Miért kérdezik meg mindig, hogy "hova teszem" addig a gyereket?
Sajnos egyre több ilyen ember van, testvéremék is ilyenek. Túlságosan is óvják a gyereket, nem nagyon engedik másokhoz, nem hagyják másokra, nem is csoda, hogy a gyerek félős, alig barátkozik.
Szerintem az arany közép itt is a lényeg, nem kell átpasszolni a gyereket másnak, de néha-néha nyugodtan lehet engedni, hogy más vigyázzon rá.
Mert sokan azt hiszik,hogy az anyának mindig a gyerek mellett kell lennie,hogy ne sérüljön a kislelke. Azután nevelnek egy kibírhatatlan hisztis gyereket.
Nem régen olvastam egy gyermekpszichológus véleményt,arról,hogy az a jó egy kisbabának,ha már a születése után többen vannak körülötte. Már 2-3 hónaposan rá kell hagyni néha az apukára,nagymamára, 6 hónaposan már akár aludhat is a mamánál. Ez csak hasznára válik a gyereknek. Ez még nem jelenti azt,hogy az anyuka nem törődik a gyerekkel,vagy nem szereti. Csupán annyit jelent,hogy nem lesz a gyerek rabszolgája.
Ne törődj a megjegyzésekkel,te teszed jól.
Azért kíváncsi lennék, melyik gyerekpszichológus mond ilyet. Az, amelyik szerint a rosszul alvó csecsemőt hányásig kell ordíttatni minden éjjel, mert így előbb-utóbb magától is megtanul elaludni? Mert ilyen is van. (Richard Ferber - nézd, én még a nevét is tudom).
És Kedves Gyerekpszichológus, Neked van gyereked? Ha igen, mi arról a véleményed, hogy a szoptatott csecsemők túlnyomó többsége nem fogadja el a cumisüveget, és a cici számukra az esti szertartás legfontosabb része, így amíg le nem szoknak a szopizásról (elnézést az "affektálásért, de a 'szopás' számomra mást jelent), egyszerűen képtelenség, hogy más fektesse le őket? Most valóban a gyerekem rabszolgája lennék, mert szoptatni merem? Ja, és nem, nem vagyok egy begyöpösödött anya, egyetemre járok én is, meg barátnőzni, sőt randizni is a férjemmel, a 10 hónaposom addig vígan elvan mással, de amire szüksége van, azt nem vonom meg tőle.
A Kérdezővel egyébként egyetértek, bár annyit hozzátennék, hogy nem biztos, hogy rosszindulatból kérdezik. Megvan már a gyerek helye a bölcsiben? Mert elképzelhető, hogy az egyetemre járás nem elég indok nekik a felvételéhez, mivel a dolgozó anyák gyerekeinek sem mindig jut hely. Lehet, hogy így értik a kérdést. Mondjuk én nem mennék külföldre a gyerek nélkül (nem derült ki, Te itthon hagynád-e), de tudom, itt nem ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!