A lányom most múlt 6 éves, és komoly kérdései vannak. Eddig megelégedett a(z őszinte, de nem részletes) válaszaimmal, és "megúsztam" hogy a szeretkezésről konkrétan kelljen beszélni. De már nagyon okosakat kérdez, és muszáj elmondanom neki az egész "sztorit" :) Arra lennék kíváncsi, hogy nem korai-e ez még? Érettebb a koránál, okos, intelligens kislány, tudom, hogy nem fogja a csoporttársait már másnap reggel felvilágosítani és diszkrét lesz, de félek, hogy nehogy mégis valami "bajt" okozzak. A Peti, Ida és Picurira gondoltam, mint segédeszköz.
Igazából pontosan nem emlékszem, hogy nálunk hogy zajlott, csak azt tudom, hogy édesanyám kertelés nélkül elmondta, hogy mi micsoda...
Azt is tudom, hogy egy lépéssel mindig előbbrébb jártunk mindenkinél :)
2011. febr. 22. 09:49
3/18 anonim válasza:
Inkább tőled tudja a tényeket, mint a többiektől szedjen össze "részinformációkat".
Nálunk a kistesó érkezésével párhuzamosan túlestünk ezen, nem volt semmi gond. OK, voltak kínos kérdések, de tisztáztuk.
Bőven elég az ő szintjén elmondani a dolgokat.
Múltkor volt a "Kék lagúna 2" (Vissza a paradicsomba, vagy mi a címe) a tévében, ott ezt aranyosan megoldották.
Mikor az anya felvilágosította a gyerekeket, ő tök zavarban volt, aztán a végén mondta a kislány, hogy "És mi erre vártunk egész nap???"
2011. febr. 22. 09:54
4/18 anonim válasza:
6 évesen? áá hagyjad már , tök felesleges olyan fiatalon ezzel terhelni .
2011. febr. 22. 09:55
5/18 anonim válasza:
Engem már ennyi idősen is érdekelt az anatómia, emberi test. Ezért kaptam egy könyvet, ahol mindent lerajzoltak és normális emberi nyelven, de mégis gyerekeknek leírták, hogy minek mi a funkciója. Odanyilazva, de tényszerűen elmagyarázva a nemi szervek működését. Szerintem ennyi idős korban a "hogy működnek a nemi szervek?" kérdés egyenértékű a "miért ver a szív?" kérdéssel.
A gyerekek onnan érezhetik meg a különbséget, hogy a szívnél nem jön zavarba a szülő, de a nemi szerveknél igen, pedig ugyanúgy biológia. Szerintem innen közelítsd meg, mert amíg a nemi hormonok nem termelődnek nála (tehát kamaszkor), addig ő se fog több jelentőséget tulajdonítani neki, mint bármilyen más biológiai kérdésnek.
2011. febr. 22. 09:55
6/18 anonim válasza:
Az ő értelmi szintjén el lehet neki mondani, abból nem lesz baja jobb elöbb mint ha gond van
2011. febr. 22. 09:56
7/18 anonim válasza:
Korának megfelelő szinten folyamatosan lehet őket felvilágosítani. Bár én sem tudom elképzelni, hogy egy 6 éves gyereknek milyen okos kérdései lehetnek a témában. Saját tapasztalatból mondom, hogy ha tudnak valamit nem kímélik társaikat. Menthetetlenül világosítják egymást, mert ezzel ugye a többiek felnéznek rájuk. Úgyhogy azért szerintem óvatosan!
2011. febr. 22. 10:03
8/18 anonim válasza:
Szerintem a gyerek felvilágosítása folyamatosan történik (már korábban is), mindig az ő szintjén. Nyílván egy 6 évesnek nem azt fogod mondani, hogy a bácsi bedugja a ....
2011. febr. 22. 10:14
9/18 anonim válasza:
Ja, és az én anyukám akkoriban szülésznőnek tanult, én meg megnézegettem a szakkönyveit, és másnap elmeséltem a terhes óvónőmnek, hogy egy kis lyukon fog majd kibújni a babája a lába közül, amikor már elég nagy lesz :-D
szóval azért nem árt óvatosan
2011. febr. 22. 10:15
10/18 A kérdező kommentje:
A biológiai részén már rég túl vagyunk, az aktuális kérdésekre az ő szintjén mindig válaszolok (menstruáció, szőrösödés, mellek stb.)van kistesó is. De most már konkrétan a szeretkezést kell elmondanom. Nem elégszik meg azzal, hogy ha a szülők nagyon szeretnének babát és összebújnak akkor lesz. Mert kérdez tovább. Elég csak összebújni? Nem, nem elég. Akkor????
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!