Albérletben élő párok! Milyen tanácsokat adnátok egy hamarosan összeköltöző fiatal párnak?
Infó rólunk:
A párommal 21 és 26 évesek vagyunk, remélhetőleg 2 héten belül összeköltözünk. Párom 70-75 ezret keres, én 88-95 ezret. Az albérlet rezsivel ki fog jönni 55 ezerből. Szeretnénk félretenni is.
Mennyire jön ki az étel havonta két főnek? Valószínűleg minden nap nem fogok főzni, úgy dolgozunk, hogy 3 nap 12 óra, 3 nap pihenő és így tovább. A munkanapokra valószínűleg előre megfőznék egy nagyobb mennyiséget.
Milyen spórolási tippeket tudtok adni? A lakás nagyrészt bútorozatlan, oda is kell ezt-azt vennünk.
Köszi a tippeket előre is!
Rezsivel egyutt 55 ezer??????? Hol fogtok lakni? Tanyan??
Hihetetlen, de nekem csak a rezsim 55 ezer. ??
Szia, az ételre nem nagyon tudok összeget írni, mert mindenkinél változó, de kettőtökre szerintem naponta lehet számolni 1500-2 ezer forintot. A vízzel is sokat tudtok spórolni, nálunk energiatakarékos izzó van mindenhol, igaz, hogy nem olcsó, viszont átlag 2 év garanciát adnak rá és meglátszik a villanyszámlán. A főzéssel is sokat tudtok spórolni, mert a hideg élelem elég húzós, főleg, ha változatosan és finomat szerettek enni. Háztartási gépekből is érdemes energiatakarékosat választani. Tisztítószerekből sem feltétlenül a legdrágább a legjobb, mosószerek, öblítők, nálunk egy időben ezekre kész vagyon ment el, aztán változtattunk.
Érdemes nézni az akciókat, mi hol olcsóbb, amiből többet főztök, el lehet rakni a mélyhűtőbe, mi ételt soha nem dobunk ki. Piacon érdemes sok húst, zöldséget vásárolni, mert olcsóbb is sokszor és finomabb, mint a hipermarketeké. Bútorokat vehettek használtan is, mi egy csodálatos tükrös nagy gardrobe szekrényt vettünk például annak idején 50 ezer forintért, semmi baja nem volt, ugyanez a KIKA-ban lett volna 180 ezer is. Nagyon sok jó dologhoz hozzá lehet jutni olcsóbban, csak élelmesnek kell lenni.
Szia!
Először is gratu és remélem jól fog sikerülni az együttélés is :)
Másrészt mi egy éve költöztünk össze,kb ugyanannyi keresettel (csak nálunk egyedüli kereső a párom).
Szóval a kaja kb 40 két főre, de akkor tényleg csak a minimum van.
Spórolási tippnek pedig, mi mindig felírjuk, hogy mit kell venni és csak azt vesszük meg (ha párom egyedül vásárol be akkor ezzel nincs is gond, ha én is megyek akkor még sok minden más is megvételre kerül...)
Egész hétre megtervezzük a menüt és megnézem neten hogy melyik hozzávaló hol akciós (ált. tesco, lidl, aldi). Meg vidékről kapunk szülőktől ezt-azt, az nagyon jól jön.
Húú de nagy mákod van ha ennyibe kijön a rezsivel együtt.
Mi egy másfeles lakásra fizetünk 25000 albit,8000 közösktg.,13500 villany,11500 füttés,tv net 5000-5000(persze ez nem mindekinek van meg van olcsobb is).
Ja amikor ideköltöztünk nekünk is azt mondták h huha ki fog jönni kevésböl,aszem nekünk is 55-öt mondtak,de az volt a vicc h minden le volt minimalizálva az elözö lakonál így egyértelmü h mi többet fizettünk,rá is csesztünk miattuk mert elsö évbe szépen ráfizettünk a villanyra,mert mondták h bőven elég annyi amenyit fizettek,sőt volt mégh kaptak is vissza.Nálunk a kaja viszi el a legtöbb pénzt szóval inkább arra nem irok példát,mert az nem lenne reális.(Én minde nap fötök kettönkre).Amúgy meg kaján nem vagyok hajlando sporolni szoval inkább veszek egy csomag "márkásabb szalámit"mithogy vegyek 3 gagyit és ki lesz dobva.Szerintem is avval tudsz sporolni ha többet fözöl esetleg le is fagyaszthatod ha megmarad,így ha nem lesz időd vagy ugy pénz honap véégn akkor van a fagyóba is kaja.Nézz butort vaterán vagy hasonlok ha nem ozkodsz ettöl.Az ebay.de-n vannak nagyon jo árban nagyon jo cuccok,de persze az kicsit körülményes.Amúgy érdemes benézni ilyen helyre mint a kika(drága bolt viszont szoktak lenni nagyon jó akcioik.)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Első: Nem tanyán, de nem is a fővárosban. És csak egy 33 nm-es kis lakást fogunk bérelni, nem valami több szobás kéglit.
Első válaszolónak: és ha tanya,akkor mi van? :-)Én laktam tanyán albérletben,jó volt,ott is lehet minden(kábel tv,internet,mosógép stb.) és félre tenni is könnyebb sokkal.
Most is tanyán lakok,már a sajátomban egy főút mellett és minden megvan itt is,de gondoltam,leírom a "szokásaimat",mert eddig se volt túl egyszerű az életem,így megtanultam spórolni :-(
Kérdezőnek:Párommal ketten havi szinten 20-25 ezret költünk kajára(tovább már nem tudunk és nem is lehet spórolni) Tescoban vásárolunk általában,ott olcsóbb minden,mint a kis boltokban.
A Tescoban is úgy,hogy össze írom,mi kell,kosárral megyünk,nehogy több legyen :-) és szigorúan nem veszünk mást(nincs olyan,hogy de jó lenne 2 csoki,elég egy is,ilyesmi) energia takarékos nálunk is minden(mosó és mosogató gép,lcd tv van,ilyesmi)
Ha bútorokat és háztartási gépeket veszel,meg lehet nézni használtan is(nem azt mondom,hogy használtan kell megvenni) lehet jó dolgokat kifogni.A mosogatógépemet pl.10 ezerért vettem és már 2 éve megvan.Semmi baja.Így voltam a mosógéppel is,azt is használtan.Az már 4 éves és tökéletes.
Mosásnál nálam elég a 30 fok is,ha nem piszkosak nagyon a ruhák.
Megjegyzés: sajnos nekünk azért kell nagyon spórolni a kaján,mert mindketten munkanélküliek vagyunk és havi összesen 71 ezerből élünk.Ebből kell valahogy kiszorítani az én buszos tanfolyamom önrészét is,ami 100 ezer.
21/L
Szia!
Mi pestiek vagyunk. 36 nm-es lakásban élünk. én megmondom őszintén, szerintem nem fogtok annyiból kijönni. nekünk a fűtés most 14 ezer volt, és még egy 10-essel kevesebb, mint a múlt hónapban. a villannyal és vízzel tudtok spórolni a leginkább. a gázt nappal lejjebb vettem, hazaérek, kicsit feljebb nyomom. ha főzök, megint lejjebb veszem, akkor a tűzhely kicsit rásegít. kaján annyira nem tudtok spórolni, mi próbáltuk, de enni kell...
ja és mi több, mint 200-at keresünk egy jobb hónapban, most 254-et, és nem nagyon teszünk félre belőle. persze, valamennyit tudunk, de nem nagyon sokat.
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!