Ha egy férfinek sok adóssága van, nem fizeti ki és meghal akkor a gyerekének kell kifizetni?
úgy érti hogy nem lehet öröklni adóságot h önmagában nem-_-
szóval ha van a 15 milkás ház és 10 milliós adósság akkor 5 milkát örököl és kész. de ha nincs semmije és van 10 milka adósság azt nem fogja megörökölni
valami ilyesmit szerettem volna mondani. köszi, hogy kifejtetted helyettem.
ez a kezeses hitel valóban így működik, tehát a kezesnek kell fizetni.
Ez azért lényeges mert apám különél tőlünk és elég sok adóssága van (mindaz mellett,hogy a gyerektartást is akkor küldi,amikor megtudja,hogy az állam fizet,így ha küld valamennyi összeget,megvonnak a pénztől amit az állam küld hónapokra) amiről úgy hallottam,hogy ha meghal akkor a gyereknek kell kifizetnie.
És van egy olyan sejtésem,hogy ez a célja. :S
Nem tudom,hogy ingatlanra tudnák e terhelni,mert albérletben lakik és nincs bejelentett lakcíme...vagy valami ilyesmit hallottam.
Olyan adósságra gondoltam amit nem egy haverjának kéne megadnia,hanem banknak és hasonlóknak.
Nagynéném nyáron halt meg, egy fillére sem volt, csak adósságok. :S És sajnos mindent az unokatestvéremen és a családján hajtottak be. Szóval ezek szerint az adósság örökölhető..
Bár mi Szlovákiában lakunk, szóval lehet, hogy itt más a helyzet. Erről már nem tudok semmit.. :/
15L
Kétlem,mivel anyum elintézte,hogy fizesse a gyerektartást és eleve nem tudnák levonni a fizetéséből mert feketén dolgozik vagy nem dolgozik inkább.
Valami olyasmit mondott,persze nem értettem teljesen mert még az ilyenekkel nem vagyok teljesen tisztába de mintha olyat mondott volna,hogy "nincs vagyona" nem tudtak mit "elvenni" tőle.
(13/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!