Öröklés, de hogyan? Folyt.
Örökölheti e a párom 2 gyereke az én saját nevemen levő ingatlanomat?Házasok vagyunk, nekem nincs sajnos gyerekem.
Léphetnek e fel követeléssel, ha esetleg vmelyikünk meghal?
Az ingatlant nemrég vettük, tehát a házasság alatt,kizárólag az én saját pénzemből+ a régi ingatlanom árából.
Amúgy a gyerekek (23,ill.29 évesek) ránk se hederítenek.
50/N
Igen, látom előbb utóbb le kell papirozni.Nem az a gond, ha én megyek el előbb, mert akkor nekem már édesmindegy lesz...de ha ő,neogy már a gyerekei kitegyenek a saját lakásomból!
Válaszolva előző kérdezőnek: Élő rokonom jelenleg a szüleim.
Csak hogy érthetőbb legyen! Ha én/mi a házasságom alatt veszek mondjuk egy kocsit, aminek én leszek a tulajdonosa papíron, akkor az az enyém lesz. Attól függetlenül, hogy mondjuk a férjem vette nekem! Utána mondjuk válásnál ő bizonyítgathatja, hogy az ő pénzéből (is) lett a kocsi véve, tök mindegy, hiszen "elkövette" azt a hibát, hogy az én nevemre íratta a kocsit!
Máshogy nem tudom elmagyarázni!
9:44
tegezz nyugodtan, nem vagyok azért még annyira öreg:)
Szóval igen, az ingatlan, amit eladtam megvolt a házasság előtt.Annak az árából + szülői segítséggel vettem egy újat.
Ez is a nevemen van.A párom egy fillért nem adott bele.
Tudom, nem egyszerű ez az eset,de hátha más is jár ilyen cipőben...
Egyszerűen csak azt nem szeretném, ha a párom esetleges halála után a gyerekei jönnének követelőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!