Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ezt átvészelni?...

Hogyan lehet ezt átvészelni? Lent:

Figyelt kérdés

Úgy gondolom az én esetem nem mindennapos, és bármilyen tanács jól jönne, hogy hogyan tegyem túl rajta magam.

A barátommal (vagyis már csak volt...) majdnem 3 és fél éve jártunk, amikor 1 hónappal ezelőtt telefonon bejelentette, hogy belép a Hit Gyülekezetébe, leteszi a cigit, nem fog inni, és... innentől nem férek bele az életébe.

Ez a kijelentése után pár napra rá eljött a cucciért, és azóta sem láttam....

Beszéltünk telefonon, de olyan szinten csak Úr és az Ő dicsérete volt a téma, hogy úgy éreztem, nem is ugyanazzal az emberrel beszélnék, aki a társam volt eddig...

Nem tudom ki vette rá erre, vagy mi motiválja, de nem keres és nagyon fáj.

Tényleg jár, mert láttam, engem is hivott, de nem éreztem késztetést arra, hogy elmenjek.

Hiányzik.. nem mondta ki hogy vége, csak annyit mondott nem férek bele az életébe.

Szörnyű ez, hogy bennem van a remény arra, hogy visszatalál hozzám, pedig ésszel felérem, hogy nem lehetne ennek folytatásra, de szeretem... minden tette ellenére.

Nem tudom miért irom le, talán még hetekkel később sem találom helyem.

1 hónapja még szeretett, aztán telefonon eldobott, mert Ő más utat akar járni, ami talán a helyes.... de én úgy vélem, hogy nem az.

Várom, hogy keressen, várom, hogy mondjon valamit, de a telefonom néma, pedig éveken át szinte minden este felhivtuk egymást, ha nem együtt voltunk. Ha nem hivtam, hiányolta.. most meg...

Fogalmam sincs mibe kapszkodjak, hogy jobb legyen.

Amúgy mindketten 24 évesek vagyunk.

Köszönöm, hogy elolvastátok.

2011. febr. 8. 15:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne reménykedj semmiben! A Hit Gyülekezeteseknek átmossák az agyát,mindent csak a Gyülekezetért tesznek.

Aki egyszer közéjük kerül,az nem tud többé megszabadulni tőlük,és normális életet élni.

Törődj bele,hogy elvesztetted: Te nem tudsz rajta segíteni,csak akkor tudnál,ha ő is akarná.

2011. febr. 8. 15:42
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanazt gondolom, mint az első. :(

Sírd ki magad, az idő minden sebet begyógyít :(

2011. febr. 8. 15:44
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Jól átmosták az agyát. :( Sajnos kevés az esély rá, hogy ezt valami fölülírja benne. Főleg, ha rendszeresen jár abba a társaságba.
2011. febr. 8. 15:44
 4/21 anonim ***** válasza:
32%

ne sírj utána. tudom h nehéz,de hamar be fogod látni,h csak olyan kapcsolatnak van értelme ahol a 2 ember ugyanazon az úton jár,egyforma az értékrend.

sztem ha annyira szeretted,tehettél volna egy próbát,és elkísérhetted volna egy alkalommal.

én megértem h nem férsz az életébe,mert ő teljesen másképp képzeli el az életét,a jövőjét,mint te.

az jó h nem dohányzik,nem iszik nem akar bulizni járni,hanem komolyabb dolgok kezdték érdekelni.

ha a magad szemszögéből nézed ős em fér a tiédbe bele már.

ha gondolod nézz meg egy vidám vasárnapot az atv-n nagyon tanulságos.

ha úyg érzed írj neki egy sms-t h szeretnéd megismerni ezt az új életét,és tenni egy próbát,hogy belefértek-e egymás életébe.

de az nagyon fontos h ha meg is teszed ezt,csak úgy csináld,ha téged is komolyan megérint a dolog

2011. febr. 8. 15:45
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Szegénykém.:-(

Szerintem se sokat tudsz tenni.

Az idő begyógyítja a sebeket...

2011. febr. 8. 15:47
 6/21 anonim ***** válasza:
13%

ez az agymosás butaság. keresztény gyülekezet,én is voltam már ott és hasonló mintha egy templomba mennél hittanra.

én ismerek 4 gyerekes családot aki odajár és semmi agymosást nem tapasztaltam náluk pedig évek óta ismerem őket.

ami változott az az,hogy keresztényi értékek szerint élnek és nevelik a gyerekeiket

2011. febr. 8. 15:47
 7/21 anonim ***** válasza:
66%

Hát én azt mondanám neked - ismerve sok hit gyülekezetest meg egyéb vallásút - hogy hiába minden fanatizmus és erős hit, ha valakit nagyon szeretünk nem hagyjuk csak úgy el. Legalább megpróbáljuk megmutatni neki az "Igazságot", vagy megpróbáljuk úgy élni vele az új életünket, ahogy az az új elveinknek megfelel.

Az ő esetében ez "no sex"-et jelentene.

Szóval én azt tudom neked mondani, hogy már valószínűleg nem szeretett igazán. És ha nem a hit gyüli miatt hagy el, akkor más miatt.

Ezt saját tapasztalatból is tudom mondani, mert én is "szektás" vagyok, csak nem hitgyülis. És hatalmas elveim voltak a szexről... aztán jött a nagy ő. :))

2011. febr. 8. 15:56
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak olyan hitnek van értelme (legalábbis a részemről), aminek a legfontosabb alapköve a szeretet. A szeretet pedig nem szétszakító, hanem mindent átfogó. Ezért is hamisnak érzek minden olyan egyházat, vagy szektát, ami azt sugallja a híveinek, hogy szakítsák meg a kapcsolatot a családjukkal, a szeretteikkel, csak azért, mert nem akarnak a tagjai lenni.

Itt pedig, amint látom, pont ez történt, hiszen azért nem fértél bele a párod életébe, mert nem voltál hajlandó követni ebben.

Az pedig nagy tévedés, hogy csak teljesen egyforma hitűek, vallásúak, világnézetűek élhetnek boldog és teljes párkapcsolatban. Rengetegen cáfoltak már erre, úgyhogy ez a feltételezés is csak a manipulációt szolgálja.

2011. febr. 8. 15:57
 9/21 anonim ***** válasza:
77%

Nem gondolnám, hogy a Hit gyülekezet arra tanít, hogy ne alapíts családot, élj egyedül, nincs szükséged senkire, csak Istenre.

Szerencsére nincs közöm se hozzájuk, se más gyülekezethez, szektához stb. de talán itt a barátod lelki gyengesége, befolyásolhatósága okolható amiért így beszűkült a látótere.

Aztán talán felébred egy nap, de akkor már lehet, késő lesz, hisz te megtalálod a boldogságot más mellett.

10/21 anonim ***** válasza:
100%

agymosás az, ha egy ember kifordul önmagából. és itt ez történt. magyarázat nélkül.

vagy megmagyarázta neked, Kérdező, a volt párod, hogy miért nem férsz bele az életébe? mi olyat tettél vagy képviselsz, ami a keresztény(?) értékrendjébe nem fér bele?

nekem volt hitgyülis barátom, el is mentem pár alkalommal. visszatetsző volt.

1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!