Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagy para van! Ilyenkor mit...

Nagy para van! Ilyenkor mit kell csinálni?!?! Durva?

Figyelt kérdés

Sziasztok 25 éves lány vagyok. Áprilisban leszek 26. Szóval az a helyzet, hogy közel 3 hónapja vagyok együtt egy férfival (nem huszonéves), 30on felüli.

Amikor szeretkeztünk, akkor én voltam az, aki vett gumit, de ő nem volt rá képes, hogy használja, mert nem szereti.

Én nem szedek fogamzásgátlót, mert félek tőle, hogy a jövőben problémákat okozhat a szervezetemben. Szóval így szeretkeztünk és teherbe estem.

Ezt az esetet közöltem a párommal és ő azt mondta, hogy vetessem el, mivel a kapcsolatunk még eléggé frissnek mondható. Én szeretném megtartani a gyereket, mert nagyon vágytam már rá és úgy érzem, hogy most boldog voltam emiatt.

A másik baj az, hogy sajnos nincs saját egzisztenciám (anyunál lakom, aki szintén nem gazdag.) Sajnos nagyon kevés pénzem lenne arra, hogy egyáltalán pelenkát vegyek neki, meg hát....válság van. A városomban nincs munka.

A párom egyáltalán nem akarja a gyereket és emiatt vita is volt, mert én érzékeny vagyok erre a témára, meg ha igazán szeret, akkor neki is kéne a gyerek, nem? Szerintetek? Ti mit gondolnátok erről?

Továbbá az egyik nap arra lettem figyelmes, hogy sms-eket kap (ekkor még nem tudtam hogy terhes vagyok) és akartam tudni meg kérdezni hogy ki az. S eléggé titkolózós volt, meg később kiderült hogy az egyik haver barátnője akivel elment ebédelni, az valójában az exe. (A párom amúgy Londonban nőtt föl, félig magyar.)

Szerintetek mit lehet várni ettől a férfitől?

Mi legyen szerintetek a gyerekkel?

Az egyik legjobb barátnőm azt mondja, hogy szerinte vetessem el...

A párommal most összekaptunk megint ezen a témán és már 3 órája nem hívott...ennyit jelent ez neki?!?!

Előre is köszi a válaszokat!

25L

2011. febr. 26. 14:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
43%
Aljasság megszülni egy gyereket a férfi beleegyezése nélkül. Lásd Kiszel Tünde!
2011. febr. 26. 15:14
 12/31 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Hasonló volt a szitu nálunk is, párom nem bírja a gumit, én nem a fogamzásgátlót, hát helyit használtunk, ami egy ideig jó volt, aztán nem. Én is terhes lettem, és párommal úgy döntöttünk, megtartjuk a Kicsit.

Én úgy gondolom, hogy mindenképpen le kell ülnötök, és nagyon komolyan megbeszélni pároddal, nem veszekedve, nem viták árán. Ne haragudj, amiért ezt mondom, de nem tűnik túl felelősségvállaló típusnak. Nehéz jótanácsot adni, mert azért egy-két hullámvölgyön mi is keresztülmentünk, és hiába hallottam én jótanácsokat,nem igazán hatott meg egyik sem. TAlán az egyetlen, amit mondani tudok: a szívedre hallgass. Ha szeretnéd ezt a picit, akkor harcolj érte a végsőkig. Mi sem vagyunk túl gazdagok, valahogy mégis kibekkeljük, és szépen apránként lehet félretenni, jövőt építeni. Utána kéne nézned megtakarítási lehetőségeknek, és a pontos lehetőségeknek. Tudd, ha nem akarja a gyereket, és te megtartod, neki teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot kell tenni ahhoz, hogy jogai és kötelességei legyenek a gyerekkel szemben. (Beleszólhat a nevelésébe, de fizetnie is kell, pl. gyerektartást.) Ha erre nem hajlandó, pert indíthatsz a bíróságon az apaság megállapítására. Remélem azonban erre nem kerül sor, és meg tudjátok beszélni. A lelki oldala biztos nehezebb lesz. Javaslom - és ezt neki is mondd - hogy ne a mai fejeddel próbálj gondolkodni, hanem hogy ezt a szitut hogy értékelnéd mondjuk ötvenévesen, akármilyen döntést is hoznál, hoznátok. És próbálj hatni a felelősségvállaló énjére. De ha nem megy a kapcsolatotok, és parákat érzel, amit nem tudtok megbeszélni, ne erőltesd, mert menekülni fog. Kitartást és minden jót neked!

