Miért kérdezik meg mindig, hogy "hova teszem" addig a gyereket?
Én senkit nem pontoztam le :) Én sem hiszem, hogy egy gyereknek attól baja lesz, ha időnként más rokon vigyáz rá, bár én most konkrétan nem erre gondoltam itt.
Csak nem is tudom, hogy fogalmazzam meg, de az ismerőseim/rokonaim néha úgy csinálnak, mintha bölcsi, óvoda, iskola nem létezne, mintha minden gyerek egész nap a lakásba lenne ragasztva, és az lenne az általános, hogy a nap 24 órájában ott van vele valaki, aki őrzi. Én ezt furcsállom, amikor állandóan nekem szegezik a fent említett kérdést. Hiszen a gyerekek többsége legkésőbb ovis korában már nem csak otthon van, az iskola meg már kötelező is, szóval ilyenkor már nem csak a szülei vigyáznak rá, hanem mások felügyelete alatt vannak, méghozzá napi szinten. Ezért nem értem, miért csinálnak úgy, mintha a munkaidőben a gyerekre vigyázás valami megoldhatatlan probléma lenne.
Pl. amikor említettem, hogy majd külföldre költözünk, akkor első kérdés: "És a gyereket is viszed magaddal?" (nyilván, ha többes számban mondom, akkor igen, ebbe őt is beleértem, különben is, ha azt mondom, "költözünk", akkor nem csak kiugrom egy hónapra, akkor meg nem is tudom, hogy gondolják, hogy nem viszem), második kérdés: "És hova teszed, amíg dolgozol?" Nem egyértelmű, hogy az iskolába? De még ha meg is tehetném, hogy egy percet sem dolgozom, akkor is nyilván járatnám iskolába a gyerekem, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!