Mit gondoltok az olyan anyukákról, akik akkor is iskolába küldik a gyerekeiket, ha azok betegek?
11:10!
A járvány alapfeltétele, hogy fertőző betegség legyen. A köhögés, láz, felfázás esetleg gyomorrontás az nem fertőző.
Az, hogy a mosdóba járkálás zavarja a tanárt meg a gyereket, oké. (Megjegyzem, már írtam, hogy a tanár küldheti az iskola orvoshoz a gyereket. Azt is elárulom, hogy ha a tanár szerint hasmenés miatt szaladgál a gyerek, akkor 3 negatív tenyésztés után kerülhet újra közösségbe a gyerek.)
A köhögésre megint csak azt tudom mondani, hogy bár zavaró, de egyáltalán nem biztos, hogy fertőző. (Pl asztmás gyerek se járjon a suliba, ugye, mert zavarja a gyerekeket...)
A láz meg attól lesz láz, hogy a tanár fog egy lázmérőt és azzal megméri. Nem ránéz a gyerekre és közli hogy 40 fokos láza van....
Nem mindig csak az anyukával van a baj,sok családban apuka intézi az ilyen dolgokat(mármint iskolába óvodába vinni a gyereket) szóval szerintem helyesebb lenne a szülő(k) megfogalmazás.
De nem kötekedni jöttem,csak nálunk fordítva van...
A véleményem: ha fertőző beteg,a Párom marad a gyerekkel itthon(ő megteheti,én nem) de ha csak köhécsel akkor meg oviba,mert apukának is menni kell dolgozni(igaz,csak 4 órában dolgozik,de akkor is)
Sokan hangsúlyt tesznek erre a "fertőző" betegségre. Szerintem pedig a legnagyobb hangsúly nem a "jajj akkor megfertőz mindenkit"-en van, hanem azon például, hogy a gyerek már a 2. órán azt mondogatja, hogy milyen rosszul van, nem bír figyelni az órákon mert hőemelkedése van.
Ahelyett, hogy a szülő nem engedné suliba, kikúrálnák a már kezdődő betegséget, megvárja míg a gyerek 40 fokos lázzal ül otthon. Ha kezdődő betegséget már kúrálnák elég lenne 3-4 nap. Ehelyett megvárják azt, amikor a gyereknek már 2 hét ágyhozkötést kap, mert 40fokos lázat nem lehet 3-4 nap alatt kikúrálni.
A másik, hogy ilyenkor az osztálytársak zöme nyilván kérdezi, hogyha beteg vagy miért nem mész haza?
- Hát mert anyu nem engedi. Egy 'kis náthával' nem mehetek haza.
- Áááá, dehogyis. Azt hiszi, hogy csak lógni akarok.
Én, ha beteg vagyok (köhögök, lázam van, vagy csak nagyon megfáztam), anyu nem enged el,ő javasolja, hogy maradjak itthon, mert betegen úgysem tudok figyelni. De szerencsére nekem jó anyám van.
17L
Kedves 17 éves lány!
Ezek szerint én nem vagyok jó anya, mert sima megfázással engedem a gyereket iskolába járni. Én azért annak tartom magam. Akkor tartanám magam rossznak, ha itthon tartanám mindenféle apróság miatt, miközben lemarad az iskolában és nem fogja tudni bepótolni. A jó anya nem attól jó, hogy otthon tart, hanem attól, hogy felelősségteljesen és következetesen neveli a gyerekét. Ha beteg, orvoshoz viszi és bízik a szakember véleményében...
Már bocsánat, de a pont a láz az, amiből arra lehet következtetni, hogy valami fertőző többek között. Hasmenéssel meg mindenképp orvos, egyrészt mi van, ha szegény gyerek nem tud kiérni időben a WC-re? Másrészről pedig folyadékpótlás..
Szóval egy sima lázmentes köhögés,ami irritációtól is lehet,vagy allergiától vagy bármi azt mondom oké, de a láz egy más dolog.
Sajnos ma nagy divat a beteg gyerekeket közösségbe (ebbe már a bölcsőde, óvoda is beletartozik), küldeni. Kb 25 évvel ezelőtt levittem a játszótérre a gyereket, a homokozó szélén egy BÁRÁNYHIMLŐS! gyerek üldögélt, akit az óvodai csoportjával hoztak ki. Kérdeztük az óvónőt, azt mondta, a szülő nem tud rá vigyázni, az egész óvodát végigfertőzte. Akkor nagyon meg voltam döbbenve ekkora primitvségen, ma már fel se veszem.
Hogy beküldik a gyereket kötőhártyagyulladással, és végigfertőz mindenkit? Kit érdekel?
Belázcsillapítózzák az influenzás gyereket? Kit érdekel?
Az orvos kiírja a gyereket, mert fertőző beteg, nem érdekes, viszi a szülő a közösségbe. Kit érdekel?
Kit érdekel a más gyereke? Egoisták, őnzők, érzéketlenek a mai szülök, természetesen vannak kivételek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!