2011. febr. 26. 15:16
 13/31 anonim ***** válasza:
90%
ezt a legkönnyebb mondani hogy ne vetesd el...én is abortusz ellenes vagyok és azt mondom ahol jut kettőnek ott jut a harmadiknak is,de vajon jobb megszülni a szegénységbe,a nélkülözésbe?azt mondani majd neki hogy :NINCS..???felellőtlenség,mint ahogy az is hogy nem védekeztek,de ez már mindegy,megtörtént..át kell gondolnod ha arra kerül a sor hogy nem tudtok együtt maradni,és mégis megtartod,hogy miota van bejelentett meunkahelyed,gyedet kapsz vagy gyest?!mert nem mindegy...stb
2011. febr. 26. 15:16
 14/31 anonim ***** válasza:
66%
Én a helyedben nem tartanám meg. Az általad leírtakból úgy gondolom, ez a férfi nem fog kitartani melletted ha vállalod a gyereket. Így nem csak te, édesanyád, de még ez a szerencsétlen gyerek is nehéz anyagi körülmények közé kerülne, ráadásul neked is nehezebb lenne szert tenni egy boldog párkapcsolatra. Sajnos igen kevés olyan rendes férfi van, aki hajlandó szeretni és sajátjaként nevelni a más gyerekét, a legtöbb már attól az infótól megfutamodik, hogy a nőnek akire hajt, gyereke van. Magam is meglepődtem ezen, de egy felmérésben vettem részt, 25-30 közötti férfiakat kérdeztünk és a 90% (!) nem kezdene olyan nővel akinek gyereke van.
2011. febr. 26. 15:18
 15/31 anonim ***** válasza:
34%
Te szeretnéd a gyereket. A pasid nem vállalta a felelősséget, hogy teherbeestél és ha megszületik viszont már muszáj lesz neki. Nem szeret téged annyira, hogy rád tekintettel felvállalja, és még mással is kavarhat. Kevés ideje ismeritek egymást, de ha megtartod, valószínűleg el is hagy. Nem tudom, hogy a nemzetközi jogban (állampolgársága gond. angol) pontosan hogy van, de az apa manapság így is, úgy is apa marad, tehát anyagilag muszáj lesz támogatnia! Innentől az anya dönt, a te tested!!!
2011. febr. 26. 15:21
 16/31 anonim ***** válasza:
40%
Tartsd meg a Babát!
2011. febr. 26. 15:21
 17/31 anonim ***** válasza:
92%

Helyetted senki nem dönthet, legfeljebb leírhatjuk, mi mit tennénk a helyedben.

Azt jó, ha tudod, hogy a párodat nagy valószínűséggel el fogod veszíteni, ha megtartod a babát. Ellenben, ha elveteted, egy életen át hordozhatod majd a döntésed súlyát. Ha megtartod, olyan boldogságban lesz részed, amit elképzelni sem tudsz, viszont mivel nehéz körülmények között élsz, számíthatsz arra, hogy rengeteg nélkülözéssel fog járni részedről a gyereknevelés. (A babának ugyanis nem mondhatod, hogy nincs.) Ha nincs bejelentett munkád, havi 38 ezer forintot fogsz kapni 3 évig. (Valamint egy egyszer 60 ezer forintot a baba születésekor.) Ebből kell kigazdálkodnod pelenkát, ennivalót, kis ruhákat, mindent. Nehéz, de nem lehetetlen (már ami a babának szükséges dolgokat illeti, mert neked már nem sok marad), és valószínűleg anyukád is segíteni fog. A baba fél éves korától elmehetsz dolgozni, ha tudsz, részmunkaidőben még a GYES-ed sem veszíted el.

