Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öcsém egy kicsit NAGYON...

Öcsém egy kicsit NAGYON neveletlen. Szüleim nem vesznek ezügyben komolyan. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

én egy tizenhat éves tinédzser vagyok és az öcsém egy 8 éves kisgyerek. nos nemtudom mivel érdemeltem ezt ki, de folyamatosan bepofázik nekem és amikor beszélek hozzá szó nélkül fogja magát és elmegy.

konkrét példa: ma megkérdeztem tőle valamit erre visszakérdezett valamit és mondom válaszolok a kérdésedre ha előbb.. és kb így a közepénél fogta magát és átment a szüleim szobájába és ott lefeküdt aludni. mintha ő ezt meg tehetné, azt hiszi magáról hogy ő ugyanolyan vagy magasabb rendű mint én hogy ezt megteheti, én sem teszem meg vele pedig kétszer idősebb vagyok mint ő...

meg folyamatos hhazugságokat állít rólam egyszerűen imád bepalizni és már annyira elegem van belőle. folyamatosan utánoz, mikor kijárok discoba akkor ő már egy hónap múlva kitaalálja hogy ő is akar menni jégdiscoba és akkor ha én tiltakozom akkor a szüleim mondják nekem hogy miért ne, milyen akadálya van. meg folyamatosan utánoz amit igen, megértek, nehezen mert írtó idegesítő de megértem mert hát mégis kicsi és én vagyok a példa neki, de azért igazán leszállhatna a magas lóról. nehogymár a rőzse vigye az anyókát nem fog engem zsarolni, nem fog nekem diktálni semmit, és ne hagyjon faképnél mikor éppen beszélek hozzá. szüleim nem vesznek komolyan, márpedig én ezt nem hagyom annyiban, úgyhogy minnél több tippet kérek szépen amit csak lehet. :) :@@

még egy konkrét példa amit csinál: most kb fél órája, elkezdett engem dobálni minden szarral és aztán megfogta az egyik könyvet amit egy ismerősöm adott kölcsön azzal a feltétellel hogy az öcsém rá se nézzen (mert ő is ismeri és nagyon utálja) és hozzám akarta vágni a könyvet erre én kivettem a kkezéből a könyvet és ráförmedtem, hogy ne merészeljen hozzányulni a könyvemhez mert letöröm az újját, mert ez egy rrohadt drága könyv és nem az enyém. erre szaladt apámhoz és azt mondta neki hogy loptam egy könyvet valami boltból. erre apám alá adta a lovat, hogy ugye tudom, hogy börtön jár bolti lopásért. ez nálam már nagyon kiverte a biztosítékot és már a stressz nemtudom milyen felső fokán jártam. elmondtam apámnak hogy kölcsönbe van ez a könyv és ne adja már öcsémnek az igazat nehogymár elhigyje, erre apám mondja, most teljesen az öcsédtől függetlenül mondom.

most ezek után nekem mit kéne tennem most komolyan? :///

2011. febr. 26. 22:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Most akkor, kicsit, vagy nagyon neveletlen?
2011. márc. 6. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!