétek törleszteni szeptemberben.
Az már 6 hónap. Ha 40.000 Ft-ot fizettek rá, akkor már 240.000 Ft-ot vissza kellett volna fizetni. Vagy nem? Ha 7 évre vette fel, akkor meg nem ennyi a törlesztő...
Egyébként meg a bátyád egy jó nagy szemét, ha hagyta, hogy jó fizu mellett az anyja vegyen fel hitelt a lagzijára. Szép, mondhatom...
Megoldások lehetnek:
- önkormányzattól segítséget kértek, esetleg segélyszervezetekhez fordulhattok, talán kaptok tartós élelmiszert, ruhát...
- a közüzemi számlákkal nem a könnyeket kell felitatni, hanem bemenni a szolgáltatóhoz és részletfizetést kérni. Minél tovább húzzátok, annál rosszabb lesz...
- bemenni a takarékszövetkezethez és ha lehet, akkor valamit csinálni a hitellel, hogy ne legyen ekkora a havi részlet.
- körülnézni otthon, mi az, ami pénzzé tehető gyorsan. Ékszerek, műszaki cikkek, ruhák, és irány a zaci.
A bátyádat meg leköpném. Nem lenne pofám a tükörbe nézni az ő helyében. Nyomorog az anyja és a húga, és még csak segíteni sem akar... Elvinném hozzá a csekkeket, hogy akkor most itt az esküvőd ára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!