Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ezt átvészelni?...

Hogyan lehet ezt átvészelni? Lent:

Figyelt kérdés

Úgy gondolom az én esetem nem mindennapos, és bármilyen tanács jól jönne, hogy hogyan tegyem túl rajta magam.

A barátommal (vagyis már csak volt...) majdnem 3 és fél éve jártunk, amikor 1 hónappal ezelőtt telefonon bejelentette, hogy belép a Hit Gyülekezetébe, leteszi a cigit, nem fog inni, és... innentől nem férek bele az életébe.

Ez a kijelentése után pár napra rá eljött a cucciért, és azóta sem láttam....

Beszéltünk telefonon, de olyan szinten csak Úr és az Ő dicsérete volt a téma, hogy úgy éreztem, nem is ugyanazzal az emberrel beszélnék, aki a társam volt eddig...

Nem tudom ki vette rá erre, vagy mi motiválja, de nem keres és nagyon fáj.

Tényleg jár, mert láttam, engem is hivott, de nem éreztem késztetést arra, hogy elmenjek.

Hiányzik.. nem mondta ki hogy vége, csak annyit mondott nem férek bele az életébe.

Szörnyű ez, hogy bennem van a remény arra, hogy visszatalál hozzám, pedig ésszel felérem, hogy nem lehetne ennek folytatásra, de szeretem... minden tette ellenére.

Nem tudom miért irom le, talán még hetekkel később sem találom helyem.

1 hónapja még szeretett, aztán telefonon eldobott, mert Ő más utat akar járni, ami talán a helyes.... de én úgy vélem, hogy nem az.

Várom, hogy keressen, várom, hogy mondjon valamit, de a telefonom néma, pedig éveken át szinte minden este felhivtuk egymást, ha nem együtt voltunk. Ha nem hivtam, hiányolta.. most meg...

Fogalmam sincs mibe kapszkodjak, hogy jobb legyen.

Amúgy mindketten 24 évesek vagyunk.

Köszönöm, hogy elolvastátok.

2011. febr. 8. 15:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
74%

Pedig agymosás! Én is ismerek olyan 3 gyerekes elvált asszonyt,aki azért vált el a férjétől,mert kifogásolta,hogy több időt tölt a gyülekezetben,mint az otthonában!

Semmiképpen ne keveredj közéjük.

Nem Istennek tetsző életet élnek,és nem is úgy nevelik a gyerekeiket,hanem fanatikusak. A gyerekeik pedig felnőve nem tudnak beilleszkedni semmilyen közösségbe.

2011. febr. 8. 15:59
 12/21 anonim ***** válasza:

nem egyforma vallás hanem egyforma értékrend a fontos.

nem hinném h bárki kényszerítette volna h hagyja el a kérdezőt. de ha ő tisztán akar élni ezentúl-semmi pia,semmi drog,semmi cigi,semmi sex a házasságig stb- akkor a kérdező nem a párja. ez van.

lehet h ő sem tudta igazán mi hiányzik az életéből aztán találkozott a vallással és rájött h ez való neki.

attól még szerethette a kérdezőt anno. aztán rájött h nem ő az igazi.

2011. febr. 8. 16:00
 13/21 anonim ***** válasza:
75%

én is ismerek HIT-es embereket, sokat. Megszállottan hisznek annak a Németh Sándor nevű, lelkisérült embernek.

El kellene olvastatni a barátoddal annak az embernek a könyvét, aki a gyülekezet disznóságait, azt, ahogyan manipulálják az embereket, mind szépen leírja. Tüneményes...

Kérdésedre válaszolva: azt gondolom, hogy aki belemegy egy ilyenbe, és ilyen megszállottan hisz ennek a csalónak, az egy gyenge jellemű, befolyásolható, akaratgyenge, gyökértelen. Nem érdemes sírnod utána, mert később ez a tulajdonsága az élet más területén jött volna elő.

Borzasztó lehet Neked most, ez egy óriási csalódás. Próbáld úgy felfogni, hogy jobban jártál így, a sors szándékosan rendelte így. Sok erőt kívánok!

egy hittel élő 36/N

2011. febr. 8. 16:03
 14/21 anonim ***** válasza:

honnan veszitek, hogykeresztény a gyülekezet???

más pasit keresss!!!

én is elhagynám a párom..nem nem állapot, pedig vallásos vagyok, de nem agymosott.

