Másnak is ilyen "skót" az apósjelöltje?
A barátommal 4 hónapja vagyunk együtt. Idővel kiderült, hogy a szülei nagyon spórolós emberek. Persze úgy, hogy ha van 1 millió Ft-juk félretéve, akkor telik egy motorra, vagy 2. kocsira, esetleg külföldi nyaralásra, de a 2 gyerekük egy szobában van felnőtt létükre és minden nap csak azzal tömik a fejüket, hogy min hogy spóroljanak. Az életmódjuk elég nagyban különbözik az én családom felfogásától.
Mivel nekem saját szobám van, a barátomnak pedig nem, szinte mindig nálunk vagyunk. Sokszor 1-1.5-2 napot is ittvan nálunk, itt eszik, itt gépezik, stb. Ma sajnos a szüleim nem tudták odaadni a kocsit, hogy elmenjek fodrászhoz a húgommal, így megkértem a barátom, ha már kocsival volt itt, hogy vigyen el, csupán 15 km-ről volt szó (oda-vissza 30). Ő szó nélkül elvitt, azonban ezt mikor az apja megtudta, elég szépen leosztotta, hogy ő erről nem is tudott, és hogy merészelte (nem tudom, pontosan még miket mondott, gondolom azt is, hogy miért ő cipel engem fodrászhoz)... mondtam, hogy akkor küldök a barátommal egy ezrest (többe nem került az út), aztán befoghatja a száját a drága "após" (eléggé felhúzott már ezzel, mindig a fián spórol és nagyon rossz nézni), de a barátom szerint még így a pénzzel sem látná be, hogy túlzott (az én szüleim soha nem fogadnának el pénzt ilyenért a barátomtól, büszkeségből sem). Igazam volt? Tényleg küldjem el a út árát? De sajnos még akkor sem ismerne magára, mit művel. :S Annyira nem szegények, hogy ilyenért a fiával veszekedjen, kb 2 liter benzinről van szó.
Mi a teendő ilyenkor szerintetek?
Előre is köszönöm.
Nem tudom, miért vagyunk lepontozva (azok, akik a fűtést szóba hozták)
Miért, én nem balhéztam, szépen szóltam, hogy hörghurutot kapok ilyen hidegben és ez nem kényeskedés hanem ilyen a szervezetem NEM TEHETEK RÓLA (akik szerint ez kényeskedés, azok köhögnek majd helyettem? meg megveszik a gyógyszeremet? ezt nyilván nem mondtam, az itteni lepontozóknak mondom)
Fagyűjtés jó ötlet és csinálnám is de ahol gázfűtés van, ott ez nem segít. De Mamáméknál hordtam én is fát, lapátoltam szenet.
Ne küldjed el szerintem az út árát - logikus lenne (mint nekem belefizetni a számlába) de - és ez nem logikus - nem szokták engedni. Mert ... nem tudom miért :) Viseljed el a hideget vagy hogy nem visznek el kocsival, nem, nem fizetheted ki, alkalmazkodjál, valami ilyesmi lehet benne, bár nem értem. :)
Mást nem tudsz tenni, többet ne kérd a barátodat arra, hogy fuvarozzon.
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:24
Örülök, hogy végre valaki ugyanúgy látja a dolgokat, mint én. :) Sajnos, ha így folytatja, nem csak engem ijeszt el a családjától, de a saját fiát is önmagától. És akkor nem én húzom a rövidebbet, hanem ő, ha majd az unokáit sem fogja látni. Persze 4 hónap után nem tervezünk még ilyesmit, de ha nem velem, majd mással, sosem lehet tudni, de a fiának lesz gyereke és a lányok többségét szerintem idegesítené, ha ilyen lenne a barátja apja.
Ez durva. Szóval,ha az apa most nem vállalja,hogy saját pénzen furikáztatja a fia barátnőjét,plusz nem biztosít külön szobát a fiának,amellett,hogy eteti,ruházza és lakhatást biztosít neki 21-22 évesen,akkor be fogják dugni egy öregotthonba vagy nem láthatja majd az unokáit.
Úristen és mindezt 20-on évesen így gondolni.Döbbenet.
