Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy büntetitek meg a gyereket...

Hogy büntetitek meg a gyereketeket? Meg szoktátok ütni? Ha a "fenekelés" mit tartalmaz nálatok?

Figyelt kérdés
Csak érdekel...
2011. febr. 10. 22:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%
hát sajnálom, én ilyen vagyok, attól függetlenül nem züllöttem el és semmi probléma nincs velem, csak egyszerűen ilyen a természetem...úgyhogy nem kell egyből magadat felhozni példának, mert sztem hülyeség a verés..15L
2011. febr. 10. 23:15
 12/25 anonim ***** válasza:
79%
Nekem most másfél éves a fiam ugyhogy semmijen (és amúgy sem) jön szóba fenyítés. csapkodós korszakban van így mikor megüt vagy szemencsap akkor megfogom a kezét, a szemébenézek s mondom neki, hogy nemszabad! A viselkedés, gesztus, szemkontaktus és hangszín mindig ugyanaz így lassan tudja, ha rossz ez van. Tegnap majdnem kicsapta a szemem így megpopóztam, amolyan meggyömiszöltem a pelenkát a seggén de többet nemtennék, értelme se lenne ilyen korban, csak engem minősítene.
2011. febr. 10. 23:18
 13/25 anonim ***** válasza:
79%
22,32-nek majd amikor 10-dszer mondod el szépen hogy mit szeretnél kérni tőle és a füle botját sem mozditja a 8-10éves gyereked akkor megnézném hogy te hogy reagálod le az egészet akkor amikor hullafáradtan jössz haza a munkából és még van egy csomó dolgod. Amikor reggel szépen megbeszéltük hogy mi a feladata iskola után és még sem tette meg és ezt sorozatba csinálta akkor bizony én is megrángattam hajaj de még hogy egy életre meg is tanulta ma már 40 éves és köszöni jól van hogy tisztességes embert neveltem belőle már neki is van családja. Tudod megfelelő időben adott pofont csak megköszönni lehet
2011. febr. 10. 23:32
 14/25 anonim ***** válasza:
66%
Adnék néhány szülőnek olyan szíjast ,hogy összeszarnák-húgyoznák a lábszárukat. Akkor már biztos nem tartanák olyan nagyra a nevelési elveiket,és nem gondolnák azt ,hogy a gyerekük a veréstől lett normális ember. Büszke lehet az magára,aki meg tud szíjjal verni egy 8 éves gyereket,biztos fair küzdelem volt. Kiváncsi vagyok a saját súlycsoportotokkal hogy boldogulnátok..
2011. febr. 11. 00:08
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Életemben egyszer ütöttek meg úgy igazából a szüleim, aputól kaptam egy jó kis atyai pofont, mikor anyukámat lehülyéztem 12 évesen.

Bár csendes, szerény, jó gyerek voltam, de nagyon bejött nekem az élet abban az időben, ráadásul kamaszodtam is, úgyhogy kicsit elszálltam magamtól.

Így visszanézve nagy szükségem volt arra a pofonra.

2011. febr. 11. 01:07
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Hogy buntetjuk?Megvonassal...Legyen az mesenezes,vagy nem olvasok meset...Vagy nem jatszhatsz az udvaron.Az en kisfiam hiperaktiv megfigyeles all...NEkem senki ne mondja,hogy minden gyerek ert a szep szobol,mert mi tenyleg mindig mindent elmagyarzunk,es oleljuk,es szeretjuk,es megis bokan rug.Elinte beallt a sarokba,vagy kapott a kiskezere mikor 10ik keresre se tette le a kest,de most nem szabad meg ra se kiabaljak.Es mondjak valamit,mikor felemeltem a hangom nagyobb hatast ertem el nala mint a babusgatssal,es a szepen keressel.A megvonas ideig oraig valik be,mas alternativank nincs ha mar ez se fog mukodni.
2011. febr. 11. 08:14
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem ütöttek meg. Anyám nagy mestere volt a lelki terrornak, fél perc alatt elintézte, hogy a lehető legrosszabbul érezzem magam, és megbánjam minden bűnöm.
2011. febr. 11. 08:22
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy szülő és egy gyerek között szeretetteljes viszony van, ritkán van szükség kimondott büntetésre, mert a gyereknek éppen elég rossz érzés az, hogy tudja, hogy anyja/apja haragszik. Ezért van az, hogy ha pl. az ovis fenekére nagy ritkán rávernek, ő nem elsősorban a fájdalom miatt sír (hiszen ennél sokkal nagyobb sérüléseket szerez minden nap, amikor elesik, beveri magát stb.), hanem attól, hogy tudja, most nagyon mérgesek rá.

Ugyanez áll a jutalmazással is. Ha jó a kapcsolat, szeretik egymást, a szülői dicséretnek és puszinak, egy "büszke vagyok rád"-nak ugyanúgy örül a gyerek, mint egy csokinak.

Na, hogy a kérdésedre válaszoljak. :) Minket soha nem "büntettek", egy-két kisgyerekkori popsira verésen kívül. Mégis viszonylagos szigor volt nálunk, voltak szabályok, amik ellen lázadoztunk ugyan, de nem szegtük meg őket. Ez alatt azt kell érteni, hogy pl. előfordult ugyan, hogy vitatkoztam anyuval, hogy tovább szeretnék maradni a buliban, de ha nem engedte, akkor durcásan ugyan, de hazamentem a megadott időben. Nem akartam csalódást okozni.

A saját gyerekem még kicsi, de vele is így szeretném.

2011. febr. 11. 09:27
 19/25 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..

Én ezt kérdeztem nemrég, de nem sok választ kaptam.

2011. febr. 11. 09:50
 20/25 anonim ***** válasza:
76%

Az én kisfiam ritka akaratos természet, de soha nem jutna eszembe megütni. Megbeszéltük Apával, hogy nálunk aztán nem lesz testi fenyítés, és igyekszünk a kiabálást is elkerülni. Azt nem állítom, hogy soha nem fogjuk megemelni a hangunkat, de a verést kizártnak tartom.

Nem is értem azt, aki simán leírja, hogy szíjjal megüti, meg elkalapálja, meg megrángatja a gyerekét. Nekem égne a képem, ha ilyet tennék. Pontozzatok le nyugodtan, nem érdekel! Én felnőttem úgy, hogy soha, egyetlen egyszer sem ütöttek meg. A páromat viszont rendszeresen megverték a szülei. Mi lett a vége? Már a második babánkat várjuk, de még az első unokájukat sem látták. És nem is fogják, mert ilyen emberekre nincs szükségünk! A verés nyomai elmúlnak a testről, de a lélekben örökre nyomot hagy!

2011. febr. 11. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!