Elvált apákat kérdezném. Hogy fér bele?
Ezen az oldalon elvált anyák vannak, akik szentül hiszik hogy a férjük nagy lábon él és minnél több gyerektartást kell fizetnie, nem számít ha éhendöglik.
Nézd végig a válaszokat pár kérdésnél
Jogos az első válasz!Teljesen egyet értek vele!
Egyébként nagyon sehogy.Hónapról hónapra csak küszködünk.Ilyen tájt már előre idegeskedünk,hogy mi lesz a jövő hónapban.
Jaj,mindjárt tele leszel az elvált anyukák "jóindulatú" válaszaival...
Szövegértés kinek hogy megy?Elvált apukáknak szól a kérdés,nem exfeleségeknek...
13:35
meg is jött
Tisztelet a kivételnek, annak a részének ami tényleg az nem csak annak gondolja magát (mint az exek 99%a)
Sokan elfelejtitek, hogy oké, hogy a gyereket el kell látni, de válás esetén az apának marad 1 fizetés, amiből a saját rezsijét, az albérletet és a megélhetést kell fizetnie. Ez egy minimálbéres fizetésből ki sem jön szinte, nemhogy még a gyerektartás.
Ameddig együtt él a házastársával, akkor külön nem kell rá fűteni, nincs lakbér és két fizetésből élnek. Baromira nem mindegy.
Nem véletlenül laknak az egyetemisták sem többen egy lakásban,sokkal olcsóbb. Csak hát ugye sokan vannak, akik ezt soha sem gondolták végig.
Kérdező! Ha nagyon nem megy akkor kérd a gyerektartás csökkentését, mert veszélyezteti a megélhetésedet.
Volt feleségem keres kb. 75 ezret,én is ennyit keresek. A feleségem maradt a lakásba(nem saját,az egyik nagybátyámé,ő mondta h költözzünk oda,mert ő kinn dolgozik és él külföldön,és szerette volna megbízható emberre itthon hagyni a lakást-állítólag azt majd a végrendeletébe rám fogja hagyni,na mindegy),ahol csak a rezsit kell fizetni neki(albérleti díjat vagy hitelt nem).
Én fizetem az albérletet plussz rezsit-45.000Ft,a gyerektartás-15000Ft,és amaradék 20 ezer ft-ból kell megélnem a hónapba ugy h ebből még félre kell tennem a bérletre h egyáltalán eléjussak dolgozni. tehát kb 10.000Ft marad meg kajára.
Én általába elvegetálok száraz kaján,nem nagyon főzőgetek,mert ha jön hozzám a gyerek hétvégére akkor szoktam csak főzni,h ő legalább tudjon rendesen enni,meg jól érezze magát
Kedves utolsó!
Szerinted az emberek úgy vállalnak gyereket,hogy előbb átgondolják,hogy "ha mondjuk x év múlva elválnánk esetleg,akkor ugyan tudnám-e fizetni a gyerektartást,és nem is döglenék éhen?"
Sok eszed van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!