2011. febr. 8. 16:07
 15/21 anonim ***** válasza:
74%

Már bocsánat, de a Hit Gyülekezete NEM keresztény gyülekezet, hanem szekta. Teljesen más a kettő!! A szektásoknál tapasztalható ez a hatalmas váltás, teljesen behülyítik az embereket, elrugaszkodnak a normál élettől, nem tartják az ünnepeket, kirángatják a korábbi társaságából, és NEM keresztény értékek szerint élik az életüket ezek az emberek, hanem a Biblia egy másik értelmezése szerint. Azt hirdetik, hogy ők értik jól a Bibliát, és szinte hipnotikus módszerekkel irányítják az embereket. Nagyon fontos, hogy az ember az ilyeneket elkerülje, mert egy idő után a munkájukat, családjukat is cserbenhagyják a tagok, mint ahogy az esetből is látszik, semmi nem lesz már fontos számukra. Szerintem borzalmas, és nagyon sajnálom a Kérdezőt, nem tudom, hogy Te hogy tudnál segíteni a barátodnak, de azt hiszem, erre normál módszerek nincsenek. Ez a srác valószínűleg azt hiszi, megvilágosodott. Olyan embereknél szokott ez előfordulni, akik korábban nem voltak vallásosak, és most jó valamibe kapaszkodni. Én keresztény neveltetést kaptam, és minket nagyon óvtak az ilyen jellegű szektáktól. Már nem járom ezt az utat, de a szektákról igazi rémhíreket lehet folyton hallani, nem egyszer fordult elő a közös öngyilkosság ilyen körökben, vagy emberek eltűnései, melynek hátterében a szekta állt.

Azt javaslom, próbáld elfelejteni ezt a fiút, esetleg beszélj a szüleivel, hogy szerinted komoly bajban van a fiuk, és Te tedd túl magad a szakításon. Mert ez sajnos szakítás volt, az az ember, akit szerettél, már nem létezik többé :( Jobbulást!

2011. febr. 8. 16:12
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Foglald le magad, ne legyen időd ezen gondolkozni.

A Hit Gyülekezete tényleg nagyon veszélyes, és durva dolgokat tud művelni az emberekkel. Nekem a szomszédom lépett be, volt neki egy akkor tízéves epilepsziás, értelmi fogyatékos gyereke. Addig mindent megtettek a gyerekért, orvosokhoz vitték, stb. Utána minden pénzt elvitt, hogy a gyülekezetnek adja. A gyerekét a férjére hagyta, akire rá se nézett utána. A férje beleroppant, együtt éltek, és a nő ezt végignézte úgy, hogy ő okozta. Semmiféle lelkiismeret-furdalása nem volt a jelek szerint.

Azóta elváltak, a gyerek otthonban van.

Ő nem fog keresni téged. Tegyél le róla, ha képes volt ennek bedőlni, akkor észérvekkel kizárt, hogy hass rá. Max. egy másik gyülekezet még karizmatikusabb vezetője lenne képes erre.

Tényleg kell neked ilyen ember?

2011. febr. 8. 16:14
 17/21 anonim ***** válasza:

Ajánlom olvasásra ezt a könyvet:

[link]

Egy volt Hitgyülis írása, aki Németh Sándor közvetlen "kollégája" volt. Elmeséli, mik is zajlanak bent a színfalak mögött.

A kérdésedre válaszolva nem igazán tudsz mit tenni. Semmi esetre ne kövesd őt a Hitgyülibe, azzal csak magadnak és a környezetednek ártasz.

2011. febr. 8. 19:28
 18/21 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólást, jó olvasni hogy ilyen segitőkészek vagytok.

A szüleiről annyit, hogy ők már évek óta járnak, a volt párom is járt régen, de vmiért egyszercsak abbahagyta.

Aki azt irta hogy ez egy kapaszkodó, az nagy igazságot irt, mert én is igy érzem, hogy a hétköznapok elől menekült oda.

Nem előlem... Nem tudom feldolgozni, nem látszik rajtam, de belül üvöltök, széttép ez az érzés, pedig tudom, hogy én jártam jobban... köszönöm nektek mégegyszer...

2011. febr. 8. 20:30
 19/21 anonim ***** válasza:

utolsó előtti:

pont erre a könyvre gondoltam, csak nem emlékeztem a címére.

2011. febr. 9. 06:42
 20/21 anonim ***** válasza:
52%

Nekem is van Hit Gyülekezetes ismerősöm. Tökéletesen normális életet él. Vagyis ma már ez nem számít normálisnak, hogy tizenévesen nem kezd párkapcsolatba, és huszonévesen is házasságot remélve ismerkednek az ellenkező nemmel.

Ezt leszámítva jól elvagyunk, jókat beszélgetünk, max nem egy sör, hanem egy kávé mellett.

Mindezzel csak annyit akartam mondani, hogy felesleges hülyeség általánosítani. A HGY tagjai is pont olyan különbözőek, mint a GYK olvasótábora. Van akinek ilyen az értékrendje, van akinak meg olyan. Van aki komolyan veszi ezt meg azt, van aki nem. Van, aki fizet nekik, van aki nem! Mindenki úgy értelmezi magának, ahogy akarja.

Viszont úgy tűnik a te volt barátod drasztikus szemléletváltáson esett át, és a lehető legkomolyabban veszi a HGY "szabályait". Kár. De viszont van egy olyan érzésem, hogy ő vele történt valami rossz dolog a múltban, amit nem tudott feldolgozni. Lehet pár hónapja, lehet 15 éve. És a HGY-n keresztül hitet kapott, ami segíti őt.

Tudsz bármi ilyesmiről kérdező?

2011. febr. 10. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!