Mennyi zsebpénzt adsz a gyereknek?
Hány éves, és van olyan amit rendszeresen ebből fedez magának?
Én annak idején egy fillért sem kaptam, de kérhettem pénzt fagyira, aztán vagy-vagy.
Nálatok ez hogy volt?
Én igaz nem az anyja vagyok, hanem a nővére, de én kezelem a családi kasszát.
15 éves gimnazista, havonta 15 ezer az étkezése ezen felül az egy hónapi bejárása a kollégiumba 4 ezer ft és még kap egy hónapra 4000 ft-ot költőpénznek, ha valami nagyobb dolgot szeretne magának, akkor spórol, mert sajnos többre nem futja, osztálypénz 500 ft havonta, ja és most jön majd az osztálykirándulás is, amit külön kell majd fizetni.Ha az iskola kér még valami extrát, akkor azt külön ki kell sajtolnom valahonnan.
Én se kaptam zsebpénz, menzára be voltam fizetve illetve pár 100 Ft-ot vihettem ha akarok vmi nasit venni, vagy szendvicset(de járt tízóra is és uzsonna is,mert napközis voltam).
Középiskolában már pl takarításért kaptam a tesómtól pénzt, vagy ha buliba mentem akkor kaptam,de én nem voltam nagyra vágyó, tudtam h. rossz az anyagi helyzet,ezért sose kértem túl sokat.Egy bulinál kb. a belépő és 1-2 pohár italra.Én kb 15-16 éves korom óta besegítettem a nővéremnek(könyvelő) és azért kaptam pénzt+diákmunkán is voltam.
öcsém harmadikos általános suliba
az ötösökért 200forintot kap,a négyesért 200at fizet vissza, a hármasért 500-at fizet vissza
kettest és egyest nem kaphat
de okos gyerek,havi többezer forintja összegyűlik
Én nem a szüleimtől, hanem a papámtól kapok, vagyis kapunk az unokatesómmal meg a nővéremmel együtt, havonta 5E Ft-ot. Nekem ez tel. számlára elmegy, anyuéktól meg soha nem kaptam kifejezetten így, h. zsebpénz és oszd be... ha kértem adtak, ami kellett megvették. Persze nem horribilis összegekre gondolok, suliba kajára meg hasonlókra kértem. Most már dolgozom, úgyhogy tőlük nem kapok, de a papától még igen.
20/L
Én soha nem kaptam zsebpénzt. Ha kellett valami, kértem, és vagy-vagy.
Anyukaként én sem adok zsebpénzt, de ha segitenek a gyerkőcök, kapnak pár száz Ft-ot. Nagy kertünk van, és pl, ha leszedik a gyümölcsöket, kilónként kapnak érte egy-egy 100-ast, a fiam ha elmegy segiteni apának maszekolni, kap érte 500 Ft.ot (bár még csak 7 éves, és nagyon semmit sem csinál, csak játszik a munkaadó gyerekével, és max adja apának a szerszámokat, de olyan büszke a keresetére, hogy kissebb munkáknál nem lehet itthonhagyni)Leánykám az itthoni segitségért kapja meg ugyanazt.Fogtündér is jár még hozzánk, ő 200Ft-ot hagy a fogakért. A "nagy pénz" ugy fiúként a húsvéti locsolkodás, ilyenkor összeszed 5-6 ezer Ft-ot is, ugyanazt az összeget megkapja a lányom is. Ezeket a pénzeket elteszik egy perselybe, és augusztus 20.-án kikörhintázzák magukat belőle. Elég sokat össze tudnak szedni egész évben, de 1 évben 1x kiköltekezhetik magukat, és a családi kassza sem érzi meg a körhintákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!