Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi zsebpénzt adsz a...

Mennyi zsebpénzt adsz a gyereknek?

Figyelt kérdés

Hány éves, és van olyan amit rendszeresen ebből fedez magának?

Én annak idején egy fillért sem kaptam, de kérhettem pénzt fagyira, aztán vagy-vagy.

Nálatok ez hogy volt?

2011. febr. 17. 10:27
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
100%

Én igaz nem az anyja vagyok, hanem a nővére, de én kezelem a családi kasszát.

15 éves gimnazista, havonta 15 ezer az étkezése ezen felül az egy hónapi bejárása a kollégiumba 4 ezer ft és még kap egy hónapra 4000 ft-ot költőpénznek, ha valami nagyobb dolgot szeretne magának, akkor spórol, mert sajnos többre nem futja, osztálypénz 500 ft havonta, ja és most jön majd az osztálykirándulás is, amit külön kell majd fizetni.Ha az iskola kér még valami extrát, akkor azt külön ki kell sajtolnom valahonnan.

2011. febr. 17. 10:34
 2/40 anonim ***** válasza:
100%

Én se kaptam zsebpénz, menzára be voltam fizetve illetve pár 100 Ft-ot vihettem ha akarok vmi nasit venni, vagy szendvicset(de járt tízóra is és uzsonna is,mert napközis voltam).

Középiskolában már pl takarításért kaptam a tesómtól pénzt, vagy ha buliba mentem akkor kaptam,de én nem voltam nagyra vágyó, tudtam h. rossz az anyagi helyzet,ezért sose kértem túl sokat.Egy bulinál kb. a belépő és 1-2 pohár italra.Én kb 15-16 éves korom óta besegítettem a nővéremnek(könyvelő) és azért kaptam pénzt+diákmunkán is voltam.

2011. febr. 17. 10:36
 3/40 anonim ***** válasza:
65%

öcsém harmadikos általános suliba

az ötösökért 200forintot kap,a négyesért 200at fizet vissza, a hármasért 500-at fizet vissza

kettest és egyest nem kaphat

de okos gyerek,havi többezer forintja összegyűlik

2011. febr. 17. 10:38
 4/40 anonim ***** válasza:
92%
Nekem nincs gyerekem, most vagyok 20 éves, de én soha az életben nem kaptam rendszeresen zsebpénzt és nem is követeltem. Ha kértem valamit, (ami nem volt marhaság és nem túl drága) azt ha telt rá megkaptam. Ha meg elmentem a barátaimmal valahova kaptam egy kis költőpénzt. Hülyeségnek tartom a zsebpénzt. A legtöbb haverom elverte 2 nap alatt aztán ugyanúgy kinyígták a szüleiktől ha még kellett nekik valamire.
2011. febr. 17. 10:39
 5/40 anonim ***** válasza:
62%
kapok ötöst 300 ft, négyes 100 ft , hármasért semmi, kettesért én adok 100 ft eggyesért pedig én adok 500 ft. legalább egy kis ösztönzés tanulásra XD
2011. febr. 17. 10:39
 6/40 anonim ***** válasza:
58%
jah 15/L
2011. febr. 17. 10:40
 7/40 anonim ***** válasza:
92%

Én nem a szüleimtől, hanem a papámtól kapok, vagyis kapunk az unokatesómmal meg a nővéremmel együtt, havonta 5E Ft-ot. Nekem ez tel. számlára elmegy, anyuéktól meg soha nem kaptam kifejezetten így, h. zsebpénz és oszd be... ha kértem adtak, ami kellett megvették. Persze nem horribilis összegekre gondolok, suliba kajára meg hasonlókra kértem. Most már dolgozom, úgyhogy tőlük nem kapok, de a papától még igen.

20/L

2011. febr. 17. 10:45
 8/40 anonim ***** válasza:
92%

Én soha nem kaptam zsebpénzt. Ha kellett valami, kértem, és vagy-vagy.

Anyukaként én sem adok zsebpénzt, de ha segitenek a gyerkőcök, kapnak pár száz Ft-ot. Nagy kertünk van, és pl, ha leszedik a gyümölcsöket, kilónként kapnak érte egy-egy 100-ast, a fiam ha elmegy segiteni apának maszekolni, kap érte 500 Ft.ot (bár még csak 7 éves, és nagyon semmit sem csinál, csak játszik a munkaadó gyerekével, és max adja apának a szerszámokat, de olyan büszke a keresetére, hogy kissebb munkáknál nem lehet itthonhagyni)Leánykám az itthoni segitségért kapja meg ugyanazt.Fogtündér is jár még hozzánk, ő 200Ft-ot hagy a fogakért. A "nagy pénz" ugy fiúként a húsvéti locsolkodás, ilyenkor összeszed 5-6 ezer Ft-ot is, ugyanazt az összeget megkapja a lányom is. Ezeket a pénzeket elteszik egy perselybe, és augusztus 20.-án kikörhintázzák magukat belőle. Elég sokat össze tudnak szedni egész évben, de 1 évben 1x kiköltekezhetik magukat, és a családi kassza sem érzi meg a körhintákat.

2011. febr. 17. 10:53
 9/40 anonim ***** válasza:
100%
17, 18 éves lányok, 6000 Ft-ot kapnak egy hónapra. Ebből fedezik kozmetikai szükségeleteiket, extra ruha kívánságaikat is. 5-ösökért 500 Ft-ot kapnak pluszban, de ez nem igazán csapolja meg a pénztárcánkat sajnos. :)
2011. febr. 17. 10:54
 10/40 anonim ***** válasza:
87%
Az én gyerekem 14 éves. Nem kap kimondottan zsebpénzt, mert csomagolok neki uzsonnát, és kap másfél liter teát. Édesség, chips, kóla .. hálistennek nem kér. Néha veszek neki chpiset (havi 1 zacsi) csoki mindig van itthon. Hétvégén sütit sütök. Mindene megvan, amit szeretne. Buliba nem jár még. Néha adok neki 300-400.-Ft-ot, hogy ha kell valami vegye meg, (gondolok itt egy melegszendvicsre, vagy hasonló) de még 3 nap múlva is ott van nála a pénz. Majd ha megy ősszel középiskolába, adok neki párszáz forintot, nehogy lepisiljék a kutyák. :)
2011. febr. 17. 10:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!