Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el anyának, hogy...

Hogy mondjam el anyának, hogy szeretnék egy évet külföldön dolgozni?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, idén fogok végezni. Mielött elkezdenék itthon dolgozni, szeretnék egy évet külföldön tölteni au-pairként (nyelvtanulás, élettapasztalat, utazás..stb. :) )

A helyzet az, hogy nem állunk túl jól anyagilag, sőt rosszul, és nagyon számít a fizetésemre, hogy egyenesbe jöjjünk. Ezzel nem is lenne baj, de ha itthon sikerül állást találnom, akkor azt utána nem szeretném feladni egy egy éves kiruccanás kedvéért, mert kitudja, hogy utána mi lesz. Gondoltam arra is, hogy majd utalok át pénzt az ottani fizetésemből, de nagyon félek a reakciójától:(

2011. febr. 9. 08:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

A kozvik: aupairmunkak.hu en nem veluk jottem vegul, de ok is segitokeszek es ingyenesek.

Akikkel jottem az a aupairmatch, iwiwen megtalalod oket, ott lehet is irni a lanynak aki segit. Nekem igy is rossz volt az elso csaladom, de szoltam neki es egy heten belul kaptam ujat, ahol azota is vagyok. Ha van kerdesed, irj, szivesen valaszolok meg segitek amiben tudok.

2011. febr. 9. 11:37
 22/23 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen :)
2011. febr. 9. 12:24
 23/23 anonim ***** válasza:

"Az a baj, hogy alapvetően nem szoktunk beszélgetni és nem vagyunk olyan jóban- alig ismerjük egymást és csak titkon figyelem és aggódok érte- attól tartok, hogy úgy fogja magát érezni ettől a bejelentéstől, hogy kihasználtam amíg kellett utána meg eldobom. "

dehogy is! A szülőnek kell gondoskodnia a gyerekről, nem fordítva. Te majd a te gyerekednek adod ezt tovább. Mármint a gondoskodást. Ill. ha anyud öreg vagy beteg lesz és rád szorul, de az még odébb van.

Ha így áll, ahogy írtad, akkor épp itt az ideje, hogy kezedbe vedd az irányítást, és rendezd a viszonyotokat, mielőtt elmennél. Biztos, hoyg szeret ő, csak ilyen a stílusa.

Felnőtt vagy! Nem kell mindent elfogadnod.Bezsélj vele! És nyugodtan szoktasd rá a beszélgetésre. Végül is, senki nem áll közelebb egymáshoz, mint ti. Testéből való test vagy, egykor egy volt a vérkeringésetek is. Közeledj! Kérdezd meg őt is, mit érez, mit gondol. Hallgasd is meg! Kérdezd a múltról, elevenítsd fel közös emlékeiteket("emlékszel?...") Vegyél elő régi képeket, mutogasd neki!

Ez a fél év jó lesz arra, hogy közelebb kerüljetek, ez fontos, hidd el. Törd át a falait, ő is erre vágyik legbelül. És nem kell sértődősnek lenni. Nézd úgy, mint egy esendő embert!

2011. febr. 9. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!