Miért hiszi azt sok ember hogy ha megházasodik az egyenlő a boldogsággal? Papír nélkül nem lehet boldog valaki?
A nőt addig aggasztja a jövő amíg férjhez nem megy,
A férfit addig nem aggasztja a jövő amíg meg nem nősül.
17/F
Hát én ezzel nem értek egyet!Attól mert valaki nem házasodik meg,lehet boldog család!Szerintem az a papír semmit nem jelent.Én is hiszek a családban,azzal a különbséggel hogy nekem az a papír semmit nem jelent!
Sok embert ismerek,sajnos akik együtt voltak évekig,összeházasodtak és 1 év múlva elváltak útjaik!Sajnos nem egy ilyet ismerek.Csak tudod szerintem sok ember belekényelmesedik az egészben és azt gondolja hogy utnna már semmit nem kell tenni a kapcsolatért,mert már örökre az enyém.De amikor ott van az hogy hát ok nem vagyunk házasok,akkor jobban becsüli a másikat az ember!Legalábbis én ezt látom a környezetemben!
Szerintem nem a házasságot hiszik boldogságnak. Hanem az ezzel járó külsőségeket. A lakodalmat, a habosbabos ruhát, azt, hogy végigvonulhatnak a templomban sok-sok ember szeme láttára, lakodalmas szokásokat, táncot és tortákat, meg a drága nászutat, és hogy eztán mutogathatják a karikagyűrűt.
Azt meg közben elfelejtik, miért is történt mindez, már ha az ok valós és nem egy, a házasságig tartó én-is-szeretlek-drágám-szerepjáték. Aztán meg a lakodalom után jön a bonyodalom, ha már kipipálva az esemény, nem kell szerepjátszani, most már bármit hozzávághatunk a párunkhoz... Azt jön a válás, ha a másik felébred, ha felébred.
Így gondolkodik szerintem az emberek 80%-a, nagyrészük nő.
És ez okozza azt, hogy a legtöbben borzonganak a házasság gondolatától is.
Én így nőként is tartok tőle. Vagyis nem tartok, hanem nem ugrok fejest, amíg nem vagyok biztos emberemben...
Sajnos a férfiak nagy részére is jellemző a nem megalapozott házasulás. Mégpedig akkor, ha a hölgyemény szakítani akar. Akkor jön a béküljünk ki és házasodjunk össze duma. Haha, na az ilyennek nem szabad bedőlni! Főleg ha a szakítóoknak köze nincs a házassághoz.
Nem lenne rossz dolog a házasság, csak annyira megtépázott értelmezése van ennek a mai világban, hogy sokan felteszik a fenti papír nélküli kérdést...
Ha értékként tudnák az emberek kezelni egymást, és nem az első válaszoló szerinti sarkon túli jobb valaki feltűnésének esélyében bíznának, akkor nem lenne ez...
A házasság valahol jó dolog kellene, hogy legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!