Anyám lehet, hogy "bekavart" a hivatalnál, vajon most mire számíthatok? (folyt. Köv)
Anyám adósságkezelési támogatást igényelt, de idén nem akarták megadni neki, mert száz forinttal meghaladja a nyugdíja azt a jövedelemhatárt, amennyinél még kaphatná.Lényeg, hogy fellebbezett és a fellebbezésbe beleírta, hogy egészségi állapotom miatt nem tudok munkát vállalni,de rendszeresen tartom a kapcsolatot a pszichológiai tanácsadóval.És belefoglalta a levélbe azt is, hogy nagyon alacsony a jövedelmem, de ezt úgy fogalmazta , mintha csupán azért igényelné a támogatást, hogy engem és a lányomat segíteni tudjon anyagilag.
Szokás szerint nem kérdezte meg,mi a véleményem a kérelemről, holott ezt elvártam volna, ha már benne szereplek gyerekestől.
Most aggódhatok, hogy egy túlbuzgó ügyintéző nem talál-e alkalmatlannak a gyereknevelésre.Holott csak pánikbetegség miatt jártam pszichológushoz.Az pedig, hogy szerény jövedelemmel rendelkezem , nem jelenti azt, hogy a gyerekem nélkülözne.Anyám tartja a kapcsolatot egy családsegítővel(az adósságkezelése miatt, nála fizeti be a számlákat), ez a hölgy úgy tűnik, nagyon jó indulatú és rendes, ő segített megfogalmazni a levelet.Na de engem ez nem nyugtat meg...
Hozzáteszem, már többször mondtam neki, hogy nem kell szétkürtölni, hová, minek járok, erre pont egy ügyintézőnek mondja el, úgy, hogy előtte meg sem kérdez.
Nem szégyenlem, hogy pszichológushoz járok, de azért szeretném magánügyemnek tekinteni.És magam eldönteni, ebbe kit avatok bele.
Lényeg, hogy most arra vagyok kíváncsi, mit gondoltok hátrányosan érinthet esetleg engem és a lányomat ez a bizonyos levél?
Hozzáteszem, nem az a bajom, hogy támogatást igényelt, csupán a kérelem megfogalmazása miatt aggódom, leginkább azért, mert említette a pszichológust.
Életszerűtlen...Talán nem hallottál még egyedülálló nyugdíjasról, akinek anyagi problémái vannak ,vagy pánikbetegről?Akinek szintén nem a legjobb az anyagi helyzete, mert betegsége miatt átmenetileg nem dolgozik?
Nos, örülök, ha a te életed olyan zökkenőmentes, hogy ilyesmiről még hírből sem hallottál, de ettől én sajnos nem leszek okosabb.
Remélem, hasznosabb választ is kapok valakitől.
Szia!
Szerintem semmiféle atrocitás nem fog érni a levéllel kapcsolatban. Talán annyi, hogy ellenőrzik miért is jársz pszichológushoz, illetve valóban mindent megadsz-e a lányodnak amire szüksége van. Ezért még nem fogják elvenni tőled, legalábbis szerintem. Ahhoz sokkal nagyobb okok kellenek, pl. rendszeres bántalmazás, stb. gondolom tudod miket nem szabad tenned, ha nem akarod elveszíteni.
Kitartás!
Köszönöm a többi választ is.
Bízom benne, hogy igazatok van és nem fog rosszul érinteni minket a levél tartalma.
Remélem, úgy alakulnak majd a dolgok, ahogy mindenki számára a legjobb lesz.
Szia!
Szerintem semmi gond nem lesz anyukád magánakciója miatt, de én a helyedben azért leülnék vele elbeszélgeti, és elmagyaráznám, merre van az előre, és jó lenne, ha nem ilyen áron akarna pénzhez jutni. Esetleg javasolhatod, hogy használja az agyát.
Vele nem lehet beszélgetni.
1.Mert végig sem hallgat.
2.Mert ő az okos....Vagy esetleg a szomszéd, vagy a macska, de én biztos nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!