Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy férfinek sok adóssága...

Ha egy férfinek sok adóssága van, nem fizeti ki és meghal akkor a gyerekének kell kifizetni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 20:27
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%
Az örökség lehet pozitív és negatív is. Tehát lehet örökölni egy 20milliós ingatlant és/vagy egy 20millis kölcsönt is. Ami a lényeg, hogy az adósság csak az örökség értékéig örökölhető.
2011. febr. 24. 21:31
 32/42 anonim ***** válasza:
a negatív vagyont úgy értik, hogy csak tartozást, vagy több tartozást, mint a vagyon.
2011. febr. 24. 21:32
 33/42 anonim ***** válasza:
78%

Nem kell fizetned, ha az örökségedet írásban ELUTASÍTOD!

Fontos hogy ELUTASÍTSD, és ne LEMONDJ róla, mert a kettő jogilag nem azonos dolog!

Keress egy ügyvédet, ha hagyatékolásra kerülne a sor.

2011. febr. 24. 21:36
 34/42 anonim ***** válasza:
72%
Asszem 20:42 voltam. Szal. Én meg jogi asszisztens vagyok. Láttam már pár ilyet. A lényeg, hogy igen, ahogyan a jogász leírta, akkor lemondasz mindenről, de nyilván Neked is az a lényeg, mint minden normális embernek, hogy ne Neked kelljen kifizetned az - inkább nem írom, milyen apád - adósságait. Próbálom érthetőbben mondani. Minden halott esetében van hagyatéki tárgyalás. Ott elmondják, mit örököltél. Nem vettem még részt ilyenen, de nyilván oszthatsz-szorozhatsz, és itt eldöntheted, hogy igényt tartasz-e az örökségedre, ami lehet, hogy egy 200,000 Ft-ot érő kalyiba, valamint 20,000,000 Ft adósság. Ha itt Te kijelented, hogy nem tartasz igényt az örökségedre, lemondasz a 200,000 Ft-ot érő kalyibáról, de lemondasz a 20,000,000 Ft-os adósságról is! Szerintem ez így egyértelmű.
2011. febr. 24. 21:36
 35/42 anonim ***** válasza:

Bocsi, tudom nem ez a téma, de nagyon megköszönném ha egy jogász állást foglalna ebben a témában.

Még egyszer bocs!

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

2011. febr. 24. 21:41
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de csak a hagyaték erejéig.
2011. febr. 24. 21:42
 37/42 anonim ***** válasza:
A bankok nem hülyék, nem adnak hitelt ha nincs fedezet (pl. ingatlan, gépjármű, ...),tehát ha meghal valaki hitellel, akkor az örökös eldöntheti, hogy kíván-e örökölni, vagy sem, tehát ha örökölsz akkor nem csak a hitelt kapod meg, hanem a hozzátartozó fedezetet is, de ha a hitel szerinted többe kerül, mint a fedezet akkor nyugodtan lemondhatsz róla és a bank kapja meg az apád/anyád ingatlanját, gépjárművét,...
2011. febr. 24. 21:46
 38/42 anonim ***** válasza:
55%

ma 21:36

Te is aztán szép aszisztens lehetsz, nem lehet ez meg lehet az, hanem világosan le van írva a közjegyzőnél a hagyatéki leltárba, hogy Mi és Mennyi, és hogy Hol!

Ezt meg lehet és meg is kell kérdezni, és nem lutrira megy a dolog! És csak azt lehet örökölni, ami a hagyatéki leltárban szerepel!

De amúgy minden jogi végzettségűnél tapasztalom, hogy egyik sem képes konkrétan fogalmazni. Ezt amúgy direkt csináljátok, hogy megvezessétek a népet, vagy a pénz miatt, hogy minnél nagyobb káoszt teremtsetek aztán lehessen osztani a jogi tanácsokat?!

2011. febr. 24. 21:46
 39/42 anonim ***** válasza:
Apám felvett hitelt a házra (ő lakott benne és az új felesége) és mikor apa meghalt, a nő eladta a házat. Én és tesóm örököltünk pár millát, de az örökségből levonták az adósságot. Szívás.
2011. febr. 24. 22:34
 40/42 anonim ***** válasza:

Na akkor a konkrét megfogalmazás! Csak a hagyaték értékéig öröklöd az adóságot!

Bár szerintem értelmesen írták le ezt már egy páran!

2011. febr. 25. 08:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!