Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is ilyen "skót" az...

Másnak is ilyen "skót" az apósjelöltje?

Figyelt kérdés

A barátommal 4 hónapja vagyunk együtt. Idővel kiderült, hogy a szülei nagyon spórolós emberek. Persze úgy, hogy ha van 1 millió Ft-juk félretéve, akkor telik egy motorra, vagy 2. kocsira, esetleg külföldi nyaralásra, de a 2 gyerekük egy szobában van felnőtt létükre és minden nap csak azzal tömik a fejüket, hogy min hogy spóroljanak. Az életmódjuk elég nagyban különbözik az én családom felfogásától.

Mivel nekem saját szobám van, a barátomnak pedig nem, szinte mindig nálunk vagyunk. Sokszor 1-1.5-2 napot is ittvan nálunk, itt eszik, itt gépezik, stb. Ma sajnos a szüleim nem tudták odaadni a kocsit, hogy elmenjek fodrászhoz a húgommal, így megkértem a barátom, ha már kocsival volt itt, hogy vigyen el, csupán 15 km-ről volt szó (oda-vissza 30). Ő szó nélkül elvitt, azonban ezt mikor az apja megtudta, elég szépen leosztotta, hogy ő erről nem is tudott, és hogy merészelte (nem tudom, pontosan még miket mondott, gondolom azt is, hogy miért ő cipel engem fodrászhoz)... mondtam, hogy akkor küldök a barátommal egy ezrest (többe nem került az út), aztán befoghatja a száját a drága "após" (eléggé felhúzott már ezzel, mindig a fián spórol és nagyon rossz nézni), de a barátom szerint még így a pénzzel sem látná be, hogy túlzott (az én szüleim soha nem fogadnának el pénzt ilyenért a barátomtól, büszkeségből sem). Igazam volt? Tényleg küldjem el a út árát? De sajnos még akkor sem ismerne magára, mit művel. :S Annyira nem szegények, hogy ilyenért a fiával veszekedjen, kb 2 liter benzinről van szó.

Mi a teendő ilyenkor szerintetek?

Előre is köszönöm.

2011. febr. 18. 18:29
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Nem fogják alánk tolni, és különben sem pályázok az ő házukra, az én szüleimnek van 2 házuk és egy kisebb másik épület is, mellette több telekkel, amit ketten öröklünk a húgommal, szóval nem kell más pénze. A barátomék meg az öccsével ketten örökölnek 1 házat. A kocsik pedig, mire örökségig jutunk, már semmit sem fognak érni.
2011. febr. 18. 19:10
 12/42 A kérdező kommentje:
A fűtésről annyit, hogy én sem mennék olyan helyre, ahol összefagynék a szülők fukarsága miatt. Nálunk is mindig 23-25 fok van, igaz, fával fűtünk. Minden tavasszal/ősszel megyünk az erdőre, és tarvágáskor az engedélyezett részeken összeszedjük a tüzifának valót. Lányoknak elég kemény munka, de a melegért tenni kell. Inkább ez, mint ha nem lenne pénzünk a gázra.
2011. febr. 18. 19:12
 13/42 anonim ***** válasza:
65%
Egy büdös fillért nem adnék a papának mert aki ekkora seg*fej annak tényleg minden mindegy. Viszont ha a párom nem állna ki mellettem akkor pát intenék az egész famíliának.
2011. febr. 18. 19:19
 14/42 A kérdező kommentje:
A barátom kiáll mellettem, legalábbis én így tudom. :D De sajnos ez sem sokat ér, múltkor már megmondta az apja szemébe, milyen skót, erre az apja napokig hozzá sem szólt. Nem akarok náluk családi vitát szítani, inkább befogom a szám előttük. De túl sokat nem szeretnék így az ő társaságukban lenni. Elég szomorú, hogy sok téren csak az én szüleimre lehet számítani és nem két oldalú a dolog.
2011. febr. 18. 19:25
 15/42 anonim ***** válasza:
72%

Akármilyen is az após jelölt, ahhoz, hogy tiszteljen, neked el kell fogadni az ő életszemléletét. Lehet, hogy annak is megvan a magyarázata: gyerekkorában biztos nagyon szegény volt, és most mindent megtesz azért, hogy jobb életszínvonalon élhessen.

Ne küldj neki pénzt, én ezen vérig sértődnék após jelölted helyében. Ne felejtsd el, hogy neked nem az apával, hanem a fiával kell együtt élned, ha úgy alakul, így semmi szükség rá, hogy megbántsd.

A kocsikázásról: én valamelyest megértem (pedig nem vagyok fukar), hogy az ő pénzéből a fia ne furikázza ide-oda az épp aktuális barátnőt. Miért nem mentél busszal?

Mutass egy kicsivel több tiszteletet a nálad idősebbek felé! Főleg, mert ő kereste meg azt a pénzt, amivel a fia taxizott téged, nem te. Gondolom, még nagyon fiatal vagy, és soha nem dolgoztál, különben többre értékelnéd a pénzt, főleg, amiért más dolgozott meg.

2011. febr. 18. 19:26
 16/42 A kérdező kommentje:
Képzeld, hogy dolgoztam már több helyen, egyetemista vagyok, ahogy a fia is, és tudjuk nagyon jól, hogy a pénz nem a fán terem. Azonban a fodrászom olyan helyen van, ami busszal vagy vonattal nagyon nehezen megközelíthető és ha későn végzek, haza sem tudok jönni, a szüleimet kell hívnom. Mindenképpen a legideálisabb a kocsi volt, a tömegközlekedés katasztrofális felénk, és sajnálom, hogy 4 hónapban egyszer ilyet mertem kérni tőlük, hogy 700Ft-ot áldozzanak rám, mert a szüleim épp nem tudtak segíteni, miközben az én szüleim itt etetik, itatják, ellátják az ő fiukat napokig, nekik pedig semmi gondjuk rá.
2011. febr. 18. 19:47
 17/42 A kérdező kommentje:
Az egyetemet csak azért írtam bele, mert ha valaki járt már egyetemre, tudja, hogy sokszor az anyagi helyzetünk elég szűkös, a szüleink már nem pénzelnek minket úgy, mint pár évvel korábban, elvégre felnőttek vagyunk, és be kell osztanunk azt a pénzt, amit a szüleink még hajlandóak ránk áldozni.
2011. febr. 18. 19:49
 18/42 anonim válasza:
51%
Nekem apám hasonló kaliberű (bár kicsit enyhébb, de anyuval sok vitájuk van, amikor apám megveszi a lottót 5000Ft-ért, de a tönkrement centrifugával nem foglalkozik például). Én mondjuk ráfogom arra, hogy nagyon szegény körülmények között nőtt fel (a fehér kenyér ünnepi ételnek számított), de én se tudom mindig megérteni.
2011. febr. 18. 19:50
 19/42 anonim ***** válasza:
58%
Ne foglalkozz 19:26-tal, ilyen emberek mindig lesznek...
2011. febr. 18. 19:52
 20/42 A kérdező kommentje:
Attól még kicsit engedhetne a gyeplőn, ha már egyszer jobban él. És azért ne a fiát szívassa, mert ő rosszul osztja be a pénzét. Persze a drága anyósjelölt most készül felmondani a munkahelyén, mert ő nem hajlandó ingázni pár 10 km-t a munkahelyére. -.-' Mi a barátommal mindketten feljárunk 50, illetve 60 km-re az egyetemre.
2011. febr. 18. 19:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!