Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagy para van! Ilyenkor mit...

Nagy para van! Ilyenkor mit kell csinálni?!?! Durva?

Figyelt kérdés

Sziasztok 25 éves lány vagyok. Áprilisban leszek 26. Szóval az a helyzet, hogy közel 3 hónapja vagyok együtt egy férfival (nem huszonéves), 30on felüli.

Amikor szeretkeztünk, akkor én voltam az, aki vett gumit, de ő nem volt rá képes, hogy használja, mert nem szereti.

Én nem szedek fogamzásgátlót, mert félek tőle, hogy a jövőben problémákat okozhat a szervezetemben. Szóval így szeretkeztünk és teherbe estem.

Ezt az esetet közöltem a párommal és ő azt mondta, hogy vetessem el, mivel a kapcsolatunk még eléggé frissnek mondható. Én szeretném megtartani a gyereket, mert nagyon vágytam már rá és úgy érzem, hogy most boldog voltam emiatt.

A másik baj az, hogy sajnos nincs saját egzisztenciám (anyunál lakom, aki szintén nem gazdag.) Sajnos nagyon kevés pénzem lenne arra, hogy egyáltalán pelenkát vegyek neki, meg hát....válság van. A városomban nincs munka.

A párom egyáltalán nem akarja a gyereket és emiatt vita is volt, mert én érzékeny vagyok erre a témára, meg ha igazán szeret, akkor neki is kéne a gyerek, nem? Szerintetek? Ti mit gondolnátok erről?

Továbbá az egyik nap arra lettem figyelmes, hogy sms-eket kap (ekkor még nem tudtam hogy terhes vagyok) és akartam tudni meg kérdezni hogy ki az. S eléggé titkolózós volt, meg később kiderült hogy az egyik haver barátnője akivel elment ebédelni, az valójában az exe. (A párom amúgy Londonban nőtt föl, félig magyar.)

Szerintetek mit lehet várni ettől a férfitől?

Mi legyen szerintetek a gyerekkel?

Az egyik legjobb barátnőm azt mondja, hogy szerinte vetessem el...

A párommal most összekaptunk megint ezen a témán és már 3 órája nem hívott...ennyit jelent ez neki?!?!

Előre is köszi a válaszokat!

25L

2011. febr. 26. 14:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
38%

Ne vetesd el a babát, lehet hogy soha többet nem lehet utána gyereked...

Szerintem anyukád is segítene. Nagyon gondold meg!

2011. febr. 26. 15:40
 22/31 anonim ***** válasza:
73%
olvasni is rossz volt! azért nagy segg a kedves párod! tudja, hogy nem szedsz fogamzásgátlót, gyereket nem akar még, de gumit felhúzni luxus! tudom kár ezen rágódni, de mégis mit gondoltatok? mondanám, hogy vetesd el mert ha nincs megfelelő egzisztencia akkor a babának lesz rossz. és az a gyanúm, hogy ha megtartod akkor szétmentek, mert az ilyen pali már akkor lelépne ha gömbölyödni kezdenél. persze ne legyen így! meg hát a szegény gyereknek apa sem ártana. viszont nem vagyok abortusz párti és mi van ha utána nem lehet majd babád?! húúú nem irigyellek
2011. febr. 26. 16:12
 23/31 anonim ***** válasza:
83%

Na, erre jó az amikor a 14 éves azt kérdezi, hogy így vagy úgy teherbe esik-e, mert akkor már 14 évesen megtudja, hogy HA NEM VÉDEKEZIK, AKKOR TERHES LESZ!!!

Nem is tudom mit lehet erre mondani!! Oo

2011. febr. 26. 16:13
 24/31 anonim ***** válasza:
54%

Azért durva kijelenteni azt, hogy nem szeret, mivel nem akarja a babát...

Védekezésről már késő beszélni, itt ne mi döntsünk idegenek, hogy te mit szeretnél, de vegyél minden lehetőséget számba, ha megtartod és ha nem. Nem mondok semmit, nem akarok véletlen sem elterelni más irányba, itt rajtad múlik minden.

2011. febr. 26. 16:27
 25/31 anonim ***** válasza:
75%

Már írták, de tényleg: te megvetted a gumit, de ő meg nem húzta fel.

