Másnak is ilyen "skót" az apósjelöltje?
A barátommal 4 hónapja vagyunk együtt. Idővel kiderült, hogy a szülei nagyon spórolós emberek. Persze úgy, hogy ha van 1 millió Ft-juk félretéve, akkor telik egy motorra, vagy 2. kocsira, esetleg külföldi nyaralásra, de a 2 gyerekük egy szobában van felnőtt létükre és minden nap csak azzal tömik a fejüket, hogy min hogy spóroljanak. Az életmódjuk elég nagyban különbözik az én családom felfogásától.
Mivel nekem saját szobám van, a barátomnak pedig nem, szinte mindig nálunk vagyunk. Sokszor 1-1.5-2 napot is ittvan nálunk, itt eszik, itt gépezik, stb. Ma sajnos a szüleim nem tudták odaadni a kocsit, hogy elmenjek fodrászhoz a húgommal, így megkértem a barátom, ha már kocsival volt itt, hogy vigyen el, csupán 15 km-ről volt szó (oda-vissza 30). Ő szó nélkül elvitt, azonban ezt mikor az apja megtudta, elég szépen leosztotta, hogy ő erről nem is tudott, és hogy merészelte (nem tudom, pontosan még miket mondott, gondolom azt is, hogy miért ő cipel engem fodrászhoz)... mondtam, hogy akkor küldök a barátommal egy ezrest (többe nem került az út), aztán befoghatja a száját a drága "após" (eléggé felhúzott már ezzel, mindig a fián spórol és nagyon rossz nézni), de a barátom szerint még így a pénzzel sem látná be, hogy túlzott (az én szüleim soha nem fogadnának el pénzt ilyenért a barátomtól, büszkeségből sem). Igazam volt? Tényleg küldjem el a út árát? De sajnos még akkor sem ismerne magára, mit művel. :S Annyira nem szegények, hogy ilyenért a fiával veszekedjen, kb 2 liter benzinről van szó.
Mi a teendő ilyenkor szerintetek?
Előre is köszönöm.
Szerintem te kevered a dolgokat.Azért van a fia mindig nálatok,mert TI úgy akarjátok.Nem ő kért meg,hogy tartsátok el a fiát,hanem nektek,neked és a srácnak,nem felel meg az a körülmény,ami náluk van,ezért tanyáztok nálatok.
A kocsiba a benzint ezek szerint ő fizette.Vagyis a fia az ő zsebére lovagiaskodik,ami barátok között is lúzer dolog.
Az pedig szerintem alap,hogy ha szivességet kérek és ez a szivesség a másiknak költségbe kerül,akkor az a minimum,hogy felajánlom,hogy megtérítem.
Én is csak annyit tennék hozzá hogy ha megkérek valakit hogy fuvarozzon el a fodászhoz akkor minimum hogy felajánlom hogy megtérítem, mert ha após pénze nem a pasidé akkor ez lett volna a helyes. Nem szép dolog túrni más pénztárcájában. Ha spúroskodik, csinálja, hiszen a SAJÁT keresete. Nem hiszem hogy bármilyen leendő após örülne ha a fia barátnője azon panaszkodik fűnek-fának hogy a saját fizetését miért is sajnálja bizonyos dolgokra. Egy kezdő kapcsolat (arra értem hogy nem házasság vagy együtt élés) még nagyon gyerekcipő ahhoz hogy csajszi kiakadjon hogy mire költi a pénzét meg mire nem a pasi családja.....később is randa dolog, de "barátnő" státusban meg sajna pláne.
Ne turkálj a családi kaszájukban ha nem akarod hogy majd őúk is ezt tegyék a tiétekben ha házasok lesztek. Amíg pici fiuk ottohn lakik, és apuci tankolja a kocsit, számonkérheti hogy mennyit furikázik vele a fia.
19.26-os vagyok.
Nézd, én is egyetemista vagyok, igaz, az én szüleim már egy kanyit sem fizetnek a tanulmányaimba. Pedig 22 vagyok.
Az a baj a helyzettel, amit már valaki utánam is kifejtett: te olyantól kérnél anyagi hozzájárulást a fodrászhoz menetelre, akihez egyelőre semmi közöd. Ha én odamennék hozzád, hogy adjál már egy ezrest, adnál?
Az meg, hogy a barátod nálatok eszik stb., arra gondolom nem ő kért meg (az após).
Ez nem zsugoriság, hanem egy másik életszemlélet, és el kell fogadnod, ha a családjukhoz akarsz tartozni.
Tudod, a jövőben én is kiakadnék, ha fiam ide-oda furikázná az épp aktuálist az én keresetemből. Amíg mi a párommal még csak a "járás" stádiumban voltunk, ő sem vitt engem ide-oda a szülei kocsijával. Az előfordult, hogy hozzánk azzal jött, de gondolom, ő azt elrendezte a szüleivel később. Ha meg fuvar kellett, megkértem a szüleimet, vagy elmentem busszal. A nehéz közlekedést nem kell magyarázni, mert egy 300 lelkes faluban laktam, és a busz nem jött be a faluba, csak a főúton állt meg, ahol se közvilágítás, se fedett buszmegálló nem volt évekig.
