Öröklés! Hogyan tudom érvényesíteni a jogaimat?
Anyukám elég fiatalon özvegy lett,és újra házasodott. A lakást amiben laktunk a 2. férjével ujítgatták együtt,lett fél testvérem is akivel em vagyunk túl jóba. Közre játszik h ő közös gyerek meg minden,én meg nem. és már kis korunkba is kihasználta ezt.
Mikor meghaltak a szüleink ő ott maradt a lakásba,én nem lettem kifizetve meg semmi. Nem volt sürgős nekem az eladás akkor. Aztán történtek dolgok és megkértemh fizessn ki vagy adjuk el a lakást. Már 2 éve mondtam neki h szükségem lenne a lakás árára. Azóta halasztgatja az eladást,és nem fizet ki.Pedig vevő lenne rá.
Most úgy néz ki h el tudjuk adni,de ő nem akar rendesen kifizetni csak 50-50%ba,pedig nekem több járna. Ezt nem akarja elfogadni. Azt mondja nincs igazam. Már kezdek én is elbizonytalanodni.Nekem nagy szükségem van az egész összegre ami jár!
én úgy tudom h azért járna több mert a ház eredetileg anyukámé és apukámé volt. Aztán apukám meghalt. Utánna anyukám összejött a 2, férjével tőle lett a testvérem.
vagy akkor én igazi apámtól így már nem öröklök?
Ha anyukádé volt a lakás,akkor mindkettőtök a felét örökli. Ha sokat követelőzöl,akkor a féltestvéred esetleg felszámolja,amit az ő apja költött a lakásra,ha tudja is ezt bizonyítani.
Nem értem,hogy miért járna neked több?
Az új férj vett a lakásból bármekkora részt?
A tulajdoni lapon ki van bejegyezve tulajdosként ill. haszonélvezőként, és milyen arányban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!