Albérletben élő párok! Milyen tanácsokat adnátok egy hamarosan összeköltöző fiatal párnak?
Infó rólunk:
A párommal 21 és 26 évesek vagyunk, remélhetőleg 2 héten belül összeköltözünk. Párom 70-75 ezret keres, én 88-95 ezret. Az albérlet rezsivel ki fog jönni 55 ezerből. Szeretnénk félretenni is.
Mennyire jön ki az étel havonta két főnek? Valószínűleg minden nap nem fogok főzni, úgy dolgozunk, hogy 3 nap 12 óra, 3 nap pihenő és így tovább. A munkanapokra valószínűleg előre megfőznék egy nagyobb mennyiséget.
Milyen spórolási tippeket tudtok adni? A lakás nagyrészt bútorozatlan, oda is kell ezt-azt vennünk.
Köszi a tippeket előre is!
nekem se több az albi,20ezer+rezsi (télen 35,nyáron 14 ezer körül)..bár most emelnek mindent...
160ezerből ki tudtok jönni túlzott spórolás nélkül is
60 rezsi+albi
50 kaja (és ez már változatos,hússal teli)
marad 50 egyébre,bőven jó...
húst ha akciós vegyél többet és félkilósával fagyaszd le
ha tudod hol tárolni,akkor krumplit,zöldsége is vehetsz többet amikor olcsóbb
főzz úgy vacsit hogy abból másnapra tudsz ebédet vinni
kenyeret tudod te is sütni,főleg ilyen 400forintos ár mellett nagyon sok a különbség
lisztet amig olcsó spajzolj be,cukrot is,bár azt most jól megemelték
mosni egész adagokat moss,40 fokon minden jó,ami nagyonkoszos,célszerűbb beáztatni
ha nem isszátok meg a sima vizet, a tea olcsóbb mint a bolti löttyök (persze egyszerre megfőzök én is 3-4 litert,mi ezt visszük magunkkal)
a boltok sajátmárkás termékei olcsóbak,és sokszor jobb minőségűek mint a reklámozott cuccok (mosószer,tusfürdő,krémek,stb)
ha megmarad kaja,fagyaszd le,jó lesz előszedni
nem spórolós tipp,de hasznos
virágok...ültess virágokat,a magok pár forint,csak öntözni kell,rögtön otthonosabb,vagy veheted is,bár az időpontra vigyázz,ne nőnap előtt 2 nappal vedd,mert 3x annyiért adják,hiába cserepes
mit jelent a nagyrészt bűtorozatlan?
teszvesz,vatera,expressz.hu olcsóbban hozzájutsz a bútorokhoz,elektronikai dolgokat inkább újat,amire van garancia (mosógép,mikró,porszivó,ezen kivül más elektronikai dolog nem kell, ilyen hogy turmixgép,mixer és egyéb nekem is csak 2 év után lett,nem hiányzott)
jah,és ha van tv,dobd ki...haszontalan,a hiánya jobbá teszi a kapcsolatotokat...tapasztalat...(én egy veszekedéskor hozzávágtam valamit,betört,nem éreztük szükségét újnak,azóta mint a friss szerelmesek:D)
sok boldogságot
20:52: Nézd, itt nem pesti árak vannak. Az azért túlzás, amit írsz, hogy nem fogunk kijönni. Azt én is tudom, hogy ki fogunk jönni, de a célom, hogy félre is tudjunk tenni. 2 tesóm van, korábban évekig éltünk apám fizetéséből, ami 120ezer forint. Ebből egy 4 szobás, két szintes családi ház fel volt tartva, kutya, macskák és nem éheztünk, megvolt mindenünk.
Ismét köszönöm az eddigi válaszokat!
Tv-nk van, de már megbeszéltük párommal, ha a rezsiben nincs benne a tv előfizetés, arra nem költünk. Mikrónk, evőeszközkészlet, porcelán étkészlet, edények és több konyhai cucc már van.
Főleg amire be kéne ruházni, az egy mosógép, vasaló. Elvileg az albiban lenne egy szekrénysor, ruhát, ilyesmit tudjuk majd tárolni. A konyhában van konyhabútor, hűtő. Kb. ennyi. Ágya a páromnak van egy alig pár éves, azt visszük magunkkal. Van mindkettőnknek saját laptopja, az én laptopasztalomat is visszük, teljesen új, apám csinálta nekem. Ülőalkalmatosság elkél majd, azt vagy itthonról viszek, vagy veszünk.
Szerintem senki nem azt mondta h nem jössz ki majd 55-ből,hanem csak valószinü.Sajnos felmentek az árak és ha az albi olcso is akkor is a másbol összejön.Én irtam hogy 25 albi+minimum 40 a rezsi,pedig kisváros és nem pest.
