Milyen szokatlan keresztnevű ismerőseitek vannak?
Elnézést a kérdés furcsa megfogalmazásáért.
Barátomat Emánuelnek hívják, hát, mit ne mondjak, röhögtem is egy ideig a nevén már csak a film miatt is, bár szerencsére nem vette zokon. :D
legjobb barátnőm Rella Palóma névvel büszkélkedhet (keresztnevek)
ismerek Havaskát, Csörsz-öt, Melittát, Apolkát, Samantha-t (mondjuk ő egyrészt külföldi)
én mondjuk szeretnék valami magyarosabb, megszokottabb nevet adni a gyerekemnek, ha ki akar tűnni, akkor inkább mással tehesse.
Az egyik ismerősöm Pintyőkének keresztelte a gyermekét.
nekem még elég szokatlan név az Opika, Hófehérke, Szederke és a többi gyümölcsnév.
Az Árven az komoly volt? Mert az már fáj...
Titanilla, Mirella, Estilla, Hella nevű ismerőseim vannak.
Köszönöm a sok választ :D
Tudom, hogy nem túl intelligens dolog más ember nevén nevetni, de amikor meghallottam, hogy ő márpedig Emánuel és nem viccel, nekem is Gergely Robi ugrott be...
Dévald
Gerda
Délibáb
Zétény
Szaniszló
Bertold
Ninetta
Janina
Amúgy észrevettétek, hogy ha az illetőt már régóta ismeritek, fel sem tűnik, hogy a neve fura? :D
Pedig a Taksony és a Huba is régi (honfoglalás kori) magyar név (a hét vezér egyikét Hubának hívták...ha rémlik még). A Taksony női névvé varriálása kicsit furcsa, de még mindig jobb min a Tiffanik, Barbarák, Gabik és Szilvik tömkelege.
Én nagyra becsülöm azt a szülőt aki hajlandó a gyerekének szép magyar nevet adni. Nekem a Taksony és a Huba is tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!