Felelőtlenek voltatok mindketten, úgy viselkedtetek, mint a tizenéves kis hülyék. Ennek ellenére most igyekezz felnőtthöz méltó döntést hozni, ugyanis most már a baba életéért is felesz, nem csak magadért. Én tudom, mit tennék a helyedben, de nem vagyok te. Semmi esetre sem ölném meg a magzatot. Viszont olyan életre sem szülnék, ahol neki kellene szenvednie az én rossz döntéseim miatt. Tehát ha úgy döntesz, hogy megtartod, akkor át kell értékelned az eddigi életedet, és a babát kell mindenek elé helyezned. Ha erre nem vagy képes, akkor inkább vetesd el, mert még az is jobb neki, mint egy olyan élet, ahol ő bűnhődik azért, mert az anyukája a nem megfelelő időben, a nem megfelelő partnertől esett teherbe.

2011. febr. 26. 15:22
 18/31 napietus ***** válasza:
77%
a pasi egy hülye. ő nem foglalkozott a fogamzásgátlással, igaz, Te sem, tehát a felelősség közös. ugyanakkor én nem tartanám meg a helyedben. hova szülnél? anyukád nyakára? mert azt a pasit el kell felejtened, az ugye a történtek után számodra is világos...
2011. febr. 26. 15:24
 19/31 napietus ***** válasza:
92%
ja, még annyi, hogy itt a tiniknek irkálunk többen a védekezés fontosságáról, de minek is, mikor sok huszon-harminc évesnek sincs annyi esze, hogy ne keféljen felelőtlenül a vakvilágba...
2011. febr. 26. 15:26
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon felelőtlen, naiv és manipulálható vagy.

Te veszel gumit, a pasi pedig még felhúzni sem hajlandó? Ebből két dolog látszik világosan: Felelőtlen vagy és rohansz a párod szerelméért, ő pedig nem tisztel, nem szeret és abszolút nem érdekli, mi lesz veled. A következmények felett pedig mossa kezeit, mintha semmi köze nem lenne hozzá.

3 hónap nagyon kevés idő, és egyrészt megértem, hogy ő nem akar gyereket vállalni, másrészt nem értem, te miért ragaszkodsz egy ilyen alakhoz, aki a bajban cserben hagy, és a hátad mögött még más nőkkel mászkál és hazudik róla. Gyerek nélkül is néhány hónapon belül félrelép és elhagy, ha meg tartod a babát, akkor pedig azonnal. Úgyhogy őt ne nagyon avasd be a döntésbe, mert mindenképpen csak magadra számíthatsz.

Ha megszületik a baba, az apja mindenképpen ő lesz, de szerintem nagyon könnyen ki tudja kerülni azt, hogy egyáltalán fizetnie kelljen valamit. Hiszen ő nem magyar állampolgár, vagy mindenesetre külföldi lakcíme is van, bármikor elhagyhatja az országot, és sosem akadnak a nyomára.. A bűnözőkért sem szoktak minden követ megmozgatni, hát még egy egyszerű gyerektartási ügy miatt.

Ha meg akarod tartani a babát, akkor tedd azt, de egyedül. A semmibe, munka nélkül, jövedelem nélkül viszont minek? A leírt körülményeket nézve jó esélyed van arra, hogy a gyámhatóság elvenné tőled, mert kizárt, hogy pénz nélkül fel tudd nevelni..

A legracionálisabb válasz: vetesd el a babát, és hagyd ott a pasit. Keress munkát, és egy olyan embert, akivel bátran alapíthatsz családot!

2011. febr. 26. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!