Akinek nevelőapja vagy nevelőanyja van. Hogy szólítjátok?
akár örökbe fogadták(bár ebből kevesebb van gondolom)
akár a vér szerinti anyjának/apjának az új párja
írjátok meg a korotokat is és hogy milyen a kapcsolatotok a nevelőszülővel
köszönöm előre is
az előző nevelőapumat apunak szólítottam, 5 éves koromtól 14 éves koromig volt velünk, nagyon szerettem, bántam, h anyum szakított vele, mert sokat tanultam tőle, de hát ebbe nem szólhatok bele, az ő dolguk.
a mostani nevelőapámat a keresztnevén szólítom. semmi komolyabb gáz nincs, végülis sosem éltünk egy házban, szóval inkább csak anyum párjaként aposztrofálnám az öreget :D
Az én szüleim 5 éves koromban váltak, a nevelőapám 10 évig nevelt, őt a keresztneve + apunak szólítottam, az édesapámat édesapucikámnak. :-)
Apám feleségét a másodikat és a harmadikat is a keresztnevén. A lányom a nevelőapját apunak, a vér szerinti apját a keresztnevén szólította.
Gondolom az érzelmi kötődéstől függ az ilyesmi...illetve a szülő viselkedésétől.
Nekem már nagyobb koromban váltak el a szüleim, 17 éves voltam. Se anyukám párjával, se apukáméval nem éltem együtt sose, mert addigra már elköltöztem, szóval úgy igazán nem is nevelőszülőm egyikük sem, mert engem már nem neveltek.
Anyukám párját is, és apukám párját is a keresztnevén szólítom, hiszen van nekem anyám meg apám, mást nem hívnék így. Ettől függetlenül mindkettőt nagyon kedvelem, jófejek mindketten, de hát azért olyan viszonyban egyikükkel sem vagyok, mint a szüleimmel, hiszen sose éltünk együtt.
A keresztnevén szólítom anyukám élettársát. Nem is volnék képes másképp, mivel 17 voltam, amikor összejöttek, szóval nem ő nevelt föl, ráadásul jóban vagyok az apámmal.
Viszont az anyai nagyszüleim elváltak, majd újraházasodtak, így 2-vel több "nagyszülőm" lett. A nagymamám új férjét papázom, viszont a nagypapám élettársát soha nem mamáztam, nem tudom, miért, pedig még nagyon kicsi voltam, amikor ő "képbe jött". De végül is ugyanúgy viselkedtem vele, mintha a nagymamám lenne, akkor még nem is fogtam föl, hogy vérszerint nem az, egyszerűen ő csak XY néni volt. Aztán őt nagyon bántotta, hogy nem mamázom, így egyszer elmagyarázta, hogy nekem tulajdonképpen miért van 3 mamám és 3 papám, és ő, meg az anyai nagymamám férje nem is igazi nagyszüleim.. na az akkor sokkolt (kb. 6 éves lehettem). :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!