Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha apu hirtelen...

Mit tegyek, ha apu hirtelen felbukkant a semmiből?

Figyelt kérdés

Apukám külföldi állampolgár, én is külföldön születtem. Szüleim elváltak mikor én 3 éves voltam, ezért anyuval hazaköltöztünk Magyarországra. A válás után apuval soha többet nem találkoztam, egyszerüen nem keresett, ami gyermekkoromban nagyon bántott. Az utóbbi években nem is gondoltam ezekre a dolgokra, de ma beszéltem anyuval, aki azt mondta, hogy apu felkereste és szeretné velem is felvenni a kapcsolatot. A döbbenettől hirtelen szóhoz sem jutottam, de utána elutasítottam ennek a lehetőségét. Mivel már 25 éves, 2 gyerekes anya vagyok, ezért mint szülő nem tudom megérteni, hogy valaki hogy dobhatja el magától a gyerekét! Nem tudom neki megbocsátani, hogy 22 évig nem keresett. Az az érzésem, hogy csak azért csinálja, mert öreg és szüksége van a bocsánatomra.

Ti mit tennétek a helyemben? Jól döntöttem amikor azt mondtam, hogy soha többet nem akarom látni?

2009. febr. 9. 13:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Van egy nagyon régi mondás: audietur et altera pars, azaz hallgattasék meg a másik fél is. Ha csak belegondolok is mi játszódik most és gyerekként mi játszódott le a lelkedben az a minimum, hogy azt mondom nagyon nehéz lehetett és most is az, hogy feltünt. Azt a keserűséget amit magadban hordozol mindenképp mond el neki, de azért hallgasd meg őt is. Ki tudja miért lett neki fontos, hogy találkozzon veled. Lehet őt is rendesen megtaposta az élet és lehet épp úgy szenved, mint ahogy Te szenvedtél.
2009. febr. 9. 14:49
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A neheztelés, esetleg harag, amit irányában érzel, a te lelkedet is mérgezi, nyomja. Én azt gondolom, meg lehet "az embernek" bocsátani, anélkül, hogy AZT bocsátanád meg, amit tett. A helyedben, már magad miatt is lezárnám ezt a dolgot. Egy beszélgetést megérne, főleg, hogy itt alkalmad is nyílhatna arra, hogy elmondd, mennyire rossz volt így neked. Ha meghallgatod, lehet, hogy csak annyit tud majd mondani, hogy sajnálja, hogy így történt, ami nem sok, de , ha úgy érzed, hogy ez neked kevés, még mindig mondhatod neki, hogy nem tudod megbocsátani neki, amit tett és ne keressen többé. De az is megeshet, hogy ezzel a beszélgetéssel rólad megy le valamiféle súly, felszabadulhatsz az évek óta ki nem mondott szemrehányások súlya alól. Megkönnyebbülhetsz!
2009. febr. 9. 15:47
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Vedd fel vele a kapcsolatot, kerdezz meg tole mindent amit tudni szeretnel.

Aztan mehettek nyaralni, es szeretheti es tamogathatja az unokait is, ha tegedet ugysem tamogatott!:)))

Talan nem hiaba alakultak igy a dolgok! Hol lakik kulonben esetleg a Kanari-szigeteken?:)))

Ki ne hagyd a talalkozast, tartsd vele a kapcsolatot!

2009. febr. 9. 16:17
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim is elváltak 13 éves voltam. Néhány év múlva apám Budapestre költözött és hajléktalan lett. Ha fél évig nem tudok róla megkeresem,mert ő nem fog. Pedig szeret.

Nekem szükségem van arra,hogy tudjam kitől származom.

Ha úgy érzed nem tudnál vele most találkozni,ne tedd meg. Egy mondás szerint csak azt bánhatod meg,amit nem tettél meg. Gondold át jól.Lehet,hogy akkor találkoznál,amikor már késő. Hallgass a szívedre,ne a harag irányítson.

2009. febr. 10. 08:06
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Hallgasd meg mindenképpen. Túl rövid az élet ahhoz, hogy haragban éljük le. Igaz, hogy 23 év kimaradt az életedből, de a hátralévő rengeteg időt még eltölthetitek egy viszonylag normális kapcsolatba. A harag rossz tanácsadó.
2009. febr. 10. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!