Miért hiszi azt sok ember hogy ha megházasodik az egyenlő a boldogsággal? Papír nélkül nem lehet boldog valaki?
Nem lenne rossz dolog a házasság, csak annyira megtépázott értelmezése van ennek a mai világban, hogy sokan felteszik a fenti papír nélküli kérdést...
Én is így látom!
Mostanában elég sok ismerős összeházasodott!Annak a fele el is vált 1 éven beül,aki nem az meg marhára nem érzi jól magát!Panaszkodnak hogy ez nem jó az nem jó.
De azért a nagy felhajtás megvolt,amitől nekem konkrétan hányingerem volt!
Egy példa még....
Itt egy tipikus példája annak, hogy a házasság meglétének kipipálása és a külsőségek a fontosak. Vajon aki ilyen hülyeséget kérdez, az miért teszi, és mért nem a párjával foglalkozik inkább? http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__1..
szeretet, rengeteg közös program, anyagi biztonság, egymás tisztelése, meg még sorolhatnám.
Ez mind szép és jó,de szerinted mindenkinek megvan az anyagi biztonság?Mert lehet hogy ma 300ezret keresek,de lehet hogy holnapután már csak az 50ezer ft-os munanélkülit kapom!Aztán utánna mi lesz a jó anyagi biztonságoddal?Kitartanál a férjed mellett egy vájogházban is?
A papírra vissza térve!
Miért gondolja azt mindenki hogy minden nő csak úgy akar gyereket hogy összeházasodnak?
Én a legboldogabb embereket a környezetemben azokat látom ahol van gyerek,de nincs házasság.
Én boldogabbnak látom őket,mint egy "sima" házaspárt!
Ehh
ne felejtsük el azért a média manipulatív hatását se! Legfőképpen a sorozatokat és a filmeket. Mit lát egy 4 éves gyerek a tv-ben? Azt, hogy mindenki arról beszél, hogy a házasság egy börtön, meg ilyen szörnyű meg olyan szörnyű..
Ez olyan probléma, amit nem lehet elhanyagolni, elfelejteni. Ha valamit egészen gyermekkorunk óta látunk, hallunk, akkor a gyermeki hiszékenység után is bennünk maradnak ezek a képek, ezek az érzések. Még ha tudatosan tudjuk is, hogy azok "csak sorozatok".
Egyrészt ezért ódzkodik sok ember a házasságtól alapvetően. Persze egy részük megházasodik (hisz a filmekben is mindenki házas:)
A házasság egy gyönyörű és szent dolog. Nagyon szomorú, ha ezt egyesek "egy darab papírként" fogják fel. Nagyon szomorú.
A házasság egy eskü arról, hogy örökké együtt akar maradni két ember.
A legcsodálatosabb, hogy a 21. századra még szebb, még bensőségesebb egy házastársi viszony mint mondjuk 200 évvel:)
A házasság nem egy darab papír. A házasság ígéret, eskü, hit, bizalom.
A kérdező kicsit félreérti a dolgot.
Egy kapcsolat nem a "hülye papír" miatt megy tönkre.
Hanem mert tönkre megy... papír nélkül is tönkre menne hidd el.
Egy példa még....
Itt egy tipikus példája annak, hogy a házasság meglétének kipipálása és a külsőségek a fontosak. Vajon aki ilyen hülyeséget kérdez, az miért teszi, és mért nem a párjával foglalkozik inkább? http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__1..
Pontossan erről beszélek!
Ki nem szarja le hogy milyen színű?Nem az a lényeg!
Miattam lehetne tescos nylon táskában is becsomagolva!
Persze az ilyenek általában pár éven belül úgy is elválnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!