Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány éves korban kérdezik meg a gyereket hogy melyik szülővel akar élni?
HAcsak nincs valami nagyon komoly indok, akkor a testvéreket nem választják el egymástól. MIvel a a pici gyakorlatilag csak veled maradhat, ezért valószinüleg a nagyobbat is te kapnád. Ettöl függetlenül is a gyerekeket majdnem kizárólag az anya kapja, hacsak nem prosti, alkoholista vagy drogos.
Egyébként 12 éves kortól kérdezik meg a gyerekeket.
Amikor a szüleink váltak akkor a nővérem 14 én 13 és a húgom 7 éves volt.A nővéremmel és velem elbeszélgetett a bírónő,a húgommal nem.
A bírónő azt mondta,hogy a testvéreket nem válasszák szét hacsak nem ők akarják,de a húgom véleménye nem számít mert ő még kicsi,és oda kerül ahová mi..
Felnőttként amikor én váltam el a férjemtől a fiam 8 éves volt,és nem kérdezték meg,hova akar menni.Pedig az én fiam is eléggé apás volt..
A döntés meghozatala folyamán a bíróságnak mindkét szülőt meg kell hallgatnia,s indokolt esetben,különösen,ha ezt maga kéri- a kiskorú gyermeket is.
A gyermekelhelyezés során figyelembe veendő szempontokról a bírói gyakorlat irányelvei adnak iránymutatást. Így többek között, hogy a szülők egyéniségük, világnézetük, erkölcsi tulajdonságaik, egészségi állapotuk alapján alkalmasak-e a gyermek nevelésére. A gyermek például nem helyezhető el annál a szülőnél, aki betegsége miatt a gyermekről nem tud megfelelően gondoskodni és így a gyermeket ténylegesen a nagyszülők nevelnék. Vizsgálni kell, hogy a gyermekhez való érzelmi kötődésük valóban őszinte-e, vagy csupán ily módon akarnak valami plusz anyagi juttatást megszerezni. Ugyanígy a másik oldalról a gyermek érzelmei nagyon lényegesek, hogy melyik szülőhöz áll érzelmileg közelebb.
Forrás: [link]
A bíróságon elmondod amit itt leírtál,hogy az apja viselkedése megváltozott,és te úgy látod hogy le akarja kenyerezni a gyereket,ezt a bíró figyelembe fogja venni a döntésnél.
12 éves gyereket megkérdezték, ő az apját választotta, ennek ellenére az anyának ítélték, a gyerek ugye az apjával akart lenni, és mikor az anya rájött, hogy nem tud pasizni, ha a gyerek ott van, önként lemondott róla.
Szóval már az sem számít, ha a gyerek mást akar, úgyis az anya kapja, még ha tökéletesen alkalmatlan is a feladatra, és nem is akarja igazán. Nem kell aggódnod, te nem vagy rossz szülő, nem fogják elvenni a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!