Tehát pont úgy felelősséggel tartozik, mint te! Sőt! Ne engedd, hogy úgy kezeljen, mintha te lennél a hibás, a főbűnös, csak mert te estél teherbe, és nem ő.

Másrészt biztos, hogy megijedt.

Két lehetőség van: ha hosszú távra tervezett veled, akkor beszéld meg vele, hogy te szeretnéd a babát, és adjon a dolognak egy esélyt. Költözzetek össze, éljétek át együtt a babavárást, később még megbánhatja, ha most nem lesz apa. Amint úgy érzi, hogy ez neki való, és menekülni akar, nyitva áll az ajtó. Fizeti a gyerektartást, és mehet, amerre lát.

Másik eset, hogy eddig nem akart komoly kapcsolatot, és ha kéred, hogy próbáljátok meg, hátha... akkor elhajt a fenébe.

Azon már kár keseregni, hogy mi lett volna, ha.. De az tény, hogy ha bioszórán ott volt, akkor tisztában kellett lennie azzal, hogy jó eséllyel teherbe fog ejteni, és gratula, mert sikerült!

A gyerek élete a te kezedben van, te dönthetsz, hogy élni fog-e vagy sem, neki nincs beleszólása, ezt is tudnia kell. A gyerektartást meg fizetnie kell, ha megszületik a baba és csináltatsz egy apaságit, ha akarja, ha nem.

Akkor már korrektebb, tisztább, és szerintem egyszerűbb is, ha megpróbáljátok együtt. Egy kapcsolatból bármikor ki lehet szállni. De adjon egy esélyt, hogy folytassátok a kapcsolatot.

Kiszállni még neki is bármikor lehet, de beszállni már nem tud a gyereke életébe, csak most.

A helyedben nem tudom, hogy mit tennék. Nem ítélem el azt, aki abortuszra megy, de én azt hiszem, nem lennék rá képes, vagy ha muszáj, egy életen át nem tudnám magam túltenni rajta.

:(

2011. febr. 26. 17:41
 26/31 anonim ***** válasza:
83%

Az apára nem számithatsz, kimegy külföldre se őt se egy filért az életben nem fogsz látni.

Saját magadra is haragudj majd 30 éves felnöt nöként más védekezési módszereket is használhatál volna.

Szülj ha akarsz de a gyerek nyomorban fog felnöni ha ezt rá akkarod kényszeriteni a gyerekre lelked rajta.

2011. febr. 26. 20:08
 27/31 anonim ***** válasza:
56%

Kedves Kérdező!

Én nagyon élet-párti vagyok, de gondolj csak bele...

Azt értem, hogy nagyon szeretnél gyermeket, de ugye apát is szeretnél neki, és azt, hogy teljes családban nőjön fel? Hidd el, lesz később olyan ember, aki szeretne tőled gyermeket...szerinted miilyen érzés az valakinek, hogy megtudja, az apja nem akarta őt. Később pedig ha megszülöd, és az apja mégiscsak akarja majd látni, de te addigra már hát hogyis mondjam, nem nagyon szereted őt, azért amit tett, hát mégis egy életen át nézegetheted a fejét láthatások alkalmával...

Nem tartanám meg a helyedben.

2011. febr. 26. 21:41
 28/31 anonim ***** válasza:
37%
Ezt nem értem, hogy miért pontoztok le mindenkit, aki azt mondja, hogy ne vetesse el a gyereket. Ha minden kötél szakad, örökbe is lehet adni, rengeteg pár vágyik gyerekre, de nem lehet nekik, nem muszáj abortálni.
2011. febr. 27. 09:59
 29/31 anonim ***** válasza:
54%

Kicsit sem sajnáljak, annyi eszed sem volt, hogy azt mondd neki, hogy ha nem húzza fel akkor nem szexeltek és kész...

Atyaég..

2011. febr. 27. 10:28
 30/31 anonim ***** válasza:
45%
Majd 30 éves felnöt emberként se munkád, se lakásod az anyádnál laksz és annyi eszed sincs hogy védekez, hova akkarsz gyereket.
2011. febr. 27. 20:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!