Mit lehet tenni ha valaki elhanyagolja magát?
20 éves jelenleg, igazából egyetemre azért nem ment mert azt mondta oda nincs esze. Pedig érettségin simán át ment semmi tanulással. Elvégzett egy 2 éves szakmát amivel egyáltalán nem tud elhelyezkedni, tovább tanulásra meg azt mondja hogy pénz. És tény hogy most nincsenek jó anyagi helyzetbe és én se tudok sokat segíteni sajnos nekem is sok mindenre elmegy manapság. Nem régiben volt egy munkája egy gyárban, de ugye 8 óra munka a gép mellet elég mély víz pálya kezdőnek, azt mondta unalmas és fárasztó, és ennél csak jobbat találhat és felmondott.
Alapvetően egy beszédes vidám ember pedig csak valahogy úgy érzi szerintem hogy mindegy mit csinál a dolgok nem lendülnek előre. Csajokról is beszélgettünk de sajnos elég szerencsétlen abba is, még szűz és gondolom ez is frusztrálja, bár nekem azt mondja hogy ez is csak egy "állapot" meg hát a jelenlegi hozzáállásával nehezen is fog bárkit találni.
Miért ne lenne pénz egyetemre? Létezik államilag finanszírozott szak is, nem divat-szakokra, hanem olyasmire, amivel ténylegesen el is tud helyezkedni (nagyrészt műszaki, infós, természettudományi, esetleg nyelvi) szakokra nem nehéz bekerülni! Ezen kívül a felsőfokú szakképzések között is nagyon sok érdekes van, és ezek csak 2 évesek! Attól, hogy középfokon van OKJ-je, ez még ugyanúgy államilag támogatott! Nem olyan iskolába kell menni, ahol a pénz beszél..
Zavarjátok el tanulni, akkor legalább társaságban lesz és rákényszerül a normális életre! Mellette pedig ha kedve van, végezhet diákmunkát, azt könnyebben kap, rugalmasabb, és tud közöttük válogatni.. Ha valami nem tetszik, abbahagyhatja! 20 évesen még előtte az élet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!