Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szexuális felvilágosítás mikor?

Szexuális felvilágosítás mikor?

Figyelt kérdés
A lányom most múlt 6 éves, és komoly kérdései vannak. Eddig megelégedett a(z őszinte, de nem részletes) válaszaimmal, és "megúsztam" hogy a szeretkezésről konkrétan kelljen beszélni. De már nagyon okosakat kérdez, és muszáj elmondanom neki az egész "sztorit" :) Arra lennék kíváncsi, hogy nem korai-e ez még? Érettebb a koránál, okos, intelligens kislány, tudom, hogy nem fogja a csoporttársait már másnap reggel felvilágosítani és diszkrét lesz, de félek, hogy nehogy mégis valami "bajt" okozzak. A Peti, Ida és Picurira gondoltam, mint segédeszköz.
2011. febr. 22. 09:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
16%
6 évesen már túl vagytok a menstruációs felvilágosításon? Hát nekem furcsa. Honnan tud róla a lányod, hogy létezik ilyen? Mert azt aláírom, hogy a hogyan lesz a kisbaba kérdés elmagyarázásánál tovább kérdezősködik. De menstruáció????
2011. febr. 22. 10:24
 12/18 anonim ***** válasza:
36%
Az én hugom 4 éves és tudja hogy "vérzik anya nunija" mert néha még igényli hogy együtt pancsoljanak a kádban, töllem kérdezte hogy mitől vérzik én annyit mondtam hogy majdha nagyobb leszel akkor neked is fog mert az kell ahoz hogy ne legyél beteg.
2011. febr. 22. 10:28
 13/18 A kérdező kommentje:
Rákérdezett a betétre, minek kell nekem ez (szülés után jó sokáig használtam ugye). Az nem volt vészes. Anya hasában megérik egy kis pontnyi sejtecske, aztán távozik onnan és közben vérzik. Ezt nem ragoztam túl, nem is érdekelte mélyebben, tök lazán vette. A hol jön ki a baba már neccesebb volt. A császárt elmondtam (meg is mutattam a helyét), de később a "szülőcsatornát" is elmondtam, megbeszéltük, hogy az ott van közel ahhoz ahol pisilünk.
2011. febr. 22. 10:32
 14/18 A kérdező kommentje:

Na, közben felhívtam a védőnőt, és azt javasolta, hogy egyelőre maradjunk az "anya és apa összebújva puszilkodnak"-ban, még ne adjam le az egész sztorit :) Kíváncsi vagyok megelégszik-e ennyivel.

Köszönöm a válaszokat!!!

2011. febr. 22. 10:38
 15/18 anonim válasza:
78%

6 évesnél egyáltalán nem korai menstruációról beszélni.

Unokahúgomnak 9 évesen jött meg menstruációja. Most jött a védelmezés felvilágosítás.

2011. febr. 22. 13:11
 16/18 anonim ***** válasza:
szerintem sem korai a 6 évesnél a menstruáció téma, jobb sokkal mint ha elfelejtenék. én is tudtam már róla 4 évesen mikor megláttam anyát amint betétet cserél, és el kellett mondania mit csinált.
2011. febr. 22. 15:30
 17/18 anonim ***** válasza:
75%
Én csak azt nem értem, hogy miért van itt mindenki felháborodva. Én pl már óvodában tudtam (majdnem) mindent. Konkrétan a beszélgetésre nem emlékszek, de anyukám sosem kezelte az ilyen dolgokat tabuként. És mégis itt vagyok, nem lett belőlem kurv@.
2011. febr. 22. 16:39
 18/18 anonim ***** válasza:
76%
Én ennyi éves koromra már rég elolvastam a Peti, Ida és Picurit (nagyon vonzott a csupa nyomtatott nagybetűvel szedett NYOLC ÉVEN FÖLÜLIEKNEK felirat rajta :D), és fel is fogtam amit olvasok. Sztem korainak nem korai, és sokkal jobb ha tőled hall egy korrekt verziót, mintha vki mástól vmi kuszaságot. Az a könyv pedig nagyon jó, én is tuti azt hívom segítségül, ha a majdani gyerekeim kíváncsiak lesznek. : )
2011. febr. 22. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!