Hát akkor döbbenj meg, kit izgat ,nem te vagy abban a helyzetben. Pont lesz@arjuk, hogy mit gondolsz. Igeeen, bevágjuk ha ahoz van kedvünk, de annak is örülhet csak, ha egyáltalán látogatjuk a vén bugris zsugorit.
Ki furikáztatja magát? Egy utat te már furikázásnak nevezel? Nah ez a döbbenet. Nem a külön szoba a lényeg....hanem a hozzáállás. De látom, te is hasonló nézeteket vallassz. Gratulálok a hasznos hozzászóláshoz.
A hozzáállás? Azzal mi a baj? Eltartja a 20-on éves fiát,mindent biztosít neki (étel,ruha,lakás),ami ahhoz kell,hogy csak a tanulmányaival foglalkozhasson.Kocsit is biztosít neki és természetesen teletankolja,hogy a fiának ne kelljen busszal vagy gyalog járni.Ezután nem nézi jó szemmel,ha a fia épp aktuális barátnője taxinak nézi az autót és nem jut eszébe,hogy a kocsi nem vízzel megy és hogy magától felajánlja,hogy beleadjon a benzinköltségbe,hisz neki tesznek szivességet.
Ezen nagy bűnök egyikeként öregotthonra számíthat és az unokák eltiltására.
Szomorú,hogy vannak ilyen "gyerekek".
4 komoly hónapja vagytok együtt és arról beszélsz hogy mi lesz "apósod" unokáival......vicc. Lehet hogy semmi közöd nem lesz az unokáihoz.
Mindenesetre a kommentjeid alapján a gondolkodásmódodból az rí le hogy nagyon gyerek vagy még. Azt tapasztaltad hogy a szülők nem akarnak jót a gyerekeiknek? Kicsit kamasz felfogás. Amolyan "mi vagyunk Rómeo és Júlia és mindenki ellenünk a fúj fúj csúnya szülők meg főleg"
Hidd el, ha kicsit érettebb leszel csak nevetni fogsz a mostani önmagadon :)
"Após" meg nem azért keres hogy a fia a kis barinőjét furikázza szépülni. Ha meg a fia emiatt megsértődik és ilyen dolgok miatt nem akarja látni a szüleit akkor megtalálta zsák a foltját.
Az szerinted normális,hogy ha valaki szivességet kér a másiktól és az a másiknak költséggel jár,akkor nem az az első gondolata,hogy ugyan ne ő fizesse az én szórakozásomat,ha már volt olyan rendes,hogy elvitt,akkor legalább kifizetem azt a benzint,amit nem ő,hanem az apja tankolt bele?
Az apja pedig szerintem már előre látja,hogy ez csak a kezdet volt.Ha elsőre sincs benne gátlás,hogy mégiscsak illene felajánlania magától,hogy kifizeti a benzint,akkor ez később miért is jutna eszébe,hisz eddig ingyen vitték.
Lehet,ha a csaj felajánlja a benzinköltség árát,akkor az após sem akad ki,mert elkönyveli,hogy rendes lány és kész és valószínüleg el sem fogadja,ezt sosem fogjuk megtudni,mert ennyi nem telt ki ebből a csajból.A világ legtermészetesebb dolgának tekintette,hogy ha neki fodrászhoz kell menni,azt após pénzén természetesen megteheti.Lehet,hogy ez bántotta az öreget,amit meg tudok érteni.Nem nehéz kinézni ebből a lányból,ha elsőre nem jut eszébe,hogy felajálja ezt,akkor később ne venné igénybe ugyanígy az autót sofőrrel,benzinnel,mindennel együtt,mert ugye ez természetes.
Ez nem egy "majdnem" eset,csak egy szimpla udvariatlan,kihasználós viselkedés,ami bántotta az apát és elég rendesen előrevetíti a jövőt.Hogy miből gondolom,hogy ebből rendszer lesz? Abból,hogy még most az eset után sem jutott el a lány agyáig,hogy ezt bizony fel kellett volna ajánlani és nem megsértődni,ha ez annak,akinek költségbe került nem tetszik. Csak engem tanítottak meg arra,hogy nincs semmi ingyen és nem a másik költségén kell a saját dolgainkat elintézni? Tényleg ennyire természetes,hogy mással fizettetjük ki azt,ami nekünk fontos?700ft nem egy nagy összeg,de több,mint amennyit egy idegen fodrászkodására költenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!