Amúgy tényleg a kaján lehet a legtöbbet sporolni.Jól körül kell nézni,mert drágult a liszt,olaj,cukor szóval ezeket érdemes ot venni ahol még elfogadhato vagy akcios pl.lidl,tesco.Senki sem akarja azt mondani h tuti nem jössz ki csak mivel kérdezted...delkészitettünk arra h nem biztos h elég lesz rá a keret.Amúgy nem tudom mennyire fontos de pl lehet érdemesebb lenne vennetek mindig tv.-t mert ott ha megvesezd a készüléket(igaz első beruházásra soknak tünik,de az is van akcioba sokszor,akkor annál már havi 990ft-ért van tv-d.Gondolom ha van laptopotok akkor van internet is,szoval az is ugymond rezsi.Jobb lett volna olyan helyre menni ahol fel van szerelkezve mindennel,mert igy kezdeni h venni ezt azt az nem jo.Azért remélhetőleg sikerül kijönnötök annyibol,majd ugyis kiderül hamarosan.
Mint ahogy az eddigiek is irtak, erdemes nezegetni az akciokat a boltokban, de olyanokat vegyetek amiket fel is fogtok tudni hasznalni, vagy lefagyasztani. Butorokat meg erdemes venni hasznaltan, vannak egesz jo minoseguek is, pl hasznalt ikeas-butorok itt: [link]
Ha esetleg van valami egyetemi kolesz a kozeletekben, erdemes ott is nezni a hirdetotablakat, en pl ugy jutottam hozza egy egesz jo hutohoz olcson. :)
Egy elektronikai termékeket gyártó üzemben dolgozunk. Ne gondold, hogy a 12 óra olyan könnyű... Naponta egy csomó embert visz el a mentő, 3-an meghaltak a gyárban 2 hét leforgása alatt, mióta 12 órázunk. :S
Én is már a végkimerülés határán vagyok a harmadik napon, mivel az utazási idő miatt aludni sincs rendesen idő. És én még könnyen vagyok, mert ülőmunkám van és nem hajt senki sem.
Bútorokat érdemes vaterán nézni. Amitek van, azzal már el lehet lenni, ha rászánsz mondjuk heti egy nap egy kis időt, ki lehet fogni tök jó dolgokat. Például ott vettem asztalt és székeket 2 ezer Ft-ért.
Az előre főzés jó, vegyetek egy rakás műanyag dobozt és mindig nagy adagot főzz, amit lefagyasztasz adagonként. Így hetekig eláll, simán lehet változatosan étkezni.
Érdemes a fűtést levenni, ha nem vagytok otthon, sokat számít. Mi is hetente megyünk egy nagy bevásárlásra, előtte megtervezem, mit fogunk enni a következő héten és csak azt vesszük meg. Na jó, elcsábulunk néha egy csokira, de 1-2 hetente egy tábla bőven belefér.
Ami nekem nagyon bevált: kerülöm a boltokat. Igaz, ez könnyű, mert utálok vásárolni :D így nem csábulok el annyira.
Szerintem a legjobb spórolási módszer, ha végiggondoljátok, hogy valóban szükség van-e arra, amit kinéztetek, és nem lehet-e máshol olcsóbban beszerezni.
Nálunk kb. havi 40 ezer megy el kajára, és nem érzem, hogy rosszakat ennénk. Gyakran csinálok főzeléket, mondjuk tükörtojással, ez nagyon olcsó. De egy héten egyszer némi sült hús is bőven belefér. Süss sütit, ha édesszájúak vagytok, pl. egy piskótatekercs nem is sok idő, és nem is vészesen drága.
Ha a családban valaki szokott disznót vágni, érdemes beszállni, olcsóbban jön ki így a sonka-kolbász, mint a teszkóban a parizer! Szüleim kiszámolták, olyan 800 Ft per kiló.
Egyetek sok tojásos ételt, egészséges és olcsó is.
Ha a szüleitek tesznek el lekvárt, amikor meglátogatjátok őket, hozzatok belőle :)
Nálunk tök jó, ha elutazunk valamelyik szülőhöz, mindig háromnapi kajával enged haza. És ha kiszámolod: mondjuk három napra hazautaztok, addig otthon nem nő a rezsi (fűtést levenni!), plusz utána még nem kell pár napig a kajával sem bajlódni, tiszta haszon :)
Ha bármit vásároltok, ruha, bútor, olyat válasszatok, ami strapabírónak tűnik, olcsón is ki leeht fogni ilyeneket.
Fontos, hogy szánjatok némi pénzt luxusdolgokra is. Pl. én minimum Milford teát veszek - isteni finom, drága, de nem iszom sokat. Vagy a barátainkat havonta vendégül látjuk, ilyenkor készítünk valami finomat. "Ablakon kidobott pénz", de havi szinten 2-3 ezer forintról van szó, és segít, hogy ne azt érezzük, hogy jaj de szegények vagyunk.
Ja meg akváriumot tartok :) Ez megint olyan dolog, hogy párezret bele kellett fektetni az elején, de most már a fenntartása lényegében csak a kaja, ami kb. 100 Ft havonta. De milyen jól mutat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!