Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha valaki...

Mit lehet tenni ha valaki elhanyagolja magát?

Figyelt kérdés
Mit lehet tenni ha valaki teljesen elhagyja magát? Öcsém folyton otthon van mert állítása szerint nincs hova mennie vagy kihez. Munkát keres de azt se talál sajnos, otthon közbe teljesen nem foglalkozik már magával, a szobája rendetlen, fürdeni is csak akkor fürdik ha ki kell mozdulnia, mondván itthon minek. Egy szál gatyában van egész nap, ha a szobájába kéne kiszellőztetni kicsit akkor azt mondja hogy minek úgy se jön hozzá senki. Sajnos tényleg nem nagyon vannak barátai, egész nap nem tud mit kezdeni magával este nem tud aludni, aztán egész reggel alszik. Én segítenék de nem tudok mert messze lakok tőlük és csak nem rég voltam látogatóba. Ha elmentünk valamerre akkor össze szedi magát, de ahogy hazaérünk elhagyja magát egyből. Beszéltem vele de azt mondta ezt úgy sem érthetem meg. Édesanyánk van már egyedül meg de már ő se foglalkozik vele, a házi teendőkbe csak akkor veszi ki magát ha megkérik de magától nem nagyon. Hogy lehet rávenni hogy szedje össze magát? Ha szólunk akkor általában csak eltereli a dolgot, vagy azt mondja hogy semmi értelme az egésznek. Régen nem ilyen volt csak most mint ha minden barátja elhagyta volna, vagy legalább is nekem valami ilyet mondott. Azóta lett ilyen otthonülős és hanyagolta el magát.
2011. febr. 19. 14:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

20 éves jelenleg, igazából egyetemre azért nem ment mert azt mondta oda nincs esze. Pedig érettségin simán át ment semmi tanulással. Elvégzett egy 2 éves szakmát amivel egyáltalán nem tud elhelyezkedni, tovább tanulásra meg azt mondja hogy pénz. És tény hogy most nincsenek jó anyagi helyzetbe és én se tudok sokat segíteni sajnos nekem is sok mindenre elmegy manapság. Nem régiben volt egy munkája egy gyárban, de ugye 8 óra munka a gép mellet elég mély víz pálya kezdőnek, azt mondta unalmas és fárasztó, és ennél csak jobbat találhat és felmondott.

Alapvetően egy beszédes vidám ember pedig csak valahogy úgy érzi szerintem hogy mindegy mit csinál a dolgok nem lendülnek előre. Csajokról is beszélgettünk de sajnos elég szerencsétlen abba is, még szűz és gondolom ez is frusztrálja, bár nekem azt mondja hogy ez is csak egy "állapot" meg hát a jelenlegi hozzáállásával nehezen is fog bárkit találni.

2011. febr. 19. 15:38
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lenne pénz egyetemre? Létezik államilag finanszírozott szak is, nem divat-szakokra, hanem olyasmire, amivel ténylegesen el is tud helyezkedni (nagyrészt műszaki, infós, természettudományi, esetleg nyelvi) szakokra nem nehéz bekerülni! Ezen kívül a felsőfokú szakképzések között is nagyon sok érdekes van, és ezek csak 2 évesek! Attól, hogy középfokon van OKJ-je, ez még ugyanúgy államilag támogatott! Nem olyan iskolába kell menni, ahol a pénz beszél..

Zavarjátok el tanulni, akkor legalább társaságban lesz és rákényszerül a normális életre! Mellette pedig ha kedve van, végezhet diákmunkát, azt könnyebben kap, rugalmasabb, és tud közöttük válogatni.. Ha valami nem tetszik, abbahagyhatja! 20 évesen még előtte az élet!

2011. febr. 19. 16:33
 13/14 anonim ***** válasza:
71%
Most depis pár év és alkesz lesz. Pofonok, beszélgetések, pofonok, terápia, pofonok és pofonok. (persze nem szószerint hanem amolyan ráébresztő pofonok (de néha egy két rendes pofon sem árt))
2011. febr. 19. 17:21
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen, szegényt tényleg elnyelte az apátia. Valahogy ki kellene rángatni ebből az állapotból. Több időt tölteni vele, rávenni, hogy dolgozzon. Egy kezdőlökés kéne neki, és ha van elég ereje, akkor sikerülni fog kimászni a gödörből!
2011. febr. 19. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!