Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el anyának, hogy...

Hogy mondjam el anyának, hogy szeretnék egy évet külföldön dolgozni?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, idén fogok végezni. Mielött elkezdenék itthon dolgozni, szeretnék egy évet külföldön tölteni au-pairként (nyelvtanulás, élettapasztalat, utazás..stb. :) )

A helyzet az, hogy nem állunk túl jól anyagilag, sőt rosszul, és nagyon számít a fizetésemre, hogy egyenesbe jöjjünk. Ezzel nem is lenne baj, de ha itthon sikerül állást találnom, akkor azt utána nem szeretném feladni egy egy éves kiruccanás kedvéért, mert kitudja, hogy utána mi lesz. Gondoltam arra is, hogy majd utalok át pénzt az ottani fizetésemből, de nagyon félek a reakciójától:(

2011. febr. 9. 08:22
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy alapvetően nem szoktunk beszélgetni és nem vagyunk olyan jóban- alig ismerjük egymást és csak titkon figyelem és aggódok érte- attól tartok, hogy úgy fogja magát érezni ettől a bejelentéstől, hogy kihasználtam amíg kellett utána meg eldobom.

Bár az pozitívum, hogy teljes mértékben fel van rá készülve, hogy egyszer elköltözöm és ezt nem olyan hangsúlyban közli, hogy "jó lenne ha már elhúznál" (a pénzes dologgal így áll).

Tudom sokat akadékoskodom, de csak azért, hogy tiszta legyen a kép.

2011. febr. 9. 09:26
 12/23 anonim ***** válasza:
Nézd mi is voltunk kinn a párommal Angliában. Habár nem kerestük magunkat halálra, de szereztünk nem kevés élettapasztalatot, nyelvtudást. Itthon mielőtt kimentünk a párom 70000-t én 85000-t kerestem, a volt kollégáink ott ahol dolgoztunk most 60-65000-t keresnek, mi viszont a nyelvtudásunkkal 100000 felett keresünk most itthon és ennek köszönhetően tudtunk házat venni. Szerintem érdemes kimenni megpróbálni, mert ha sok pénzt nem is, de tudást új világnézetet, tapasztalatott, amiből itthon tudsz profitálni.
2011. febr. 9. 09:32
 13/23 anonim ***** válasza:
Bocs az offert, de szerintem ne azzal a honlappal gyere, hanem kozvetitovel. Tudok ingyenes angol kozviket, ha erdekel megadom oket. Tobb baratom jart nagyon nagyon rosszul az aupairworldel.
2011. febr. 9. 09:44
 14/23 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. A gyermeke vagy, akkor is ha nincs olyan közvetlen kapcsolatotok egymással. Ha nem szoktatok így leülni, akkor kérd meg: Anya szeretnék veled beszélni. Van egy fontos mondani valóm, kérlek üljünk le. Hogy ezt tea,kávé kíséretében teszed vagy csak simán ezt te eldöntöd, hogy egyszerűbb. Amennyiben elmondod neki, hogy te onnan szeretnél neki küldeni pénzt és azért is kimennél, hogy később itthon is jobb anyagi lehetőségekhez juthass, szerintem nem lesz kifogása. Párom anyukája is nagyon őrizte a fiacskáját és nem volt könnyű lenyomni a torkán, hogy elmegyünk világgá, de sikerült. Mi au-pairnek indultunk, de végül ápolók lettünk kint. Az több pénz volt olyan 1000 font körül. Sőt amikor olyan helyre kerültünk, akkor még a szüleinket is meg tudtuk hívni és egy szép nyaralást ajándékoztunk nekik, egyúttal mi is körbe néztünk. Ugórj neki bátorság!

Nem hiszem ha az ő oldalára is akarsz csöppenteni egy kis pénzt, hogy azt fogja gondolni: kihasználtad, hisz az ő dolga, hogy felneveljen. Ha elmész otthonról csökkennek a terhei, úgy a rezsiben, mint a kajában. Jobban ki fog jönni a pénzéből, viszont a jövőd szempontjábból nem mindegy egyáltalán.

2011. febr. 9. 09:55
 15/23 anonim ***** válasza:
bocs az utsó az utolsó előtti voltam. Ja és én is közvetítővel mentem ki. Vigi Aupair.
2011. febr. 9. 09:56
 16/23 A kérdező kommentje:

9.44-esnek:

persze, hogy érdekel a közvetítő, akit ismersz :)

a vigiset meg köszönöm!

2011. febr. 9. 10:08
 17/23 anonim ***** válasza:
"Anya, szeretnék egy évet külföldön dolgozni!" -aztán a többi jön magától. Nekem úgy tűnik, túl sokat agyalsz előre ezen. Én is szoktam ilyen hibába esni, utólag pedig belátom, hogy felesleges volt lejátszani a beszélgetést fejben előre, mert nem ismerhetem annyira a másik embert... Bele kell vágni, elég ha én azt tudom, én mit akarok mondani, a másik fél válaszait nem nekem kell kitalálni, azokat majd ő mondja.
2011. febr. 9. 10:29
 18/23 A kérdező kommentje:
:) Igen, jellemzően sokat problémázok.
2011. febr. 9. 10:35
 19/23 anonim ***** válasza:
"Anya, szeretnék egy évet külföldön dolgozni!" - Én így mondanám el
2011. febr. 9. 11:03
 20/23 anonim ***** válasza:

Én ezt egyszerűen megoldottam, elintéztem mindent,akkor még kellett útlevél,megvettem a jegyet egyik külföldi ismerősömet kértem meg rá, az első havi fizetésből vissza is adtam neki, mert sajnos anyagilag csak így tudtam megoldani, és amikor minden klappolt, bejelentettem a munkahelyen,azt mondtam anyunak, hogy anyukám felnőttem, szeretném a saját talpamra állni, megvettem a jegyet, ekkor meg ekkor megyek Angliába dolgozni.Ne haragudj rám, de erre vártam már régóta és most adódott egy ilyen lehetőség.Előtte mikor megszűnt a munkaviszonyom, mentem a munkaügyre lejelenteni,megkaptam a havi járandósságom 3 hónapra, és kimentem, ezzel biztosítottam anyunak 3 hónapra egy kevés kis pénzt, és utána már én is tudtam hazaküldeni annyit, hoyg valamivel több legyen neki.

Ne hagyd ki, szerintem is bánni fogod!

2011. febr. 9. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!