Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kérdezik meg mindig,...

Miért kérdezik meg mindig, hogy "hova teszem" addig a gyereket?

Figyelt kérdés
Szóval az volt, hogy amikor a fiam született, anyukámmal laktunk egy évig még. Amikor elköltöztünk, a rokonság meg az ismerősök rögtön azt kérdezték, hogy na jó, de akkor ki fog rá vigyázni. Mintha addig nem én vigyáztam volna rá, hát utána is otthon voltam vele egy évig még GYED-en. Aztán amikor két éves lett, elkezdtem egy egyetemet, rögtön jött a kérdés, hova teszem, amíg iskolában vagyok. Miért mások hova teszik, amíg dolgoznak/tanulnak? Nyilván bölcsibe, ahogy a többi gyerek is oda jár. Aztán jött az, hogy mi lesz vele, ha majd dolgozom. Illetve szóba jött, hogy majd külföldre megyünk, mert ott jobb állást kapok ugyan ezzel a végzettséggel, na akkor kaptam a legtöbb ilyen kérdést. De miért lenne olyan hihetetlen, hogy nem őrzöm otthon 18 éves koráig? Más szülők is dolgoznak, sőt, a szüleim, nagyszüleim is mindig dolgoztak, ők is "tették valahova" a gyerekeiket, akkor miért hihetetlen, hogy én is biztosítok neki megfelelő felügyeletet, amíg tanulok, dolgozom?
2011. febr. 21. 06:44
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
engem is lepontoztak 24%ra mert meg mertem említeni azokat a nőket (ősanyáknak neveztem őket)és meg is magyaráztam kikre értem, mert félre értettek, én csak azt mondtam simán rá lehet hagyni a nagyira, apukára, főiskolás vagyok és biztos nem tudok vele lenni 24 órán keresztül, és nem lesz lelkisérült ha ráhagyom vmelyik családtagomra 1-2 órára, és ők azok akik folyton ítélkeznek, hogy hogy merek tanulni gyerek mellett
2011. febr. 22. 11:53
 22/22 A kérdező kommentje:

Én senkit nem pontoztam le :) Én sem hiszem, hogy egy gyereknek attól baja lesz, ha időnként más rokon vigyáz rá, bár én most konkrétan nem erre gondoltam itt.

Csak nem is tudom, hogy fogalmazzam meg, de az ismerőseim/rokonaim néha úgy csinálnak, mintha bölcsi, óvoda, iskola nem létezne, mintha minden gyerek egész nap a lakásba lenne ragasztva, és az lenne az általános, hogy a nap 24 órájában ott van vele valaki, aki őrzi. Én ezt furcsállom, amikor állandóan nekem szegezik a fent említett kérdést. Hiszen a gyerekek többsége legkésőbb ovis korában már nem csak otthon van, az iskola meg már kötelező is, szóval ilyenkor már nem csak a szülei vigyáznak rá, hanem mások felügyelete alatt vannak, méghozzá napi szinten. Ezért nem értem, miért csinálnak úgy, mintha a munkaidőben a gyerekre vigyázás valami megoldhatatlan probléma lenne.

Pl. amikor említettem, hogy majd külföldre költözünk, akkor első kérdés: "És a gyereket is viszed magaddal?" (nyilván, ha többes számban mondom, akkor igen, ebbe őt is beleértem, különben is, ha azt mondom, "költözünk", akkor nem csak kiugrom egy hónapra, akkor meg nem is tudom, hogy gondolják, hogy nem viszem), második kérdés: "És hova teszed, amíg dolgozol?" Nem egyértelmű, hogy az iskolába? De még ha meg is tehetném, hogy egy percet sem dolgozom, akkor is nyilván járatnám iskolába a gyerekem, nem?

2011. febr. 22. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!