Nekem az a furcsa, hogy még csak 4 hónapja vagytok együtt és ezekből kardinális problémát csináltok. Lehet,hogy félév múlva már együtt sem lesztek. De ha igen, majd akkor kell ilyenek gondolkodni, hogy a te családod meg az ő családja anyagi felfogása. Addig tök felesleges!
A barátod apukája (mert apósnak még azért véletlenül sem nevezném) valóban spúr volt, de ahogy írták már, nem te fogsz egy 50 valahány éves embert megváltoztatni. Ő ilyen, el kell fogadni. Nem tudhatod, hogy miért az. Lehet,hogy nagyon rossz körülmények között élt gyerekkorában és azért ver a fogához minden fillért. Sok ilyen van!
A legrosszabb, amit csinálhatsz, hogy már most, 4 hónap után bele akarsz szólni a család életébe! Így nem fognak megkedvelni az tuti!
Ha ennyire rossz neki, akkor menjen el egyetem mellett dolgozni. Nagyon sokan csinálják. Akkor lesz saját pénze, amit arra költ, amire akar.
De azért gondolom annyira nincs rossz helyzetben a barátod, ha egyetemre járatják. Sok hasonló korúnak még kenyérre is alig telik. Vannak azért nagyobb problémák is!
21:03 vagyok
A logikád alapján,aki veled ért egyet az "gyerek",aki nem az szülő és utálja a saját gyerekét is és nem akar neki segíteni.Melléfogtál. 26 éves vagyok,nincs gyerekem,tartós kapcsolatban élek,szülőkkel jó viszonyban,akik segítettek,amíg nem álltam a saját lábamra,ami 23 évesen megtörtént.
Nem gondolom,hogy meg kellene azon sértődnöd,hogy a te taxiztatásodat nem akarja az "após" finanszírozni.A fia pedig panaszkodhat,de otthon lakhat,fizetik a közlekedését és támogatják,hogy egyetemre járjon.Ez sokkal több,mint,amit sokan elmondhatnak magukról.Fel kellene végre fogni,hogy már nem vagytok gyerekek.A külön szoba már nem "jár",hanem nektek illene megteremteni azt,amire vágytok.( ez csak egy példa a sok közül).A szülők pedig végre arra költhetik a pénzüket,amire akarják,amiért ők dolgoztak meg,hisz felneveleték a gyerekeiket,most már ők lehetnek az elsők.
Nem csak elvárni kell,hanem tenni is érte.Nőljetek fel,mert 2-3 év és elkezdtek dolgozni.A kutyát nem fogja érdekelnia ti sirámotok,ez a felnőtt lét,tenni kell azért,ha valamit akar az ember,nem ingyen elvárni másoktól,főleg nem egy számodra még "idegen" férfitól.
10:53-asnak:
"De azért gondolom annyira nincs rossz helyzetben a barátod, ha egyetemre járatják. Sok hasonló korúnak még kenyérre is alig telik. "
Hidd el, lehet rossz helyzetben egyetem mellett is. Nekünk sem telik kenyérre sem, mégis járok egyetemre, mert van olan is, hogy szoctám... node a lényeg, hogy az apuka felől ez akkor is ellenszenves viselkedés, akárki akármivel is magyarázza meg. Nem tetszik, nem szép dolog, egyszer kibírhatná, hogy ne szóljon, de ő biztos ilyen rinya, hogy még a családjától is sajnálja a falatot. No mindegy, ő már így hal meg, de a lényeg, hogy TÉGED kedves kérdező ez ne befolyásoljon. Mint már javasoltam sz@rjátok le, ne mondjatok el neki semmit, merre-hova és így el lehet éldegélni egymás mellett. Amúgy meg aki a jövőt emlegeti, hogy majd ha nekik lesz családjuk és keresetük...az gondolhatja, hogy egy ilyen apóst totál kizár majd a közös életéből a fiatal pár, emlékezvén a régi sérelmekre. Megbocsájtani meglehet, de felejteni nem. Én nem számítanék az apuka helyében sok jóra a jövőben. Majd akkor leshet, ha öreg korára leesik a lábáról és a fia családja a SAJÁT KERESETÉBŐL bevágja egy elfekvőbe. Nah akkor spúrkodjon. Akár tetszik, akár nem, most a szülőknek kell a gyerekekre áldozni, majd eljön az idő mikor nem tudják ellátni magukat és akkor csak a fiatalokra számíthatnak. Majd ha egyedül még wc-re sem tud menni, majd meggondolná a dolgokat.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!